Eypio: Liseden atıldım 20 ülke gezdim

Güncelleme Tarihi:

Eypio: Liseden atıldım 20 ülke gezdim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 15:27

12 yıllık rap’çi Eypio, “Günah Benim” şarkısıyla hayatının çıkışını yaptı. Şarkı, iTunes’un indirme listelerinde 1 numaraya demir attı, videosu 35 milyon görüntüleme rakamına ulaştı. Bu arada o kadar çok da cover’ı yapıldı ki, bu ilgiden dolayı kendisi bile şaşkın... Şimdi siz söz konusu iddialı çıkışın ticari getirisini düşünüyor, “Sonunda parayı bulmuştur” diyorsanız, yanıt Eypio’dan gelsin: “Hâlâ metrobüse biniyorum. Tek fark, artık 30 TL yükleyebiliyorum!”

Haberin Devamı

*Sözlerin samimiyeti mi şarkıya bu başarıyı kazandıran? Sihri nedir “Günah Benim?”in?
- Sözlerinin hem samimi hem de etkili olmasından kaynaklanıyor bana kalırsa. Şarkının sözlerinin toplumda karşılığı var. Belli bir matematikte yazılmadı, yaza böyle bir parça yapalım hesabıyla yol alınmadı. Zaten iki üç sene önce yazdık parçayı. Çıkalı 5 ay oldu. 28 Aralık’ta yayınladık. Bir çıktı, durdu, bir daha yükseldi, bir daha derken saçma bir şekilde katlana katlana gidiyor!

*Cover’larının da bu yükselişte etkisi olmuş mudur?

- Çok... Biz 3 Adım şirketinden çıkardır parçayı. Hiçbir reklam yapılmadı. İş olarak bakmadık ki... Böyle bir etki yaratacağı da düşünülmemişti. Cover’ların etkisi büyük yani. İnsanlar “Bu parçayı kim yapmış” diyerek dinlediler ve sevdiler. İslamik versiyonu bile yapıldı, “Şeytanın benle derdi ne?” diye sözleri var hatta (gülüyor).

*Sizin en beğendiğiniz cover hangisi?

- Azerbaycan’dan birinin yaptığı profesyonel bir kayıt var. Bazen açıp da dinliyorum. Çünkü kendiminkinden çok sıkılmaya başladım artık.
*Parçanın her sözü de slogan. “Verdim ömrümü vergine”, “Bir başıma girdim yılbaşına”, “Fakir yar olmuyor zengine, diyor davul bile dengi dengine” gibi...
- Sloganı fazla gerçekten de parçanın. Baştan sona tek kelimenin üstünde dönen bir parça değil. Devamı olduğu için de sürüklüyor dinleyiciyi.

Haberin Devamı

Eypio: Liseden atıldım 20 ülke gezdim

 

BİKİNİLİ KIZLARLA KLİP ÇEKMEK İSTERDİK AMA BÜTÇEMİZ YOKTU

*Rap denilince akla bikinili kızlar falan gelir. Siz iki adam yollarda...
- Biz de isterdik tabii ama bütçemiz yoktu (gülüyor). Zaten şarkı da bikinili kızlık bir parça değildi.
*İnsanlar uzun zamandır ikili ilişkiler üzerine bir rap parça da dinlememiş olabilir.
- Belki de. Benim de çok yaptığım türde bir parça değil. Bir gün evde oturduk, “günah benim suç benim” derken aktı parça. Bu kadar yükseleceğini de tahmin etmiyordum. 35 milyon izleyiciye ulaşmış Youtube’ta. Cem Yılmaz bile paylaşmış. Mutlu ediyor bu durum bizi ama bir taraftan da korkutuyor, “Ne oluyor” diyorum.

Haberin Devamı

Eypio: Liseden atıldım 20 ülke gezdim

 

LİSEDE OKULDAN ATILDIM, ARDINDAN 20 ÜLKE GEZDİM

*Cem Yılmaz geldi mi son konsere?
- Gelmedi. Ben de olsam gelmezdim o kalabalığa. Bir anlamda iyi de oldu, onunla ilgilenirken beni unuturlardı (gülüyor).
*Şarkılardaki samimiyet havadan gelmiyor. Hep halkın içindesiniz. Nereden geliyorsunuz, nereye gidiyorsunuz, bunu da anlatmak gerek...
- Bizimkiler Afganistan’dan gelme. 1980’de Konya’da evleniyorlar, orada doğuyorum. Değişik bir kültürden geliyorum. Evde Farsça ve Türkmence konuşulur. Ayrıca Hint müzikleriyle büyüdüm. Bollywood filmleri izlerlerdi ve ilk kahramanım Amitabh Bachchan falandı. Hintçeydi bir şey anlamıyorduk ama hoşumuza gidiyordu. Sonra Zeytinburnu’na geldik. Orası da çok kültürlü bir yer. Kıbrıslı, Türkmen, Laz, Çerkez herkes var. Orada okudum, lisede atıldım. Sonra Hollanda’ya gittim, 6 yıl orada kaldım. Afganistan’dan Kıta Avrupası’na 20 ülke gezdim.
*Bu da müziğinizi direkt etkiliyor tabii...
- Aynen. Türkiye’de rap’çiler Türkiye odaklı yaşıyorlar, müzik yapmıyor sadece rap yapıyorlar. Bizler rap yapan müzisyenleriz. Sadece rap değil müzik yaptığımıza inanıyoruz. Belli bir kalıbımız yok. Reggae, arabesk ya da techno müzik üzerine rap yazıp okuyabiliriz. Tekrarlamak ve taklit etmekten çok sıkılırım. Benim de farklı şeyler yapmak hoşuma gidiyor.
*Rap yapmadığınızı iddia edenler de var.
- Rap’in Türkiye’deki en büyük örneklerinden biri, çok hızlı siz de biliyorsunuz ki... Bu yüzden “O kadar yavaşsın ki bu rap mi?” diyen oluyor. Hızlı tarz, rap’te alternatif bir tarzdır. Herkesin yaptığı bir şey değildir. Ama o alternatif tür, Türkiye’de aslı buymuş gibi algılanıyor. Yapacak bir şey yok.

Haberin Devamı

Eypio: Liseden atıldım 20 ülke gezdim

 

ESAS DİNLEYİCİM RAP’LE ALAKASI OLMAYAN VATANDAŞ

*Konserinizden insanlar kapıdan sokaklara taştı. Kimler dinliyor sizi?
- Rap dinleyicisi de var tabii ama esas dinleyicim rap’le alakası olmayan vatandaş.
*Youtube izlenme oranı telif olarak nasıl geri dönüyor?
- Dijital haklar şirkette. Bizde bir şey değişmedi, hâlâ metrobüs kullanıyorum. Hatta biri yazmış Twitter’a “Fakir yar olmuyor zengine diye diye zengin oldu ya” diye. Altına yorum yazdım, “Korkma hâlâ metrobüse biniyorum. Hâlâ fakiriz yani” diye (gülüyor). Tek fark, artık 30 TL falan yükleyebiliyorum İstanbul Kart’a, tek değişiklik o oldu.
*Kazandığınız varsayılan para üzerinden çok mu üzerinize gelindi?
- Evet. Cem Yılmaz ve daha birçok ünlü insan paylaşmış şarkıyı. Onların altına “Buram buram PR kokuyor” yazmışlar. Bazen inanmak güç.

Haberin Devamı

Eypio: Liseden atıldım 20 ülke gezdim

 

ANNEM ARTIK “BİR İŞ BUL OĞLUM” DEMİYOR

*Gayet güzel bir ivme yakalamışken, albüm de geliyordur artık...
- Evet, bitti gibi. Önce bir single mı çıkarırız yoksa eylül gibi albüm mü olur, henüz emin değilim. Biz bize Burak King, 9canlı, Gökhan’la birlikte hazırladık. Burak da Gökhan da Hollanda’dan gelme. Dışarıdan featuring olmayacak.
*Başarı arttıkça telefonunuz daha çok çalmaya başladı mı?
- Biraz oldu. İlkokul arkadaşlarıma kadar buldum. Bazılarını tanıyamadım bile. Ama hayatımda değişen bir şey olmadı. Ailem sadece “sen yapıyormuşsun” dedi. O konuda rahatladım. Artık annem beni arayıp da “Oğlum bir işe gir” demiyor. Artık o da rahatladı.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!