Funda Arar: ‘İlk günkü gibi aşığım’ diyeni müzeye koymalılar

Güncelleme Tarihi:

Funda Arar: ‘İlk günkü gibi aşığım’ diyeni müzeye koymalılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 14:31

Funda Arar, 10’uncu solo albümü “Aşk Hikayesi”ni geçen cuma müzikseverlere sundu. 13 şarkılık albümde Soner Sarıkabadayı, Gülşen, Febyo Taşel, Gökhan Tepe, Şebnem Sungur, Süleyman Billor, Günay Çoban, Onur Baştürk, Buray Hoşsöz gibi önemli isimlerle çalışan sanatçı, ilk klibi “Düşman Gibi”ye çekti. Arar ile bir araya geldik, albümden ev hayatına uzanan keyifli bir söyleşi yaptık.

Haberin Devamı

◊ Hayranlarınızın yeni albüm coşkusuyla başlayalım. Ara ara single yapıyordunuz ama albüm çıkarmayalı epey olmuştu...
- Bir önceki albümü yapalı iki seneyi geçti. Sevenlerimi böyle bir heyecan basmış durumda (gülüyor).
◊ Listeye baktım da kimler kimler bu albümde şarkılarıyla yer alıyor. Resmen ince eleyip sık dokumuşsunuz.
- Hepsi de sevdiğim arkadaşlarım... Sağ olsunlar beni kırmadılar, yaptıkları en güzel şarkıları seve seve, gönülden isteyerek gönderdiler dinlemem için. Ben de hepsini büyük bir zevkle, severek okudum.
◊ Repertuvar netleşene kadar kaç şarkı dinlediğinizi hatırlıyor musunuz?
- Dinlediğimi geç, herhalde 50 tane falan demo yapmışızdır. Çünkü stüdyoya girmeden, okumadan şarkılar tam anlamıyla anlaşılmıyor. Çok güzel şarkı diyorsun, dinleyicide öyle tınlamıyor. Bazen de bir deneyeyim bakalım falan diye okuyorsun, ardından aranjesi oluyor, bir bakmışsın uçuyor şarkı. “Yak Gel” Febyo Taşel bestesiydi mesela, stüdyoda okurken “Sıkılıyorum bu şarkıdan” diyordum (gülüyor). Herkesin sevdiği bir şarkı oldu sonunda.
◊ Şimdi her yerde söylüyorsunuz...
- Tabii söylüyorum... Stüdyoda okurken vasat gibi gelmişti ama şarkı uçtu gitti. Herkes bayıldı.

Haberin Devamı

Funda Arar: ‘İlk günkü gibi aşığım’ diyeni müzeye koymalılar

USLANAMADIM, YİNE
13 ŞARKI YAPTIM
◊ Bu albümde var mı böyle bir şarkı?
- Her şarkıyı severek okudum. 50 demo şarkıdan sonra 20’ye, oradan da 13 şarkıya indirdik.
◊ Kimse albüm yapmak istemiyor... 8 şarkının üstüne çıkan çok az... Şu şartlar altında bana 13 şarkı çok iddialı geldi...
- Kaç albümdür diyorum ki “10 parçanın üstüne çıkmam. Oku oku bitmiyor, çok uzun sürüyor, yoruluyorum”... Ama yine duramadım, 13 şarkı yaptım. Uslanamadım ben.
◊ Eşiniz Febyo Taşel ile çalışıyorsunuz. Hem evde hem de işte birlikte olmak bıçak sırtı değil mi, sıkmıyor mu sizi?
- Yok, o durumu kendi aramızda çözdük. Bir de biz evlendikten sonra birlikte çalışmaya başlamadık ki, zaten öncesinde de çalışıyorduk. O profesyonel ortamı oluşturmuştuk, aynı şekilde de devam etti. Başka türlüsü olamaz zaten. Sırf “kocamın şarkısı” diye bir şarkıyı alıp da albüme koymam, okumam. O da benim her okuduğuma “Ay süper okudun, harika” demez.
◊ Tabii arada güven de var.
- Bunun olması şart, yoksa başarı olmaz. Etrafınızdaki herkes sizi pohpohlayıp “süpersin, harikasın, ne güzelsin” derse, o zaman siz de iyiyi kötüyü ayırt edemezsiniz.
◊ Sanırım bu doğrucu Davut durumunuzdan ötürü piyasada yaşananlarla ilgili pek konuşmuyor, yorum yapmıyorsunuz.
- Aynen... Tam olarak o yüzden yorumlara dahil olmuyorum.

Haberin Devamı

BIRAKSALAR GÖBEK ATACAĞIM AMA BANA
HÜZNÜ YAKIŞTIRIYORLAR

◊ Bu albümde Funda Arar bize nasıl bir aşk hikayesi anlatıyor?
- Ayrılıkla başlıyoruz. Aşk hikayeleri ayrılıkla bitmez mi zaten... Ayrılmasan bile, sonuçta ilk başta yaşadığın o aşk kalmıyor ki... 20 sene sonra “Hâlâ ilk tanıdığım günkü gibi sana aşığım” diyen kaç kişi vardır? Varsa da onları müzeye falan koymak gerekir! Devamında da tüm aşk hikayelerindeki gibi “Seni seviyorum beni bırakma”, “Seni çok sevdim”, “Bitti ama pişman değilim” gibi bir hikaye örgüsü var.
◊ Ya çıkış şarkısı?
- “Düşman Gibi” ile çıktık... O da ayrılığı anlatan bir şarkı.
◊ Çok neşeli bir insansınız ama sesinize hüzünlü şarkıları daha çok yakıştırıyorlar. Tam bir tezat yaşanıyor bana kalırsa...
- Bıraksalar göbek atacağım ama hep bana böyle hüzünlü şarkılar yapıyorlar, dediğin gibi onu yakıştırıyorlar. Söz yazarı ve bestecileri dövesim var (gülüyor). “Tamam, böyle güzel duygusal şarkılar önemli ama cıvıl cıvıl, hareketli şarkılar da istiyorum, gönderin bana” diyorum. Gelmiyor... Gerçi bu albümde çok şıkır şıkır bir Rum havası var. Gökhan Tepe ve Şebnem Sungur yazdı. Ona illa ki klip çekmek istiyorum. Biliyor musun ben sahnede de çok hareketliyim.
◊ Biliyorum, garip gelen de o zaten...
- Ama çift karakterli bir kadınım. Dibe battığım, sinek gibi yapıştığım da oluyor, kelebek gibi uçtuğum da... Tezatlık herhalde bu durumumdan kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

Funda Arar: ‘İlk günkü gibi aşığım’ diyeni müzeye koymalılar

İlgiden oldukça memnun

Funda Arar’ın yeni albümü ‘Aşk Hikayesi’ ilk günden Apple Music’te zirveye yerleşti. DMC etiketli Aşk Hikayesi’nin ilk klibi sözü Günay Çoban’a, müziği Febyo Taşel’e ait olan ‘Düşman Gibi’ye, Nihat Odabaşı yönetmenliğinde çekildi. Pazartesi müzik marketlere giden albümün yükselişi ise devam ediyor. Arar albüme ve klibe gelen pozitif yorumlardan dolayı çok mutlu... 

DIŞARIDAN BAKAN
NEMRUT SANIYOR

◊ Merak ediyorum, nasıl oluyor da size yıllardır gündüz programı teklif etmiyorlar?
- Bilmem.
◊ Bana kalırsa o kuşağa çok uygun bir ifade tarzınız ve yüzünüz var.
- Müzik programları yaptım televizyonda ama hiç gündüz kuşağı için teklif gelmedi. Şundan dolayı da olabilir: Dışarıdan bakıldığında benimle ilgili hep soğuk, nemrut, aman ne konuşacak gibi bir algı hakim... “Sen şarkı söyle, konuşma” gibi yorumlar çok kulağıma geldi.
◊ Aklınızda vardır başka projeler de şüphesiz.
- Var. Televizyon ile ilgili bir proje değil ama bu... Tamamen müzikle alakalı. Bir de farklı tarzlarda birkaç albüm yapmak istiyorum. Pop-caz gibi mesela. Bunları da yapmam lazım çünkü insanın kendini beslemesi gerekli.
◊ Sizin farklı bulduğunuz, ilgiyle takip ettiğiniz isimler var mı?
- Kalben var... Ben kendine has olanı seviyorum. Kalben de kimseye benzemiyor. Ceylan Ertem de aynı şekilde...

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!