Emrah Serbes kimdir? Behzat Ç ile tanındı

Güncelleme Tarihi:

Emrah Serbes kimdir Behzat Ç ile tanındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 13:23

Emrah Serbes, karıştığı trafik kazasının ardından taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçlarından tutuklanmasının ardından gündem konusu olmuştu. Hakkında 13 yıl 4 ay hapis istemi bulunan Emrah Serbes'in cezası istinaf mahkemesinde onandı. Peki, Emrah Serbes kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Behzat Ç isimli diziyle tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı Emrah Serbes hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl karıştığı trafik kazası dolayısıyla tutukluluğu devam eden Emrah Serbes'in, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan aldığı ceza netlik kazandı. Peki, Behzat Ç. yazarı olarak bilinen Emrah Serbes kimdir, kaç yaşında?

Emrah Serbes, 27 Ocak 1981 tarihinde Yalova'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümü'nden mezun olan Emrah Serbes, bazı gazetelerde ve dergilerde yazarlık ve söyleşiler yaptı. İlk öykü kitabı olan "Erken Kaybedenler", 2009'un Haziran ayında satışa sunuldu. Bir dönem TV'de yayınlanan polisiye dizisi Behzat Ç.'nin bazı bölümlerinde yazarlık yapan Emrah Serbes, aynı zamanda "Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm" adlı sinema filminin de senaristliğini üstlendi.

Adının daha fazla duyulmasına vesile olan Behzat Ç senaristliği, onun farklı çevrelerce tanınmasını sağladı ve popüler bir yazar oldu. Son olarak iletişim yayınlarından Deliduman adlı kitabı yayımlanmıştır. Kısa hikayeler yazan Emrah Serbes, aylık olarak çıkarılan KAFA dergisinde düzenli olarak yazmaktaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!