Dizide insanlığı tartışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Dizide insanlığı tartışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 18:08

Televizyonun efsane dizilerinden biri olan “The Walking Dead”, her pazartesi akşamı Türkiye’de FX kanalında ekrana geliyor. Ekip yeni sezon tanıtımını Londra’da düzenlediği basın toplantısıyla gerçekleştirdi. Türkiye’den toplantıya katılan Neslihan Akdaş, Norman Reedus ve Josh McDermitt ile bir araya gelerek diziyle ilgili tüyolar aldı.

Haberin Devamı

Norman Reedus (Daryl)

İZLEYİCİYE VAHŞETİ
YAŞATMAMIZ GEREKİYORDU
◊ Vahşi bir dünyada hayatta kalmaya çalışan bir grup insan, önce zombilere karşı yaşam mücadelesi verdi, sonra da diğer insanlara karşı... Kimler daha zalim? Zombiler mi, insanlar mı?
- Dizi aslında tam da bu soruyu sorduruyor, herkes bu yüzden diziyi izlemek istiyor. Evet, insanlar da çok kötü olabiliyor.
Çok uzun süredir insanlığı tartışıyoruz dizide. Şu an en kötü karakter Negan gibi gözüküyor. Ama onun da bunun için nedeni var. Hatırlayın, önce onun lideri olduğu kurtarıcılara saldırdılar, adamlarını öldürdüler.
Bu yüzden o da kötü yüzünü gösteriyor. Negan’lı sezon daha farklı başlasaydı belki onu bu kadar kötü görmezdik. Ama yaşananlar ortada.

Dizide insanlığı tartışıyoruz


◊ Sizce şu ana kadar dizideki en vahşi sahne hangisiydi?
- Glenn (Steven Yeun) ve Abraham’ın (Michael Cudlitz) öldüğü sahneyi hatırladıkça hâlâ içim acıyor. Hepimiz kendimizi o kadar kaptırdık ki, sette olsaydınız siz de yaşamış gibi olurdunuz. Bu izleyiciye de geçti.
Pek çok kişiden ”Kendi dostlarımızı kaybetmiş gibi hissettik” şeklinde mesajlar aldık. Ancak izleyiciye bu vahşeti yaşatmamız gerekiyordu.
Yola çıktığımızda kimse dizinin bu kadar süreceğini tahmin etmiyordu. 7’nci sezona kadar geldik. Daha devam etmesi için bazı sahnelere mecburuz. Heyecan katılmasa izlemekten sıkılırdınız.
◊ Çok sert sahneleri olan bir dizi. Ama duygusal sahnelerle de izleyiciyi fethettiğiniz anlar oluyor. Daryl ile Carol’ın Hilltop’ta bir araya geldiği an gibi mesela...
- O sahneye kendimizi o kadar çok kaptırdık ki sette çekim sırasında hepimiz ağladık. Çok sert gözükmemiz gerekiyordu ama kendimizi tutamadık.
◊ Daryl ve Carol arasında daha da yakınlaşma olur mu?
- Aralarında bir şey başlaması için hâlâ zaman var.
O ŞARKIYI DUYUNCA
ÜRPERİYORUM
◊ 7’nci sezonda Negan, Daryl’ı hücreye kapattı. Dwight köpek mamasıyla besledi ve o malum şarkı “Easy Street” de işkencenin bir parçasıydı. O şarkıyı duyunca neler hissediyorsunuz?
- Ürpermemek elde değil. Orijinali bir çocuk şarkısıymış. Şarkının sahibini “Şarkınızı artık işkence aleti olarak kullanacağız” diye nasıl ikna ettiler, merak ediyorum aslında.
◊ Dizinin geleceği ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
- Kendi kendini açıklıyor zaten. Ne olursa olsun mücadeleye devam...
◊ Dizide çok sık ve sürpriz ölümler yaşanıyor. Hangi karakterin öleceğini, diziden ayrılacağını ne zaman öğreniyorsunuz?
- Öleceklerini izleyiciden 2 hafta önce öğreniyoruz. Elimize senaryo gelince haberdar oluyoruz aslında.

Haberin Devamı

DİZİYE GİRDİĞİMDE PİYANGO KAZANMIŞ GİBİ HİSSETTİM

Haberin Devamı

Josh McDermitt (Eugene)

Dizide insanlığı tartışıyoruz

◊ Kadroya dahil olduğunuzda neler hissettiniz?
- Piyango kazanmış gibi hissettim. En sevdiğim diziye dahil olmak korkuttu da aslında. Ama üstesinden gelemeseydim oyunculuğu bırakırdım.
◊ Eugune, sessiz bir karakterken bir anda dizinin en önemli kişilerinden biri oldu. “Ben Negan’ım” dedi, gerçekten artık Negan’ın adamı mı?
- Bunu bilsem bile söyleyemem. Zaten yapımcıya da “Bana gelecekte ne olacağını söylemeyin” dedim. Sürpriz olsun istiyorum. Zaten farkımız da o. Sürprizlerle dolu bir diziyiz. Ama bana sorarsanız, Eugene iki yakın arkadaşı gözünün önünde Negan tarafından vahşice öldürüldüğü için korkuyor ve o yüzden biat etmek istiyor. Daha önceki bölümlerde korkak, ağlayan bir adamdı. Artık öyle olmak istemiyor.
◊ Negan, telli beyzbol sopasına “Lousie” diye sesleniyor. Anlamı var mı?
- Geçmişi ile alakalı bir durum. Onun neler yaşadığını öğrendiğimizde zaten neden bu kadar zalim olduğunu da anlayacağız.
◊ “The Walking Dead” oyuncuları set dışında görüşüyor mu?
- Çekimler dışında birlikte zaman geçirip, eğleniyoruz. Sanırım dizideki birbirine yardım etme duygusunu dışarıda da yaşıyoruz. Yakın arkadaşınız, senaryo gereği aramızdan biri ölünce çok üzülüyoruz. Onunla dışarıda buluşuyoruz.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!