Ece’ye övgü

Güncelleme Tarihi:

Ece’ye övgü
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2015 10:44

“Zenne”nin yönetmenleri M. Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ikinci uzun metrajı “Çekmeceler”de başrol oynayan Ece Dizdar, sinema eleştirmenlerinden tam not aldı.

Haberin Devamı

Kız çocuk ve genç kadın cinselliğini ele alan "Çekmeceler"in (Drawers) basın gösterimi, Kanyon'da yapıldı. Filmin başrolündeki Ece Dizdar, oyunculuk performansıyla takdir topladı.

Ece Dizdar'ın yanı sıra Taner Birsel, Tilbe Saran, Nilüfer Açıkalın ve Hakan Çimenser'in rol aldığı, oyuncu kadrosunda ayrıca Pınar Töre, Tuğrul Tülek, Burak Altay, Gizem Erdem, Yekta Kopan ve Cengiz Coşkun'un da yer aldığı film, 6 Mart'ta 18 yaş sınırıyla vizyona girecek.

ELEŞTİRMENLER NE DEDİ?


Atilla Dorsay:
Türk sinemasının büyümesidir bu film. Son derece beğendim. Başroldeki kızın oyunculuğu da harikaydı.

Uğur Vardan: Çok uzun bir süredir var olan kadına şiddetin sistem tarafından sıradanlaştırıldığı bir coğrafyada, meseleye ‘baba baskısı’ üst başlığıyla fiziksel olduğu kadar psikolojik düzlemde de dahil olan ‘Çekmeceler’, kuşkusuz genel bir sosyolojik okuma yerine ana karakteri Deniz’in yaşadıkları üzerinden gözlemlerde bulunuyor. Filmde özellikle oyunculuklar dikkat çekici...

Alper Turgut: Film, bir kadın üzerinden cinselliğe sevk edilmiş. Ama aslında filmdeki her karakter, farklı bir film olabilirmiş. Bir görünen başrol var, onu da cinsellikle süslemişler, halbuki başrol dolu film.

Cüneyt Cebenoyan: Replikleri, metin ve sahneleri; özetle hiçbir şeyi beğenemedim. Çoklu kişilik bozukluğunu ele almak istemişler, yalnız bunu gözümüze cinsellik sokarak yapmamalıydılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!