Diva gözyaşlarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Diva gözyaşlarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 22:31

8 Şubat’ta zatürre teşhisiyle kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden Türk müziğinin efsane ismi Müzeyyen Senar, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

97 yaşında vefat eden Müzeyyen Senar’ın cenazesine kar yağışına rağmen katılım büyük oldu. Bu yüzden zaman zaman cami önünde ve bahçesinde izdiham yaşandı. Kızı Feraye ve oğlu Ömer Işıl’ın taziyeleri kabul ettiği törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Tarkan, Sibel Can, Muazzez Abacı, Erol Evgin, Emel Sayın, Bülent Ersoy, Mustafa Sağyaşar, Göksel Arsoy gibi pek çok ünlü katıldı. Sezen Aksu da töreni habercilerden uzak bir köşede izledi. Senar için özel bir çiçek yaptıran Aksu’nun sarı güllerden oluşan ve üzerinde “Kızın Sezen” yazan çiçeği camiye erken saatlerde getirildi. Sanatçı, Senar’ın ailesine başsağlığı diledikten sonra camiden ayrıldı.

TORUNU, SENAR’I TACIYLA UĞURLADI

Bu arada Müzeyyen Senar’ın torunu Esra, “Hep takardı, onunla yolcu edelim” diyerek tabutun başına sanatçının çok sevdiği tacını yerleştirdi. Müzeyyen Senar ile dargın olduğu bilinen Bülent Ersoy ise dakilarca sarılıp gözyaşı döktüğü tabutun başından cenaze boyunca ayrılmadı. Cenaze camiden çıkarılırken de Ersoy tabuta ilk omuz verenler arasındaydı. Müzeyyen Senar, yıllarca oturduğu Bebek’te bulunan Bebek Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu’ndaki aile kabristanına defnedildi. Defin sırasında, sanatçının vasiyeti üzerine Tatyos Efendi’nin “Ehl-i Aşkın Neşvegâhı Kûşei Meyhanedir” adlı eseri çalındı.

Haberin Devamı

Sanatçının kızı Feraye ve oğlu Ömer’e başsağlığı dileyen Tarkan “Hepimiz onun çırağıydık. Müzeyyen Senar gibi biri bir daha dünyaya gelmeyecek” dedi.

Sibel Can: Çok özel bir ilişkimiz vardı. Büyük bir ruh, büyük bir insandı. Yeri doldurulamayacak.

Emel Sayın: Müzeyyan Senar, müziğimizin gerçek divasıdır. Hayatımın akışını değiştiren bir isimdir.

Muazzez Abacı: O bir efsaneydi ve her zaman yaşayacak.

ÜNLÜLER TÖRENDEYDİ

Müzeyyen Senar’ın Bebek Camisi’ndeki cenaze törenine sanat, spor ve iş dünyasından pek çok ünlü katıldı.

Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar’ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DERİN BİR TEESSÜRLE ÖĞRENDİM

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU: HER ZAMAN ÖZLEMLE YAD EDİLECEK

KILIÇDAROĞLU: ARAMIZDAN AYRILIRKEN HEPİMİZİ ÜZDÜ



Diva gözyaşlarıyla uğurlandı

MÜZEYYEN SENAR’IN ARDINDAN DUYGULARINIZI YAZIN

'CUMHURİYET'İN DİVASI'YDI

Diva gözyaşlarıyla uğurlandı
10 YIL KONUŞAMADI
ATATÜRK’E ŞARKI SÖYLEDİ


'ÖKSÜZDÜ ŞİMDİ YETİM KALDI'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!