Gülsüm Ana ile Umut'un milyonları ağlatan öyküsü Oscar yolunda

Güncelleme Tarihi:

Gülsüm Ana ile Umutun milyonları ağlatan öyküsü Oscar yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 11:17

Bu yıl 8'inci kez düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası başladı. Bodrum'un yanı sıra Kos'ta da devam edecek olan etkinlik kapsamında sinemanın hem yaratıcı ayağı, hem de salon işletmecileri bir araya gelip sorunları tartışıp çözüm yolları aradılar. Aynı zamanda oyuncu, yönetmen ve yapımcılar da yeni çalışmalarını tanıttı. Önümüzdeki sezon, sinema salonlarında bekleyen sürprizler de gün ışığına çıktı.

Haberin Devamı

Bir dönem sadece Türkiye'nin değil Rusya'nın da gündeminde ilk sıralarda yer alan Gülsüm Ana ile Umut'un öyküsü film oluyor... Ayla başta olmak üzere yeni sezonda gösterime girecek olan Çiçero ve Müslüm  gibi iddialı filmlerin yapımcısı olarak tanınan Mustafa Uslu, 2020 Oscar ödülleri için bu göz yaşartan öyküyü beyazperdeye aktaracaklarını söyledi.

Bu yıl 8'inci kez düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın konukları arasında yer alan Uslu, bir dönem gazete manşetlerinden düşmeyen Gülsüm Ana ile oğlu Umut'un hikayesinin sinemaya uyarlanacağını söyledi.

Tedavi olmak için gittiği hastanede karşılaştığı, ailesi tarafından terk edilmiş yaralı bebeği alıp yetiştiren Gülsüm Kabadayı'yı beyazperdede Binnur Kaya'nın canlandıracağını söyleyen Uslu, filmin 2020 yabancı dilde en iyi film Oscar'ı için düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Uslu, Gülsüm Ana'nın Umut adını verdiği Rus asıllı çocuğu canlandıracak oyuncu için de Rusya'nın ünlü çocuk oyuncularından biriyle görüşmelerin sürdüğünü de belirtti.

Gülsüm Ana ile Umutun milyonları ağlatan öyküsü Oscar yolunda

Rusya'da "Kutsal Ana" olarak bilinen Gülsüm Kabadayı ile Umut adını verdiği ve 10 yıl baktığı oğlunun hikayesi son derece ilginç. Tedavi için gittiği hastanede henüz küçücük bir bebek olan Umut ile karşılaştı Kabadayı. Bir trafik kazası geçirip yaralanan bebeğin anne ve babası ortada yoktu. İki tanesi otistik olan üç çocuk annesi Gülsüm Kabadayı, bu terk edilmiş bebeği de aldı, Umut adını verdi ve bakımını üstlendi.

Bir yandan da bebeğin aslında nereli olduğunu bulmaya çalıştı Gülsüm Kabadayı. Görüntüsü nedeniyle Rus olduğunu düşündüğü bebek, yine bir gün hastanede Gülsüm Ana'nın ricasıyla kendisiyle konuşan Rus kadına ağlayıp heyecanlanarak tepki verdi. Gülsüm Ana ile Umut'un bu yılın ilk ayında genç adamın öylesiyle sona eren öyküsü, şimdi Oscar yolunda iddialı bir film olarak çekilecek.

DENEYİMLİ ELEŞTİRMENİN İLK SENARYOSU 

Festival, senaryosunu deneyimli sinema eleştirmeni Coşkun Çokyiğit'in yazdığı, Hakan Gürtop'un yönettiği İçimdeki Hazine filminin ilk gösterimiyle başladı festival.

Haberin Devamı

Kos Belediyesi işbirliğiyle hem Bodrum'da hem de Yunanistan'ın Kos adasında düzenlenen festivalin ünlü konukları da vardı bu yıl.

Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Selda Alkor, bir döneme damgasını vuran Bahar Öztan, Sumru Yavrucuk, Altan Erkekli, genç kuşaktan yönetmen Çağan Irmak, Müfit Can Saçıntı, Murat Şeker, İbrahim Büyükak, Oğuzcan Koç, Burcu Biricik, Ertan Saban, Özge Özberk festival etkinliklerine konuk olarak katıldı.

USTALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gülsüm Ana ile Umutun milyonları ağlatan öyküsü Oscar yolunda

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Kos (İstanköy) Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ve Cinemarine Sinemaları’nın katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından düzenlenen 8. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda Türk sinemasına emek veren ustalar da ödül plaketi verildi.

Haberin Devamı

SİSAY Derneği Başkanı Cenk Sezgin’in açılış konuşmasını yaptığı gecede Bodrum Türk Filmleri Haftası’na katılan çok sayıda yapımcı, yönetmen, oyuncu, sinema salonu yatırımcıları, sahipleri ve sponsor kurumlar plaket alırken, SİSAY Başarı Ödülü Zerrin Tekindor ile Timuçin Esen’e, SİSAY Basın Ödülü Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Sarıkaya’ya, SİSAY Medya Ödülü CNNTürk Afiş programı adına Nefise Karatay’a, SİSAY Genç Başarı Ödülü Enes Batur’a, SİSAY Emek Ödülleri Erkan Can, Sumru Yavrucuk, Altan Erkekli ile Bahar Öztan’a takdim edildi.

Gülsüm Ana ile Umutun milyonları ağlatan öyküsü Oscar yolunda

SİSAY Onur Ödülü Ayşen Gruda’ya verilirken, SİSAY Yaşam Boyu Onur Ödülü ise Fatma Girik’e verildi. Rahatsızlıkları nedeniyle Fatma Girik ile Ayşen Gruda geceye katılamadılar.

Haberin Devamı

Sinema işletmecileri ile sinemanın yaratıcı kesimi olan yönetmen, senarist ve oyuncuları buluşturmayı amaçlayan 8. Bodrum Türk Filmleri Haftası, Bodrum'un ardından Kos adasında da devam edecek. Kos adası belediye başkan yardımcısı Elias Sfakis, festival konuklarını adada ağırladı.

BAKMADAN GEÇME!