Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Güncelleme Tarihi:

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 02:00

Bu haftanın bomba haberi, Kelebek’in ortaya çıkardığı Şebnem Bozoklu’nun yeni ilişkisiydi.

Haberin Devamı

Erkek arkadaşlarıyla 06.30’da denize girerken görüntülenen Bozoklu, şubat ayında eşiyle ayrıldığı yönünde yapılan haberlere “dedikodu” yanıtını vermişti. Bozoklu’nun avukatının yaptığı açıklamayla, evliliğinin 10 ay önce fiilen bittiği de ortaya çıktı. Fotoğraflara da pek çok yorum geldi. Kimi “Kağıt üzerinde evliyken olmaz” yorumunu yaptı, kimi iç çamaşırlarıyla denize girerken çekilmiş görüntülerini rahatsız edici buldu, kimiyse “Özgür kadının nasıl denize gireceği kimseyi ilgilendirmez” dedi...
İşte konseyin yorumları...

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

 

Cengiz SEMERCİOĞLU
Şebnem Bozoklu’nun iç çamaşırıyla denize girmesi de, sahilde öpüşmesi de kendi bileceği iş. Zaten evliliğinin 10 ay önce fiilen bittiğini açıkladı. Problem, daha önce ‘boşanıyorlar’ haberini yayınladığımızda bize ‘yalancı’ muamelesi yapması. Böyle ortaya çıkması daha mı iyi oldu? Keşke o zaman bizi yalanlamak yerine evliliğiyle ilgili ‘sıkıntı yaşıyoruz’ falan gibi bir açıklama yapsaydı. Ya da hiçbir şey söylemeseydi. “İç çamaşırıyla, öpüşmesiyle uğraşacağınıza kızın filmi ödül aldı onu yazsanıza” diyenlere de bir lafım var: Onu da yazdık. “Albüm” filmiyle Saraybosna’dan ödülle döndüğünü ilk biz yazdık.

Melike KARAKARTAL
Şebnem Bozoklu’nun olayın kendisinden değil, görüntülerinin yayılmış olmasından dolayı rahatsızlık duyduğunu düşünüyorum. Hiçbir kadın iç çamaşırlarıyla fotoğraflarının basında çarşaf çarşaf yer almasından hoşlanmaz... Öte yandan halka kapalı özel bir alanda değiller, fotoğrafların çekilmesinde bir sakınca yok, etik açıdan yanlış bulmuyorum. Ayrıca magazin haberi olarak büyük değeri var, hele ki kısa bir süre önce ayrılık söylentilerini yalanlamışken...

Ömür GEDİK
Bir evlilik bitmişse bitmiştir. Uygulamada bittiyse zaten bir süre sonra kağıt üzerinde de bitecektir. Ben Şebnem’in boşanma aşamasında olduğunu düşünüyorum. Zaten bu süreç sonunda eminim sevgilisiyle ortaya çıkacaktı. Bu durumda yakalanması şanssızlık olmuş tabii. Ama şunu vurgulamak isterim; ortada başkalarına zarar veren bir durum yoksa, herkesin hayatına kimse karışamaz!

Onur BAŞTÜRK
Bu memleket ikiyüzlüler diyarı. Cesur olunması gereken yerlerde Şebnem Bozoklu’ya “İstediğini yapar, kime ne?” deriz, “Zaten fiilen bitmiş”. Ama muhafazakâr olunması gereken yerde ise ağza alınmayacak laflar sarf ederiz. Benim fikrimi soracak olursanız; Şebnem Hanım’la ilgili bu yakalanma haberi dünyanın her yerinde haber olur, değişmez. Önce bunda anlaşalım. İkincisi ise iki insan arasında. Rahatsız edici bir durum bence yok. Bitmiş bir ilişki, yitmiş bir duygu. Üzerine yeni insanlar, yeni sevişmeler illa ki gelecek. Neden herkes bu konuda Rahibe Teresa, anlamak mümkün değil...

 

Haberin Devamı

Yazın en güzel gelinleri

Haberin Devamı

Magazin Konseyi, bu yazın en güzel gelinlerini seçti. İşte 2016’nın göz kamaştıran gelinleri... 

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

 

Melike KARAKARTAL
1- Pia Hakko: Son yıllarda gördüğüm en zevk sahibi, sıra dışı ve zarif gelin.
60’ların modernist stilini anımsatan özel tasarım bir gelinlik giymiş, tüm detaylarıyla müthiş görünüyordu! “Mad Men” gelini olmuş.
2- Burcu Biricik: 20. yüzyıl başlarının romantik çizgilerini tercih etmiş, o da çok zarif görünüyordu. O da “Downton Abbey” gelini...
3- Eda Özerkan: Bu sene moda 90’ları yeniden yaşıyor, en sevdiğim dönemlerden biridir...
Hadi hazır giyim tamam da, 90’ların gelinlik modası riskli bulunabilir diye düşünebilirsiniz ama Özerkan kendine çok yakıştırmış.
4- Elvin Levinler: Sade ve güzel.
5- Neslihan Atagül: Gelinlikte derin dekolteyi çok yakıştırmam ama bu defa tersini düşünüyorum.
Dekolte, gelinliğin romantik hissiyatından bir şey götürmemiş.

Haberin Devamı

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Ömür GEDİK
1- Sinem Kobal
2- Pınar Dilek
3- Neslihan Atagül
4- Pia Hakko
5- Özlem Katipoğlu

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Cengiz Semercioğlu
1- Pia Hakko: Modacı ailenin kızı olarak yazın en güzel gelini olması normal değil mi...
2- Neslihan Atagül: Gelinliği de çok güzeldi, düğünü de, enerjisi de çok güzeldi...
3- Sinem Kobal: Bu yazın en ses getiren düğünüydü, tam bir yaz gelini gibi kusursuzdu...
4- Burcu Biricik: Kendisinin gelinliği çok güzeldi ama eşi Emre Yetkin’in damatlığı için aynı şeyi söyleyemem...
3- Aylin Özer: Gökhan Tepe’yle çok uyumlu bir çift olmuşlardı...

Haberin Devamı

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Onur BAŞTÜRK
1- Pia Hakko
2- Sinem Kobal
3- Özlem Katipoğlu
4- Neslihan Atagül
5- Burcu Biricik

 

Velayet davası

Reha Muhtar’la 3 yıl ilişki yaşadıktan sonra ayrılan Deniz Uğur, 7 yaşındaki ikizlerinin velayetini için mahkemeye başvurdu. Protokol gereği ikizlerinin 18 yaşına kadar Muhtar’da kalmasına izin verdiğini belirten Uğur, bu kararından vazgeçtiğini söyledi.

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Cengiz Semercioğlu
Deniz Uğur’un ikizlerinin velayetini almak için dava açması Reha Muhtar’a yapılmış büyük bir haksızlık bence. Çünkü Reha’nın 7 yıldır o ikizleri nasıl yetiştirdiğini çok iyi biliyorum. Hem annelik hem babalık yaptı çocuklara. Kaldı ki çocukları annelerinden koparmak gibi bir şeyi asla yapmadı. Anneleriyle istedikleri zaman hep görüştü çocuklar. Şimdi velayeti almak için bu neyin davası?

Ömür GEDİK
Çok karışık bir mevzu. Yıllardır da sürüyor. Kim haklı yorum yapmak çok zor. Ama çocuklara yazık yahu.

Melike KARAKARTAL
Aralarındaki hukuku bilemem, ancak bir çocuğun anneyle kurduğu bağın eksik kalmasının bedelinin büyük olduğunu biliyorum... Öte yandan “dava” deyince aklıma doğrudan mutsuzluk geliyor. Parçalanmış ailelerde çocuk meselesi davalara mahal vermeden çözülmeli. Umarım böyle bir yol vardır Deniz Uğur ile Reha Muhtar arasında.

Onur BAŞTÜRK
Deniz Uğur şimdi durup dururken kendi rızasıyla verdiği çocuklarının velayetini neden istedi, Allah bilir! Kim bilir neler oldu Reha Bey ile arasında? Üzüldüm Reha Bey’e valla. Deniz Hanım başka bir şeyden gaza geldi sanırım.

 

Haberin Devamı

Dijital tembellik!

Ceza’nın “Sus Pus” şarkısından sonra Tarkan’ın “Cuppa” şarkısının girişi de internette satılan sample beat’lerden olduğu ortaya çıktı. Sample satın almak tüm dünyada kullanılan bir yöntem olsa da, kimileri bu durumu “Müzik dünyasında yaratıcılık bitti” olarak yorumluyor. Konsey soruyor: Müzisyenler, neden sıfırdan beste yapmak yerine internette satılan beat’lerden kullanıyor?

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Onur BAŞTÜRK
Bu konuyu köşemde yazdım ve orada yazdığım gibi, “Bu çok riskli bir şey”.
Çünkü o satın alınan sample melodinin daha önce nerede kullanıldığını bilmen mümkün değil. Yabancı müzik sektörü satın alıyor evet, ama çok değiştiriyor ve kullanmadan önce araştırıyor. Bizimkiler hem araştırmıyor hem de aynen alıp koyuyor.
Dinleyiciye tüm şarkıların aynı gelmesi bu yüzden.
Dijital tembellik bu. Yaratıcılık geri planda.

Cengiz Semercioğlu
Ben bunun detaylarını, sanatçıların böyle bir şey yaptığını Onur’dan öğrendim. Daha önce bilmiyordum, şaşırmadım dersem yalan olur. “Hazır giyim” her yere girmiş demek ki. İnternete gir, hazır melodilerden satın al... Sonra da başkasının şarkısıyla çakış... Buna da ‘müzikte pişti olmak’ denir ancak.

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur


Melike KARAKARTAL

İnsanlar nasıl tutmuş dizilerin, tutmuş bir reklam filminin, tutmuş bir filmin benzerlerini yapıyor, tutmuş bir kitabın benzerlerini yazıyor veya “tutmuş iş” matematiğini kullanıyorsa, müzisyenler de bunu yapıyor.
Eskiden insanların doğalına ulaşabildiği ancak bugün fabrikada seri üretilen bir market ürünü gibi. Buna hiç alışamayacağım.

Ömür GEDİK
Sample satın alanlar bunu gizleyip, dinleyiciyi kandırırsa sorun. Ama parasını ödeyip, sample kullandığını söyleyenler profesyonel bir iş yapmış oluyorlar.
Yeni bir şey yaratmak tercih edilir tabii ama tutan melodileri kullanmak da iyi sonuçlar doğuruyor. 

 

Burcu’nun makyajsız hali şaşırttı mı?


Alicia Keys, bir süre önce artık makyaj yapmayacağını, bir kadının değerinin yaptığı makyajla ölçülemeyeceğini söylemişti. Bizim sularda da durum farklı değil, Burcu Esmersoy da makyajsız “yakalandı” ve atılan başlıklar şaşırtmadı.

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Ömür GEDİK
Burcu o fotoğraf çekildiğinde yorgun günündeymiş sanırım. Saçı başı da çok bakımsız geldi bana. Günü gününü tutmayabiliyor insanın.

Onur BAŞTÜRK
Şaşırmadım makyajsız haline. Burcu yine güzel çünkü. Makyajsız tanıyamayacağım çok ünlü var.

Cengiz Semercioğlu
“Makyaja hayır” hareketinin gittiği noktayı abartılı bulduğumu söylemeliyim. Burcu da her dakika ful makyajla gezemez ama bu kadar salaş görünmesine de gerek yoktu. Makyaja hayırla bakımsızlığı karıştırmayın sevgili kadınlar...

Melike KARAKARTAL
Alicia Keys’in sürekli mükemmel görünmek zorunda olmaktan gelen yılgınlığını ve tepkisini çok iyi anlıyorum. Bence haklı ama düzeni değiştirebilir mi bilmem... Burcu burada makyajsız da güzel bence.

 

Hem uzun severler

Berkay, sevgilisi Özlem Katipoğlu ile evlendi. Çekilen düğün fotoğraflarındaki bir detay gözlerden kaçmadı: Berkay, eşinden uzun görünmek için parmak uçlarına yükselerek poz veriyor... 

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Ömür GEDİK
Hem uzun kadın severler hem komplekse girerler! Sözüm meclisten dışarı tabii. Berkay belki de komiklik olsun diye yükselmiştir parmak uçlarında.  

Onur BAŞTÜRK
Berkay bu konuda keşke Okan Bayülgen’i örnek alsaydı. Hep uzun boylu kadınlarla çıktı Okan ve hiçbir zaman böyle şeyler yapmadı.

Melike KARAKARTAL
Parmakların ucunda yükselmeye ya da kadının topuklu giymesini istemeyecek kadar dertlenmeye gerek yok.

Cengiz Semercioğlu
Sarkozy bile eşi Carla Bruni’nin boyuna yaklaşmak için ayakkabılarına gizli topuk koyduruyorsa Berkay yaptığı çok mu...

 

İnenler-Çıkanlar 

Oryantal Madonna’mız! (Hülya Avşar) ÇIKTI

Hülya Avşar dans videosuyla sosyal medyayı salladı. “Yaş sadece kafamızda bir rakam” cümlesini kanıtlayanlardan...

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Cengiz Semercioğlu: İyi görünüyor ama ne gerek var bu videoya anlamadım.

Melike Karakartal: Avşar, yaşam enerjisi yüksek bir kadın.
Yaşıyla ilgili derdi olmadığını gösteriyor bana kalırsa.
İyi de yapıyor.

Ömür Gedik: İyi koruduğu vücudunu göstermesine diyecek bir şey yok tabii ama Alya bu işe biraz alet olmuş gibi.
Dans ve çocuk bahane, Hülya’nın formu şahane.

Onur Baştürk: Valla çok sevdim, vücudu olay!
Kaslı Madonna’dan daha iyi.
O bizim oryantal Madonna’mız!

 

Gereksiz açıklama (Cem Özer)  İNDİ

“Tek pişmanlığım üçüncü evliliğim” diyerek eski eşi Esin Maraşlıoğlu’na gönderme yaptı.

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Ömür Gedik: İnsan eski ilişkilerindeki olumsuzlukları değil güzel şeyleri konuşursa büyür bence. Gereksiz bir açıklama olmuş.
Onur Baştürk: Cem Özer benim için “Laf Lafı Açıyor” adlı talk show programı yıllarında kaldı. Artık neye pişman olursa olsun umurumda değil. Geçmiş olsun.
Cengiz Semercioğlu: Cem Özer’in yaşlılığını düşünemiyorum. 56 yaşında böyle olduysa 65-70’inde diline neler vuracak diye korkuyorum...
Melike Karakartal: Ne kadar incinmiş olurlarsa olsunlar, erkeklerin bazı konularda bir centilmen gibi davranmaları gerekir, Özer bunu yapamamış.

 

Fatma Teyze oldu (Şahan Gökbakar) ÇIKTI

Şahan Gökbakar, yeni reklam filmi için kadın kılığına girdi. Komedyen, ‘gözlemeci Fatma Teyze’yi canlandırdı. 

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Cengiz Semercioğlu: Dikkat Şahan Çıkabilir programının ekmeğini yemeğe devam ediyor.
Ama yine de reklam için yarattığı kadın karakteri komik görünüyor.

Onur Baştürk: Yeni tiplemesi nedeniyle çıkışta ise bana çok vasat geldi.

Melike Karakartal: Her tiplemesi güldürmüyor ama bu karakter fena değil.

Ömür Gedik: Şahan yeni filmler çekiyor, Fatma Teyze’yi merakla bekliyorum, Instagram paylaşımları şahane, aile hayatına verdiği önem örnek alınası, iyi de bir baba oldu. Tebrikler, alkışlar...

 

Yakışmadı (Cengiz Bozkurt) İNDİ

Cengiz Bozkurt, tatil için gittiği Antalya’daki bir barda tartıştığı dalış hocasını yumrukladı.

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Cengiz Semercioğlu: Ne kadar haklı olsa da barda kavga etmek sevilen oyuncuya yakışmadı. Keşke sinirlerine hakim olabilseydi.

Melike Karakartal: Kavga etmek kadar ilkel, manasız iş yok. Haklı, haksız fark etmez. İnsan aklı, insan dili sorunları birbirimizi yumruklamadan çözelim diye var.

Ömür Gedik: Cengiz’le tesadüfen karşılaştım geçen gün.
Olayı konuştuk tabii. “Ben de kendime inanamıyorum, bugüne dek tek bir kavgam yok” dedi.
Delirtmişler bu kez. Pişman tabii. Bir daha yaşanmaz umarım. 

Onur Baştürk: Barda adam yumruklayana “sanatçı”, “oyuncu” demem ben... Yazık...

 

Emojili KONSEY

Cengiz bunu beğendi

Koyu Fenerbahçeli Şafak Sezer’in Çarşı’da Beşiktaş taraftarlarıyla eğlenmesini ve “Dembaba” şarkısına eşlik etmesini...

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Ömür bunu sevdi

Hep söylüyorum, lütfen barınaklara gidin, orada evinizi paylaşacağınız gerçek bir dostla tanışmanız işten bile değil diye. Bununla ilgili güzel bir slogan var: “Kim Kimi Kurtardı” (Who Rescued Who). HAÇİKO’nun bu sloganı çok doğru. Bir bakarsınız hayatınız öyle bir değişmiş ki, o sizi kurtarmış olabilir. 

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Onur bunu “Zeki Müren” buldu

Tarkan’ın konserinde giydiği sanat müziği ceketi hayli gazino kültürüne gönderme, hayli “post-Zeki Müren...”.

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur

Melike buna bayıldı

Uğur Yücel’in 11 ayda 30 kilo vermesine... Hem harika hem de sağlıklı görünüyor. Tebrikler! 

Bu olay, dünyanın her yerinde haber olur


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!