Buğra Gülsoy kimdir, kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Buğra Gülsoy kimdir, kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 12:25

Buğra Gülsoy, yer aldığı dizi ve film projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Lisan eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin mimarlık bölümünde tamamlayan Buğra Gülsoy, bir döneme damga vuran Kuzey Güney dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü üstlenmişti. Peki Buğra Gülsoy kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

Son dönemlerde özellikle sinema projeleriyle gündeme gelen Buğra Gülsoy, 22 Şubat 1982 yılında Ankara’da doğdu. Tiyatro, film ve dizi oyuncusu olup ilk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin mimarlık bölümünden 2004 yılında mezun olan Buğra Gülsoy, Kıbrıs’ta bulunduğu süre içerisinde Kıbrıs Devlet Tiyatrosu’nda çeşitli oyunlarda rol aldı. Kıbrıs Film Derneğinin kurucularından biri olan Buğra Gülsoy, aynı zamanda kısa film yönetmenliğini üstlendi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen bir yarışmada filmcilik üzerine eğitim aldı.

İlk kez 2008 yapımı Hepimiz Birimiz İçin adlı dizi filminin başrolünde yer alan Buğra Gülsoy, dizinin ardından yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül`ün yaptığı Güneşi Gördüm filminde Berat karakteriyle beyazperdeye adım attı. Ardından Unutulmaz adlı dizide Tolga karakterine hayat veren Buğra Gülsoy, Kuzey Güney dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ’a başrolde eşlik etti.

Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde bir sezon boyunca Vural karakterini canlandırdı. Aşk Yeniden adlı dizide Özge Özpirinçci ile başrolü paylaştı, ikili sinema filmi Acı Tatlı Ekşi filminde de başrolü paylaştı.

 

BAKMADAN GEÇME!