Deniz Seki'nin ilk ziyaretçileri

Güncelleme Tarihi:

Deniz Sekinin ilk ziyaretçileri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 01:21

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca onanmasının ardından Esenyurt'ta yakalanan şarkıcı Deniz Seki'yi ziyaret etmek için kardeşi Serkan Seki ve avukatı Naim Karakaya cezaevine geldi.

Haberin Devamı

Şarkıcı Seki'yi ziyaret etmek için önce avukat Naim Karakaya, daha sonra ise Seki'nin kardeşi Serkan Seki cezaevine girdi. Cezaevine girişte basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan avukat Karakaya ile Serkan Seki, içeride yaklaşık 1 saat kaldı. Cezaevi çıkışında konuşan şarkıcı Seki'nin kardeşi Serkan Seki, “Ablamla görüşemedik. Görüş günü değil zaten” dedi.

Deniz Sekinin ilk ziyaretçileri

Basın mensuplarının “Hesabına para mı yatırdınız?” sorusuna Serkan Seki “Evet o tarz işlemlerini hallettik” şeklinde cevap verdi. Seki'nin 12 kişilik A-1 koğuşunda yer alan 2 kişilik odada kaldığını öğrenildi.

Uyuşturucu madde bulundurma ve başkalarına temin etme suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Deniz Seki, kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından kayıplara karışmıştı. Bir dönem tekneyle yurtdışına çıktığı da konuşulan Seki’yi önceki gün nişanlısının Büyükçekmece Alkant 2000 Sitesi’ndeki villasında narkotik polisi buldu. Şarkıcı, kaçmaya çalışsa da gözaltına alınmaktan kurtulamadı. Geceyi Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde geçiren Deniz Seki, dün saat 09.00’da elleri kelepçeli olarak emniyetten çıkarıldı. İlk olarak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık raporu alınan Seki, daha sonra İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü.

Haberin Devamı

Deniz Sekinin ilk ziyaretçileri


ÜLKEMDE ADALET VARSA...

Elleri önden kelepçeli olarak polis aracından indirilen Deniz Seki, gazetecilere “Arkadaşlar bu ülkede, benim ülkemde zerre kadar adalet varsa, ki ben olduğuna inanıyorum, benim suçsuzluğum er ya da geç anlaşılacak” dedi. “İkinci kez cezaevine gideceksiniz, ne hissediyorsunuz?” sorusuna ellerindeki kelepçeyi göstererek “Böyle ne hissedebilirim? Ahh ahh! Anlatabiliyor muyum” yanıtını veren Seki, o sırada polislerin arasından uzanarak adliye önünde kendisini bekleyen kardeşi Serkan Seki’nin elini tuttu.

Haberin Devamı

Deniz Sekinin ilk ziyaretçileri

CEZASI YÜZÜNE OKUNDU

Seki adliye içindeki polis karakolunda bir süre bekletildikten sonra infaz savcılığına çıkarıldı. İnfaz savcısı, cezasını Seki’nin yüzüne okudu. Şarkıcı, adliyeden çıkarılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Hiç konuşmadan polis aracına bindi, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne götürüldü.

HASTALIĞI İLERLEDİ

Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya, ünlü şarkıcının bugüne kadar teslim olmamasının iki nedeni olduğunu söyledi. Karakaya, şöyle konuştu: “Birincisi, suçsuz olduğunu düşündüğü ve bunun bir gün yargı kararıyla test edileceğine inandığı için beklemiştir. İkinci gerekçesi ise kanser riski vardır ve hayati tehlike oluşturmaktadır. Buna ilişkin raporlarımızı savcılığa sunduk. Ancak Adli Tıp Kurumu bu konuda olumsuz bir yanıt verdi. Bu hastalık ilerlemiştir. Bu süreçte kendisi daha iyi koşullarda sağlık engelini aşmak istemiş, bir anlamda ameliyat olmak istemiştir. Ama bu konudaki başvurumuz reddedildiği için ve yakalamalı konumu gereğiyle sağlanamamıştır.”

Haberin Devamı

Deniz Sekinin ilk ziyaretçileri

SÜREKLİ ADRES DEĞİŞTİRMİŞ

Polisin tespitine göre Deniz Seki aranmaya başlandığı ilk günlerde Sarıyer’de gizlendi. Ardından Faruk Salman’la Tekirdağ’a geçti. Sonra yeni adres Beylikdüzü’nde bir ev oldu. Salman daha sonra Bahçelievler’de bir ev tuttu ve Seki’yi buraya getirdi. Son olarak da 1.5 ay önce Alkent 2000 Sitesi’nden villa kiralandı.


DENİZ SEKİ'NİN SON FOTOĞRAFLARI


SABAHA KADAR AĞLADI

DENİZ Seki, önceki gün Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildiğinde yorgun ve bitkindi. İlk olarak ifade işlemlerine geçildi. Şarkıcı, sık sık ağlama krizine girerek yarıda bıraktığı ifadesinde polislere şunları söyledi: “Ben bu cezayı hak etmedim. Ben uyuşturvucu satmadım, kimseye temin etmedim. Sadece kullandım. Bundan da bin pişmanım. Ben 2 yıl cezaevinde, demir parmaklıklar arkasında nasıl kalacağım? Cezaevinde kalmayı kendime yediremiyorum. Bu kadar ceza bana çok fazla. Orada kalmak kolay mı? Çok büyük haksızlığa maruz kaldım. Ben bunu hak etmedim. Ben polisten kaçmadım, cezaevine girmekten kaçtım. Bu kadar ceza alacak ne yaptım? Ben sadece kullandım. Bunun karşılığı bu kadar ceza olmamalıydı.”

Haberin Devamı

Deniz Sekinin ilk ziyaretçileri

Deniz Seki adliyeye kelepçeli olarak getirilip götürüldü.

CEZAEVİNE GİRMESİNE KATLANAMAZDIM

Deniz Seki’nin kaçmasına yardımcı olan sevgilisi Faruk Salman da geceyi nezarette geçirdi. Şüpheli olarak ifadesi alınan Salman, polislere, “Ben bu kadar ceza almasına ve cezaevine girecek olmasına çok üzüldüm. Deniz Seki’yi seviyorum, ona aşığım. Sevdiğim kadının cezaevine girecek olmasını istemedim. Buna katlanmam mümkün değildi. Üzüntüden hastanede tansiyonum fırladı. Rahatsızlandım” dedi. Salman, ifadesinin ardından emniyetten serbest bırakıldı.

BATTANİYENİN ÜZERİNDE UYUDU

İfade işleminin ardından nezarethaneye alınan Deniz Seki’ye polisler battaniye verdi. İfadesinde olduğu gibi zaman zaman ağlama krizine giren Seki, polislerden peçete istedi. Bir polis, sabaha kadar Seki’nin kaldığı nezarethanenin girişinde nöbet tuttu. Şarkıcı, akşam yemeğinde polislerin karavanasından yedi. Tuvalete de bir kadın polisin nezaretinde gitti. Deniz Seki zaman zaman oturdu, zaman zaman da küçük adımlarla nezarethanenin içinde volta attı. Sabaha karşı battaniyenin üzerinde uyuyakaldı. Seki’ye sabah kahvaltısında zeytin, peynir, yumurta, reçel, bal ve çaydan oluşan mönü ikram edildi. Nezarethaneden çıkarılırken polislerin ellerine kelepçe takmasına itiraz etmedi. Geldiği gibi üzgün ve bitkin olarak emniyetten çıkarıldı.

Haberin Devamı

Deniz Sekinin ilk ziyaretçileri

KARDEŞI ISYAN ETTI: YETMEZ TAŞLAYARAK ÖLDÜRÜN

DENIZ Seki’nin kardeşi Serkan Seki, ses getirecek açıklamalarda bulundu: “Karar verdim, artık susmayacağım. Çünkü vatandaş anlamıyor. Anlayacakları şekilde açıklayacağım artık. Türkiye’nin en büyük baronları firarda, Deniz Seki içerde. Aşağı yukarı aynı ithamlarla, neredeyse aynı davalarla yargılanan ünlüler dışarıda, ablam içeride. Ablamın şu an dışarıda gezen ünlülerden hiçbir farkı yok. Hatta diğerlerinin fazlası bile var. Bazıları çete üyeliği ile itham ediliyor. Ablam, şüpheli olduğu zamanları bile tutuklu olarak geçirdi. Çünkü günah keçisi ilan edildi. Bu konuda biraz hakkaniyet ve hassasiyet olmalı. Kız içeri girmiş, 8 senedir her türlü iftira hakarete maruz kalmış. Diğerlerine bakıyoruz, ödül törenlerinde boy gösterip ödüller alıyor. Her şeye eyvallah. Ama bundan sonra bari rahat bırakılsın ablam. Lütfen. Artık kız içeride. Lütfen. Biz adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Ülkenin büyük bir sorunu çözüldü tebrik ediyorum. Yetmez gerçi, taşlanarak öldürülmesi lazım.”Zelal ÖZALP

BEN İHBAR ETMEDİM

Serkan Seki, ablası Deniz Seki’nin yerini polise ihbar ettiği iddiasına tepki gösterdi. “Kendisinden bihaberken, nerede olduğunu bilmezken onu nasıl ihbar edebilirim ki?” diyen Seki, ablasının yakalanma süreciyle herhangi bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Deniz Sekinin ilk ziyaretçileri


Benim çektiklerimi çekseler ne içeceklerdi?

ARNAVUTKÖY’de görüntülenen Bülent Ersoy, Deniz Seki için üzüldüğünü belirterek “Starlığı taşımak çok zordur. Benim çektiklerimi çekseler acaba ne içeceklerdi, merak ediyorum. Hayatımda böyle şeylere tenezzül etmedim” dedi. Behlül AYDIN

SATICILARA CEZA ŞART

Gani Müjde, tartışmaya Twitter’da katıldı: “Uyuşturucu yasaları yanlış kurgulanmış. Kullanıcı olanın zararı kendine ama arkadaşına ‘al iç’ diyeni de satıcı olarak değerlendirmek doğru mu bilemiyorum. Bunun yaptırımı olmalı ama şikayete bağlı olmalı. Satıcılara ceza şart. Okul önünde bonzai satanlara en ağır cezalar verilmeli. Devletin odaklanması gereken konu bu.”

DENIZ’E ÇOK ÜZÜLDÜM

Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser veren Sibel Can, Seki’nin tutuklandığı haberini alınca üzüldüğünü söyledi: “İnşallah her şey onun için iyi olur. Çok kıymetli bir sanatçı” dedi.

Deniz Sekinin ilk ziyaretçileri
İLK SÖZLERİ: BANA SORMAYIN SUÇSUZUM

Deniz Sekinin ilk ziyaretçileri
DENİZ SEKİ POLİSLERİ KARŞISINDA GÖRÜNCE

6 AYDA NELER OLDU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!