Çağla Kubat: Kızımla birlikte hedeflerim değişti

Güncelleme Tarihi:

Çağla Kubat: Kızımla birlikte  hedeflerim değişti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 14:21

Çağla Kubat, PWA Rüzgar Sörfü Dünya Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Kore ve Japonya yarışlarına katıldı. İlk defa yarışlara üç yaşındaki kızı Selin’i de götüren ödüllü sörfçü, ”Daha önce tek odaklandığım şey derecelerdi. Anne olduktan sonra hedeflerim de değişti” dedi.

Haberin Devamı

◊ Sörf deyince aklımıza ilk olarak siz geliyorsunuz. Bu durumdan hoşnut musunuz?
- Evet, benim hayatım sörf sayesinde şekillendi. Ailemi o şekilde kurdum. Tamamen benim gibi bu işe aşkla bağlı Jimmy (Diaz) ile evlendim. Alaçatı’da okul kurdum, dünyadaki yarışlara katılarak Türkiye’nin adını duyurdum. Yani bu duruma gelebilmek için çok emek harcadım.

◊ Bundan sonra kariyerinizde sadece sörf mü olacak?
- Aslında televizyonu seviyorum, devam etmek istiyorum. Gelen teklifleri değerlendiriyorum. Ancak ben ya annelikle ilgili ya da toplumda bir fark yaratacak bir program yapmak istiyorum. Birtakım görüşmeler de yapıyorum, yakın zamanda inşallah güzel şeyler olacak.

Çağla Kubat: Kızımla birlikte  hedeflerim değişti



İLK DEFA SELİN’LE YARIŞTIM

◊ PWA Rüzgar Sörfü Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil ediyorsunuz. Yarışlara nasıl hazırlandınız?
- Bütün bir kış çalıştım. Üç senedir Zumosol ile ortaklığımız devam ediyor. Bu çok önemli bizim için. Yurtdışında da hazırlıklar yaptık. Hiçbir şey kaçırmadım.

◊ Yarışmanın ilk ayağı 3 Mayıs’ta Kore’de yapıldı. Ardından Japonya’da yarıştınız. Nasıl geçti?
- Bu sene benim için çok özel. Çünkü ilk defa yarışlara kızım Selin’i de yanımda götürdüm. Selin tüm antrenmanlar sırasında yanımdaydı ama daha önce hiç yarışlara birlikte gitmemiştik. Yarış döneminde onu anneme bırakırdım. Bu yıl böyle bir farklılık yaptık. Hayatımı Selin’den önce ve sonra diye ikiye ayırıyorum. O yüzden yarışta ne yapacağımdan çok onunla ne yaşayacağım önemliydi. İlk etabı 7’ncilikle bitirdim. Her iki destinasyonda da az sayıda yarış yaptık. Uluslarası yarışta yaşadığımız şanssızlıklara rağmen kızımla gittiğim yarışta ilk 10’da yer almayı başardığım için mutluyum.

◊ Uzun bir yolculuk yaptınız. Selin’le zor oldu mu?
- Selin, Allah’tan uçakları seven bir çocuk. Bu konuda tecrübeli. Sadece jetlag oluyor. Büyük bir sıkıntı yaşamadık.

◊ Yolculuğunuzda Selin için ne gibi önlemler aldınız?
- Selin için ilaçlarının da olduğu özel bir kitimiz var. Öte yandan gideceğimiz yerlerde daha önceden kötü ihtimallere karşı hastane araştırması da yaptık.

◊ Şampiyona kapsamında yeni duraklaranız neler olacak?
- 9 Eylül’de Danimarka’ya gideceğim. Ardından 21 Kasım’da Yeni Kaledonya’da yarışacağım.

◊ Bu seneki yarışlarda kendinizi şanslı görüyor musunuz?
- Selin beni gerçekten çok değiştirdi. Daha önce tek odaklandığım şey derecelerdi. Ancak anne olduktan sonraki mesajım şu: Siz hedeflerinizin peşinden gidin, kariyerinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Her şey devam edebilir yeter ki çocuğunuzu hayatınıza adapte edin.

◊ Son olarak eşiniz Jimmy Diaz, Dünya Sörf Federasyonu Başkanı... Bu durum size avantaj sağlıyor mu?
- Hayır, tam tersi eşim, kayırdığı sanılmasın diye bana mesafeli davranır. Röportaj vermemi bile istemez.

Haberin Devamı

Çağla Kubat: Kızımla birlikte  hedeflerim değişti

Haberin Devamı

İkinci çocuğu istiyorum

◊ Kızınız Selin’in sporla arası nasıl?
- Selin’i üç aylıkken bebeklere verilen yüzme eğitimine başlattık. Ancak sürekli seyahatte olduğumuz için devamlılık sağlayamadık. Şimdi can yeleği ile yüzdürüyoruz. Geçen sene sörfün üstüne babası çıkarttı. 2 yaşındaydı sörfü tuttuğunda. Çok hareketli bir çocuk, ileride ne olur bilmiyorum. Spor yapsın diye zorlamak gibi bir niyetim yok. Başka bir yeteneği olabilir. Ama mutlaka sporla ilgili hobileri olsun istiyorum.

◊ İkinci çocuğu düşünüyor musunuz?
- Ben çok iyi bir hamilelik geçirdim. İkinci bebeğim olsun istiyorum. Benim kardeşim yok, hep bir kardeş özlemim oldu. Selin’in bunu yaşamasını istemiyorum. Ama tabii kısmet bu işler.

Haberin Devamı

Çağla Kubat: Kızımla birlikte  hedeflerim değişti

HAMİLELİKTE 18. HAFTA | 2 KERE ANNE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!