Haftalardır işyerinde uyuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Haftalardır işyerinde uyuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2015 01:38

Can Tanrıyar’ın oğulları Anılcan ve Oğulcan, babalarının izinden gitti, bayrağı daha da ileri taşıyarak bir televizyon kanalı kurdu. İki genç, internet siteleri Uçankuş’un adını verdikleri kanal hakkında bakın neler söylüyor...

Haberin Devamı

* Uçankuş TV’yi kurmaya nasıl karar verdiniz?

- Oğulcan Tanrıyar: Aslında yıllardır gündemde olan bir projeydi. Hep dış yapım hazırladık. Yaptığımız programlar da hep iyi gitti. 20 yıllık bir arşivimiz, çok iyi editörlerimiz var. Sonunda bu birikime bakıp, Uçankuş TV’yi artık kuralım dedik. İlk başta bant yayın yapıyorduk. Daha sonra full time canlı yayına döndük. Kurulum aşamasında kendimizi çok hızlı geliştirdik. Kanal, bir ayını tamamladığında biz her şeyi toparlamıştık. Hep de Amerika’yı baz aldık. Türkiye’de bizim gibi yayın yapan başka kanal yok. Bizim kanalımızda her program çok kısa.

* Kanalın adını neden Uçankuş TV koydunuz?

- Oğulcan Tanrıyar: Babam yıllar önce “Televole”nin adını değiştirdi. Çünkü benzer formattaki bütün programlara “Televole” deniyordu. Babam da bu durumdan çok şikayetçiydi. Bir gün eve geldi, “Şirket kuruyoruz, adı da Uçankuş olacak” dedi. Biz başta istemedik, bu ne filan diye karşı çıktık. Ama sonra “İyi ki bulmuş babam bu ismi” dedik. Önce televizyon programıydı, devamında siteyi kurduk. O da çok iyi gidiyor. Sonunda kanal işi de bize nasip oldu.

* Kanalı kurarken kimlerden destek aldınız?

- Anılcan Tanrıyar: Babam danışmanlık yapıyor bize. Detaylar olsun, teknik konular olsun...
- Oğulcan Tanrıyar: Ama içerikle ilgili konulara girmez. O sadece bizim izleyicimiz.

SEZEN AKSU’YU ARAYABİLİYORSAK BUNDA BABAMIN PAYI BÜYÜK

* Kanalı kurdunuz ama zorlandığınız noktalar oldu mu?


- Oğulcan Tanrıyar: Olmaz mı, işyerinde uyuduk, günlerce orada sabahladık.
- Anılcan Tanrıyar: Hâlâ burada uyuyoruz, bir şey değişmedi ki... Eve gitmiyoruz neredeyse. Günde 18 saat çalışıyoruz. Sadece biz değil bütün ekip aynı durumda. Böyle de olması lazım. Biz işimizi severek yapıyoruz.

* Uçankuş TV’ye sadece magazin kanalı gözüyle bakmıyorsunuz anladığım kadarıyla...

- Anılcan Tanrıyar: Kesinlikle... Biz sosyal yaşamı baz alıyoruz. Sosyal yaşamda insanları ne ilgilendiriyorsa, kanalda onları veriyoruz.
- Oğulcan Tanrıyar: Siyasi bir açıklama yapıldı diyelim... Normalde siyasete girmesek de, alınan karar sosyal yaşamı ilgilendiriyorsa o habere yer veriyoruz.

* Geri dönüşler, tepkiler nasıl?

- Anılcan Tanrıyar: Kameramanlarımız, çekim yapmadan önce ünlülerden mutlaka izin alıyor. Bu bizim talebimiz, bunun toplantısını defalarca yaptık haber ekibimizle... Çekim yapılan kişi “Yeter arkadaşlar” dediği anda kayıt almayı bitirmelerini söyledik. Biz böyle yaptığımız sürece geri dönüşler de çok güzel oluyor haliyle.

Haberin Devamı

Haftalardır işyerinde uyuyoruz


BİZ ADRENALİN SEVİYORUZ BANT YAYIN HAMALLIK

* Ünlülere ulaşma ve onlarla görüşme konusunda, Can Tanrıyar adının avantajını yaşıyor musunuz?


- Oğulcan Tanrıyar: Tabii. Bugün biz Ajda Pekkan ve Sezen Aksu’yu arayabiliyorsak, bunda babamın payı büyük. Genç sanatçılarla da aramız çok iyi, arkadaş gibiyiz. Biz onların yanındayız, onlar da bizim.

* Kanalınızı nereden izlemek mümkün?

- Anılcan Tanrıyar: D-Smart, uydu, Tivibu, Turkcell TV, Teledünya’da varız. Her yere erişebiliyoruz. Hedefimiz tüm Türkiye... Avrupa’da da erişimimiz var. Ortadoğu’da gösteriliyoruz.
- Oğulcan Tanrıyar: Çok hızlı bir yayın akışımız var. Sabah 08.00’den gece 24.00’e kadar yayın yapıyoruz.

* Bütün programların canlı olması zorlamıyor mu sizi?

- Oğulcan Tanrıyar: Biz adrenalin seviyoruz. Bant yayın bize hamallık gibi geliyor.

* Bu zor olsa da diğer yandan avantaj sanki...

- Oğulcan Tanrıyar: Tabii... Çok geniş bir istihbarat ekibimiz var. Biri ölse, biri evlense ya da ne bileyim başka bir flaş gelişme yaşansa, biz hemen verebiliyoruz.

* Toplam kaç kişilik bir ekibiniz var?

- Anılcan Tanrıyar: 63... Bu ekibin bir kısmı şu an Bodrum ve Çeşme’de.

SADECE ÖZEL HAYAT KONUSUNDA TERS DÜŞERİZ

* İşleri abi-kardeş yürütüyorsunuz. Hiç ters düştüğünüz noktalar olmuyor mu?


- Anılcan Tanrıyar: İşi aynı kişiden öğrendiğimiz için iş hayatında bir anlaşmazlık yaşamıyoruz. Ama kişilik olarak çok farklıyız. Bu da bizi sadece özel yaşamda anlaşmazlığa düşürüyor. O zaman da hep abim Oğulcan kazanıyor.

* Kanal sahibi olmak için çok gençsiniz...

- Oğulcan Tanrıyar: Aynen... Bir genç Acun Ilıcalı var bizim dışımızda. Bu yaşta bu imkanlar herkese nasip olmaz, gerçekten büyük şans. Biz de bu şansın farkındayız ve değerlendirmeye çalışıyoruz. Babamın meslek hayatındaki 40’ıncı yılı, güvenmese bu işi bize bırakmazdı. Çünkü o asla beğenmediği şeyi beğenmiş gibi yapmaz. Neyse onu söyler. Ondan güzel yorumlar duydukça kendimize güvenimiz artıyor.

- Anılcan Tanrıyar: Ben 24 yaşındayım, abim 26... Biz bu işin içinde doğduk. Tatillerimiz bile kameralarla geçiyordu.

* Bu kadar tempolu çalışırken, özel hayata zaman ayırabiliyor musunuz?


- Anılcan Tanrıyar: Benim uzun zamandır tek bir sosyal hayatım var, ofisteki koltukta uyuklamak! Hafta sonunu da kız arkadaşımla geçiriyorum. Bu yaşta benim için her şeyden önce iş geliyor.
- Oğulcan Tanrıyar: Ben ara ara kaçabiliyorum neyse ki... Durumdan şikayetçi değilim.

Haberin Devamı

MONTAJI BİLEN, HABER KOVALAYAN

* Kanalınızda ünlü sunuculara görev vermemenizin sebebi ne?

- Anılcan Tanrıyar: Sunucularımızın tamamı editörlük yapan, montajı dahi bilen ve haber kovalayan insanlar. Editörlük yapabilecek ünlü olmadığından onlarla çalışamıyoruz. Bize A’dan Z’ye her konuya hakim insanlar lazım.
- Oğulcan Tanrıyar: Gerçi hiç olmaz da diyemeyiz. İleride belki farklı formatlarda buluşabiliriz onlarla. Düşündüğümüz çok iyi projeler var.

BAKMADAN GEÇME!