Denise Hanım Türkiye’ye yerleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Denise Hanım Türkiye’ye yerleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 01:14

“Sevdaluk” dizisinin Denise Hanım’ı Yasemin Sannino, Türkiye’ye yerleşme kararı aldı. Babası İtalyan, annesi Eskişehirli olan Sannino, “Türk yapımlarından gelen cazip teklifler üzerine bu kararı aldım. Eşim Cosimo Fusco ve 6 yaşındaki kızımız Greta’yla İstanbul’a yerleşiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İtalya’yla bağları koparıp Türkiye’ye yerleşeceğinizi duydum. Hayatınızın akışını değiştirecek bu kararı alırken hiç zorlanmadınız mı?
- Kesinlikle hayır. Hatta geç verilmiş bir karar bile diyebilirim. Zaten İstanbul doğumluyum, ama babamın mesleği gereği neredeyse bütün dünyayı dolaştım. Libya, Almanya, Avustralya ve tabii ki İtalya.

Türkiye macerası nasıl başladı?

- Türkiye’deki menajerim sayesinde önce “Merhaba Hayat”, ardından “Sevdaluk” dizilerinde rol aldım. Benim için zor olan şey, 6 yaşındaki kızım Greta’ya okul bulunmasıydı. O sorun da çözülünce son kararı verdim. Çünkü her defasında Roma’ya ağlayarak dönüyordum.

Denise Hanım Türkiye’ye yerleşiyor


ARTIK ROMA’YA GİDERKEN AĞLAMAK YOK
“Sevdaluk”ta bir Amerikalı’yı canlandırdınız...

- Evet, harika bir deneyim oldu. Ben HES (Hidroelektrik Santrali) için çalışan Denise Rutherford’u canlandırıyordum. Çekimler sırasında Karadenizlilerle bütünleştik. Hatta kızım orada okula başladı. Bol horon teptim, hamsi balığı bağımlısı oldum. Çekimler bitip de kasabayı terk etme zamanı geldiğinde, Çamlıhemşin halkıyla birlikte ağladık.

Sizin asıl mesleğiniz kimyagerlik, öyle değil mi?
- Doğru... Hatta tezimi AIDS tedavisi konulu bir çalışmayla tamamladım. Ama AB fonlarına bağımlı olunması ve laboratuvar harcamalarının yüksekliği nedeniyle çalışmalara sık sık ara vermek gerekiyordu. Sonunda o alandan uzaklaştım. Kendimi önce müziğe verdim, sonra da oyunculuğa...

Müzik demişken... Papa 16. Benedikt’le aynı albümde buluşmanızdan da söz eder misiniz biraz...
- İlahilerden oluşan “Alma Mater” adlı albümde Papa 16. Benedikt’le düet yapma şansı yakaladım. Ayrıca onun huzurunda da söyledim. İnanılmaz bir deneyimdi.

Son olarak sorayım; Türkiye’de ufukta görünen yeni projeler var mı?

- Evet, menajerim birkaç senaryo iletti. Yeni sezonda mutlak bir dizide rol alacağım. Artık Roma’ya giderken ağlamak yok.

EŞİMİ DE DİZİLERDE GÖRÜRSENİZ ŞAŞIRMAYIN
Kocanız Cosimo Fusco da aktör... Hatta “Melekler ve Şeytanlar” filminde kardinali canlandırmıştı.

- Yönetmen Ron Howard, Cosimo’yla çalışmayı özellikle istemişti. Onun için de iyi bir deneyim oldu. Zaten Cosimo’nun bir ayağı Hollywood’da ama Türkiye’ye gelmeyi kabul etti. Artık dizilerde görürseniz şaşmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!