Derin Mermerci: Bizim evde moda konuşulmazdı

Güncelleme Tarihi:

Derin Mermerci: Bizim evde moda konuşulmazdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 14:48

Yıllardır bulunduğu her ortamda stiliyle dikkat çekiyordu. Sonunda kendisinden beklenen adımı atarak web sitesi DM’yi hayata geçirdi. Derin Mermerci, moda anlayışını, havalı ve yaratıcı stilinin olmazsa olmazlarını InStyle’a anlattı. Moda ile başlayan sohbet, evliliği ve aile hayatına kadar uzandı.

Haberin Devamı

◊ İçinizdeki moda tutkusu ne zaman, nasıl ortaya çıktı?
- Moda benim için bir tutku değil aslında. Elbette takip ediyorum ama sezonun “it” tasarımını kaçırmamalıyım tarzında bir düşüncem hiç olmadı. Annem ve ablalarım çok zevkli kadınlar, dolayısıyla onlardan da bana geçen bir şeyler kesinlikle var. Yıllar içinde farkında olmadan gözün eğitiliyor, estetik algın gelişiyor ve kendi tarzını oluşturup onu dışarı yansıtan biri haline geliyorsun.
◊ Giyim kuşama meraklı, gusto sahibi üç kadınla yaşadığınız evde modaya dair neler öğrendiniz?
- Bizim evde moda konuşulmazdı. Ama ablam Yosun’un gardırobuna çok el atmışlığım vardır.
◊ Stilinizi meydana getiren ögeleri nasıl tanımlarsınız?
- Tarzı tarif etmek çok zor. Yaratıcılığı ve cesareti seviyorum. Bu sadece giyim kuşamla ilgili değil. Hayatımın her alanında bu iki sıfatla kendimi bağdaştırmak hoşuma gidiyor. Tamamen gününe, moduna göre giyinen biriyim. Yalın ve zarif tasarımları tercih ediyorum. Dolabımda siyah rengin hakimiyetini hemen görebilirsiniz. Siyah deri veya smokin ceket, beyaz bir basic tişört veya gömlek ve jean ile giyeceğim seksi bir ayakkabı bana kendimi harika hissettirebilir.
◊ Dolabınızda en çok hangi parçalara rastlarız?
- Smokin ceketler, vintage elbiseler, jean ve deri ceket ile pantolonlar, maskulen takımlar, oversize kazaklar vazgeçilmezlerim.

Haberin Devamı

7 KÖPEKLİ EVDE İNCE
ÇORAP SAĞLAM KALMAZ

◊ Basic parçalar dışında bir giydiğimi bir daha giymem gibi bir kuralınız var mı?
- Tabii ki yok. Örneğin; yedi köpekli bir evde yaşadığım için ince çorabımın akşama kadar sağlam kalması imkansız. Ama ben artık o çorapları atmak yerine, belki ileride bundan bile bir kombin çıkarırım dediğim bir dönemimdeyim.
◊ Herkesin moda tanımı farklı; sizin için bu kavram ne ifade ediyor?
- Benim için moda, kendime yakıştırdığım her türlü kombini kapsar. Eminim herkes için de bu böyledir, yani inşallah (gülüyor)!
◊ İyi giyinmenin kişilerin hayatında nasıl bir rol oynadığını düşünüyorsunuz? Sizce kıyafet seçimleri, insana statü atlatacak kadar önemli mi?
- Statü ve kıyafet seçiminin birbirinden çok bağımsız iki kavram olduğunu düşünüyorum. Benim için statü, başta kendine saygı duymak, girdiği ortamda saygı görmek ve duruşuyla fark yaratmaktır.

Haberin Devamı

Derin Mermerci: Bizim evde moda konuşulmazdı

EVLENECEĞİN KİŞİ
DOSTUN OLMALI

◊ Çok uzun bir bekleyişin ardından DM’i hayata geçirdiniz. Bu girişimi neden şimdi yapmaya karar verdiniz?
- Öncelikle şunu belirtmeliyim ki derinmermerci.com sadece moda ve stil üzerine değil, yaşam tarzı platformu olarak kuruldu. Bu fikir, ailece gittiğimiz bir Mikonos tatilinde hayat buldu. Tasarladığım bir mücevherin arkadaşlarım tarafından çok beğenilmesi, çantama bağladığım bir fularla ortaya çıkan farklılık, etrafımdakilerin “Derin, bunu nereden aldın?” sorularını beraberinde getirdi. Uzun zamandır bu durumu gözlemleyen eşimin beni bir platform oluşturmaya teşvik etmesiyle başlangıcı yaptım. İlk etapta sadece bir blog açarak farklı konularla ilgili görüş ve fikirlerimi aktarmak istiyordum. Sonrasında iş büyüdü ve ortaya DM adını verdiğimiz bu dijital platform çıktı. Bu site tarzımı, hayatımı ve dünyamı yansıtıyor.
◊ Eşiniz geçenlerde Instagram’da “Bir rock starla evli olmanın en iyi yanı evli gibi yaşamamak” diye bir paylaşım yaptı. Gerçekten her anınızı sevgili gibi mi yaşıyorsunuz?
- Bunu Cem’e sorarsınız (gülüyor).
◊ Peki, eşinizin hangi özellikleri sizi hayatınızı geçirmek istediğiniz kişinin o olduğuna inandırdı?
- Evlenmeden önce Cem’le (Aydın) 1.5 yıl boyunca hemen hemen her günü beraber geçirdik. Öncesinde de 10 yıla dayanan bir tanışıklığımız vardı. Ben evleneceğin kişinin öncelikle dostun olması gerektiğine inanıyorum. Cem’le yakaladığımız bu dostluk da zaman içinde hayatı paylaşma noktasına geldi. Olgun, iyi kalpli ve akıllı olması yaşamımı onunla geçirmek istememde etkili oldu.

Haberin Devamı

ÖNCELİKLERİMİZİ
EVLİLİK DEĞİL ÇOCUKLAR DEĞİŞTİRDİ

◊ Evlilik hayatınızda neleri değiştirdi?
- Evlilikle değil ancak kızlarımız Lal ve Mila’nın doğumuyla birlikte ikimizin de öncelikleri değişti. Biz birbirimizin özel alanına fazlasıyla saygı duyduğumuz bir evlilik yaşıyoruz. Fakat her ne olursa olsun tek önceliğimiz kızlarımızın mutluluğu.
◊ Snob bir havanız var, ancak sizi tanıyanlar fazlasıyla sıcakkanlı olduğunuzu söylüyor. Siz kendinizi nasıl anlatırsınız?
- Sanıyorum bunun böyle düşünülmesinin sebebi özellikle ansızın çekilen fotoğraflarda gülümsememem (gülüyor)! Aslında ben kendi ortamımda çok eğlenir ve gülerim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!