Elif Şafak, yazarlığa ilk adımı nasıl attığını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Elif Şafak, yazarlığa ilk adımı nasıl attığını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 11:48

Elif Şafak, yeni kitabı Sakız Sardunya'nın imza gününde Okyanus Koleji öğrencileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Şafak, öğrencilerin nasıl yazar olmaya karar verdiği sorusunu da cevapladı. Okyanus Koleji Bahçeşehir kampüsünde Edebiyat ve Yaratıcı Yazarlık Kulübü ögrencileri için gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününde Elif Şafak küçük okuyucularının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şafak’ın küçük hayranları ellerindeki kitapları imzalatabilmek için metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Kitaplarını Elif Şafak’a kitap imzalatmak için kuyrukta bekleyen bazı öğrencilerin sıra beklerken kitabı okuması dikkat çekti.

Öğrencilerin kitap ve yazarlık ile ilgili merak ettikleri tüm soruları cevaplayan Elif Şafak, yazarlığa nasıl adım attığını salondaki öğrencilerle paylaştı. Salondaki öğrencilerden bir tanesinin sizi yazmaya teşvik eden ne olmuştu sorusuna Şafak, "Annem ve babam ben küçükken ayrıldılar. Anneannem büyüttü beni ve ben çok yalnız kaldım. Bu yalnızlıkta en büyük arkadaşım kitaplar oldu. O zaman kitaplara olan sevgim artmaya başladı ve hiçbir zaman azalmadı. İnanıyorum ki yazar olmak isteyen, yaratıcı işler yapmak isteyen herkesin kitapları sevmesi gerekiyor. Çünkü kitaplar bize ayrı bir dünya açıyor. Gündelik hayatta yaşadığımız hayat çok sınırlı. Her gün yaptığımız işler sıradan. Ama kitaplar bize bambaşka dünyanın kapılarını açıyor, bilmediğimiz yerlere seyahat etmemizi sağlıyor. Kitapların dünyası çok engin, sınırsız. Ben o sınırsızlığı sevdim" dedi.

Haberin Devamı

İlk kitabını 23 yaşında yaşında yazdığını söyleyen Şafak, "O zaman kitap nasıl yazılır bilmiyordum. Bu kadar yayınevi ve edebiyat dergisi yoktu. Siz bu anlamda şuan çok şanslısınız. Kitap dünyası büyüdü. Ben bilmeden kitabımı bir zarfa koyarak sevdiğim bir yayın evine gönderdim" şeklinde konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!