Donald Trump’a eski eşi Ivana Trump'tan destek

Güncelleme Tarihi:

Donald Trump’a eski eşi Ivana Trumptan destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 14:08

Donald Trump’tan olaylı şekilde boşanan Ivana Trump, başkanlık yarışında eski eşine tam destek verdi. Aralarındaki rekabeti ve sürtüşmeyi askıya almış görünen Ivana, Amerika’da Daphne Barak’ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Donald ve Ivana ile yıllardır arkadaşım. Yaşadıkları duygusal ve zorlu boşanma süreci, en azından bizim dostluğumuza gölge düşürmedi. Diğer yandan, o zor günlerin üzerinden yıllar geçmiş olsa bile hâlâ bu iki tutkulu kişinin yarışını hissedebiliyorsunuz. Tabii işin içine çocuklar girince durum değişiyor.
Önce o günleri soruyorum Ivana’ya: “Hatırlarsan, boşanma döneminde Amerika gazetelerinin tamamında birinci sayfadaydık. Çocuklarımı bir araya toplayıp ‘Ne olursa olsun ailemiz bir arada kalacak. Üçünüz birbirinize dayanacaksınız’ demiştim.”
Çok iyi biliyorum ki o konuşma işe yaradı. Üç kardeş birbirlerine tutunarak, açıklamalarıyla birbirlerine destek olarak takım ruhunu koruyor.
Ivana, bugünlere kolay gelmediklerini, ama koyduğu iki kuralın bu yolda önemli payı olduğunu vurguluyor: “Her zaman kontrol bendeydi. Kararları ben veriyordum. Mutfakta ikinci bir şef olmaz. Ben hayır dediğimde babalarına koşup değiştirecekleri bir durum yaratmak istemiyordum. İkincisi ise, çocukların velayeti bendeydi, çocuklar istiyorsa Donald’ı görmelerine seve seve izin veriyordum. Çünkü o babalarıydı...”

Donald Trump’a eski eşi Ivana Trumptan destek


ÇOCUKLARI İÇİN 
NELER SÖYLÜYOR

Haberin Devamı


* Donnie: “Donnie, en büyük oğlum, memleketimi (Çek Cumhuriyeti) birçok kez ziyaret etti. Çekçe konuşabiliyor. Her zaman bana ‘Annenle ne kadar yakınsın. Ona karşı ne kadar saygılısın. Bunlar benim de büyürken kazandığım değerler’ diyor. Donnie ve eşi Vanessa’nın 5 çocukları var. Muhteşem birer anne ve baba olduklarını söyleyebilirim. Vanessa karnı burnundayken bile yardım etkinliklerine katıldı.”

* Ivanka:
“Ivanka, Musevi oldu. Bu kararı verirken bana sormadı. Eşi Jared’ı seviyorum ve kararlarına saygı duyuyorum. Jared çok iyi biri. Ivanka’yı iş dünyasında da destekliyor bu benim için çok önemli. Çünkü hayatım boyunca çalıştım.”

* Eric:
“Eric önceleri çok içine kapanıktı. İki akrabası ona zorbalık yapıyordu. Ama çocukken bile işe kafası çalışırdı. Bir gün o ve asistanımla birlikte Trump Tower’a gittik. Çikolata almak istedi. Asistanımın yanında para yoktu. Eric ‘Merak etme parayı nerden bulacağımızı biliyorum’ deyip bizi dilek havuzuna, insanların para attığı yere götürdü.”

Donald Trump’a eski eşi Ivana Trumptan destek

Donald Trump Jr. -  Vanessa Trump

Haberin Devamı


YAŞANANLAR ÇOK ACI VERİCİYDİ

Ivana, eski eşi Donald Trump’ın başkan adayı olmasından beri kendini biraz geri çekmiş görünüyor. Merak ediyorum; bu kendi tercihi mi yoksa bu yönde bir talep mi geldi?
Ivana Trump, bu soruma yanıt verirken sözlerini dikkatle seçiyor: “Çocuklarımın babasıdır. Çok başarılı bir işadamıdır. Dolayısıyla onu destekliyorum. Bunun için de elimden geleni yapıyorum. Donald muhteşem bir başkan olacak. Benim oyum ona.”
Ama başkanlık yarışı devam ederken, boşanma davasıyla ilgili bilgiler yeniden gündeme geldi. O dönemde çıkan, kocası tarafından tecavüze uğradığına dair belge, suları bulandırdı.
Ivana Trump, bu bilgileri kendisinin sızdırdığı iddiasını kesin bir dille reddetti. Halen sözlerinin arkasında ve bu konuyu uzatmaktan da ısrarla kaçınıyor:
“Bilirsin boşanma davası sırasında çok bilgi etrafta uçuşur. O zaman da bir açıklama yapmıştım. Daha fazla konuşmanın anlamı yok. Zaten yaşananlar çocuklar için fazlasıyla acı vericiydi.”

Haberin Devamı

Donald Trump’a eski eşi Ivana Trumptan destek

 

ZENGİN DOĞDULAR AMA HEP ÇALIŞTILAR

Ivana Trump, her ne kadar geniş imkanlarla büyümüş olsalar da çocuklarına her zaman çalışmaları gerektiğini aşıladığını söylüyor: “Evet, zengin bir ailede büyüdüler ama çocukluklarından itibaren istediklerini almak ya da hedeflerine ulaşmak için çok çalışmaları gerektiğini anlattım.
Trump Tower’daki dükkanlarda bile herkes gibi ödeme yapıyorlardı.
Yardım etkinliklerine de katılmalarını sağlıyordum.
Çünkü bir gün onların da kendi derneklerini kurmalarını istiyordum.”

Donald Trump’a eski eşi Ivana Trumptan destek

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!