Bol ‘yıldız’lı gecede siyaset yapan da vardı dengeleyen de

Güncelleme Tarihi:

Bol ‘yıldız’lı gecede siyaset yapan da vardı dengeleyen de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 11:19

Dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan Berlinale’de yıldızların birbirinden güzel, özel tasarımlı ve yaldızlı abiye elbiselerle kırmızı halı şovunu soğuk hava vurdu. Berlinale’de siyasetle moda kaynaştı.

Haberin Devamı

BERLINALE’de daha çok siyasi, göç, mülteci akını gibi güncel olayları anlatan filmler ağırlıkta olur. O nedenle Berlinale, Oscar, Cannes, Venedik gibi film festivallerinin tersine, gösterişten uzak, içerik ağırlıklıdır. Berlinale yine öteki festivallerin tersine bir başkent festivalidir. Ama starların kırmızı halıda şovu, Oscar veya Cannes’daki kadar olmasa bile, göz kamaştırıcıdır. 

Berlinale perşembe akşamı ihtişamlı bir açılış yaptı. Ama starların birbirinden güzel, yaldızlı abiye elbiselerle kırmızı halı şovunu soğuk hava vurdu. Festivalin sponsoru Audi marka limuzinlerle Berlinale Palast’ın önüne kadar getirilen yıldızlar, kırmızı halıda inerek objektiflere poz verdi. Ama eksi dört derecede, gece kıyafetleriyle poz verirken neredeyse dondular.

Haberin Devamı

EĞLENMESİNİ BİLİYORLAR

Alman yıldız Iris Berben, kendisiyle röportaj yapan televizyon sunucusuna “Sorularınızı çabuk sorun. Donuyorum. Hemen içeri kaçacağım” dedi.

Christiane Paul, fotoğrafçıların “Buraya bak, buraya bak” bağrışlarına, “Bırrr donduk” karşılığını verdi.
Starlar arasında bu yıl ünlü Hollywood yıldızı olarak sadece Richard Gere geldi. Festival daha çok Alman yıldız ağırladı. Manken Toni Garrn, sinema yıldızları Sibel Kekilli ve Aydın Tezel hiç şüphesiz kırmızı halının en etkileyici simalarındandı.
Galada siyasiler, futbol yıldızları da kırmızı halıdan geçmeyi ihmal etmedi. Bayern Münih’in yıldızı Jerome Boateng, “Sinema yıldızları da çok iyi eğlenmesini biliyor” diye takıldı.
Festivalin açılış filmi Django’nun yönetmeni Etienne Comar festivale, Django rolünü oynayan Reda Kateb ve başrol oyuncusu Cecile de France’ı da birlikte getirdi.

KALBİM GÜMLEDİ

Galanın sunuculuğunu ünlü Alman kadın komedyen Anke Engelke yaptı. Beyaz gece elbisesinin göğüsleri üzerinde tel örgüyü andıran işlemelerle sahneye çıkan Engelke, “Biraz önce Richard Gere’in yanından geçtim. Kalbim halen güm güm atıyor” dedi.

YİNE YAPTI YAPACAĞINI

Yeşillerli politikacı Claudia Roth, yine Rothluğunu yaptı ve üzerinde İngilizce kelime oyunu yaptığı başkansız ve rezalet anlamına gelen ‘Unpresidented’ yazılı bir elbiseyle geldi. Roth, bununla ABD Başkanı Donald Trump’a gönderme yaptı.

Haberin Devamı

YENİ DUVARLAR OLMASIN

Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller, ABD Başkanı Trump’ın Meksika sınırına duvar planına atfen, Berlin duvarını hatırlatarak, “Bir daha duvarlar insanları birbirinden ayırmasın” dedi.

TRUMP’IN ADI TABU

Jüri Başkanı Hollandalı yönetmen Paul Verhoeven ve Berlinale Başkanı Dieter Kosslick festivalin sadece siyasi film festivali olmadığını belirterek, siyasi çıkışları dengelemeye çalıştı.
Festivalin Belçikalı caz gitaristi Django Reinhardt’ın nazi rejiminden kaçışını anlatan Django ile açıldığını hatırlatan Verhoeven “Ben buranın bir siyasi festival olduğunu sanmıyorum. Ben film seyretmeye geldim. Umut ediyorum ki, jüri üyeleri de seçim yaparken, siyasi içeriğe göre değil, filmin kalitesine bakacaklardır” dedi. Kosslick de ABD Başkanı’nın adının 10 gün süren festival boyunca kendisi için tabu olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!