Bengü: 5 sene kimseyi sevemedim

Güncelleme Tarihi:

Bengü: 5 sene kimseyi sevemedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 14:39

“Altın Çağ” albümünü 31 Mayıs’ta çıkaracak olan Bengü’yle daha önce hiç röportaj yapmamıştık. Sonunda buluştuk. Selim Selimoğlu’yla ilişkisi, bugüne kadar hiç evlilik teklifi almaması ve yeni albümünü konuştuk.

Haberin Devamı

◊ “Altın Çağ” albümün çıktı. Altın çağında mısın hakikaten?
- Evet, altın çağımda olduğumu düşünüyorum. Her açıdan içime sinen bir albüm hazırladım. 2000 yılından bu yana 8 albüm yaptım. Müziğimin ve görünüşümün en iyi olduğu, tüm birikimlerimi ortaya çıkardığım albüm bu. Her açıdan çok mutluyum.

◊ Albümde kaç şarkı var?
- 11.

◊ Neden single değil de albüm?
- Artık dinleyicilerime “Tek şarkı çıkarıyorum” deme kredim yoktu. Son iki senedir hep single yaptım. Dolu dolu bir albüm yapma zamanım gelmişti. Ama böyle bir piyasada 11 şarkıyı bir araya getirmek hiç kolay olmadı. Çok büyük paralar harcadım.

◊ Geçen hafta Ebru Yaşar da milyona yakın para harcadığını söyledi.
- Doğrudur. Benimki de o civarda.

◊ Nedir bu kadar pahalı olan?
- Şarkı almak, aranje yaptırmak, mix ve master’lar, canlı enstrümanları çaldırmak... Fotoğraflar, kapak, klip, stüdyo aşaması... Kısacası her şeyiyle pahalı bir iş. Ama büyük bir geri dönüşünün olacağını biliyorum. İşin maddi boyutunu kastetmiyorum. Çok beğenileceğini düşünüyorum. Kariyerimde bir mihenk taşı olacak “Altın Çağ”.

◊ İlk klip şarkın “Kuzum”u dinledim. Sence bu şarkıdan sonra herkes birbirine ‘kuzum’ demeye başlar mı?
- Başladılar bile! Şarkının sözlerini Ayla Çelik yazdı. Müziğini Gökhan Tepe yaptı. Albüme en son giren şarkıydı ve çıkış şarkısı oldu.

AİLE KIZI GİBİ GÖZÜKÜYORUM AMA FIRLAMAYIMDIR

◊ Nasıl aldın albüme?
- Ayla ile aynı spor salonuna gidiyorduk. Ona hep “Birlikte şarkı yapalım” diyordum. İnsanlar beni aile kızı gibi görüyor ama fırlama bir tarafım da var. O tarafımı da arkadaşlarım filan bilir. Çok komik bir kadınımdır. İşte “Kuzum” tam öyle bir şarkı oldu.

◊ Bu tarafını yıllardır bize niye göstermedin?
- Kendimi çok ortalara atmıyorum. O yüzden “Kuzum” biraz beni anlatıyor. Ayla bir sabah “Günaydın” diye mesaj attı. Albümü çıkarmaya hazırlanıyordum. Çıkış şarkım “Yalelli” olacaktı. Ayla şarkıyı söyledi, dedim ki “Vurdu ve gol oldu”! Hemen stüdyoya gittim ve şarkıyı hazırladık.

◊ Albüm ne zaman çıkıyor?
- 31 Mayıs’ta tüm dijital platformlarda yayınlanacak. Haziranın ilk haftası da raflarda yerini alacak.

◊ Kendi yazdığın şarkılar var mı albümde?
- “Empati”yi ben yazdım. Günümüz genç kızlarının geldiği noktadan esinlendim.

◊ Nasıl yani?
- Günümüzde genellikle hatayı erkeklerde arıyoruz ya, ben de “Kızlar yazık günah, biraz da empati yapalım, adamların saçlarını ağarttık, pilatesimiz, gıybetimiz bitmedi, biz de az değiliz” diye söz yazdım. Çok eğlenceli bir şarkı oldu. “Kablosuz erişim” diye bir laf var şarkıda. Bu laf birkaç telekomünikasyon firmasının hoşuna gitti. Belki ileride bir slogan olur.

◊ Başka yazdığın şarkı var mı?
- “Telaş” adında bir şarkım daha var. Onun da söz ve müziği bana ait. Her albümde 1-2 şarkım oluyor böyle.

◊ Klipte giydiğin elbiseyi çok beğendim. Kimin tasarımı?
- Raisa&Vanessa’nın. 4-5 senedir birlikte çalışıyoruz. Sahne kıyafetlerimi de onlar yapıyor. Bu yazın rengi pembe. Benim ruhum da gerçekten pembe ve fırfırlı şu anda. Aslıgül Aslanalp’in de çok emeği var. Styling’i o yaptı. Fotoğrafları Emre Ünal çekti. Klibi de can dostum Gülşen Aybaba yönetti. Biz böyle çıtır kızlar ekibi olarak çok güzel şeyler başarıyoruz.

Haberin Devamı

Bengü: 5 sene kimseyi sevemedim



HEPİMİZİN RUHUNDA ARABESK VAR

◊ Albümde bir de Hakan Altun’la düetin var...
- Volga ile bir gece stüdyodayken “Sanki” şarkısını dinliyorduk. Volga “Bunu arabesk yapsak nasıl olur?” dedi. Ben zaten arabeski çok seviyorum. Sonra döndü “Hakan Altun’la mı söylesen?” diye sordu. Hemen Hakan abiyi aradım. Ama saat gece 03.00! Hakan abi evdeymiş, “Hadi gelin” dedi. Atladık gittik. Şarkıyı dinledi ve çok sevdi. Birkaç gün sonra stüdyoda buluştuk. Çok güzel bir şarkı oldu.

◊ Ruhunda arabesk var mı?
- Var. Bence hepimizin ruhunda var. Pop müzikte de artık arabesk sound’lar iç içe geçmiş durumda.

◊ Levent Yüksel gibi arabeske mesafeli olan isimler bile arabesk albümü yapıyor. Nasıl buluyorsun?
- Doğru buluyorum. Levent zaten hayran olduğum bir ses. Birkaç şarkısını dinledim, çok beğendim. Ben proje albümlerine çok sıcak bakıyorum.

◊ Niye yapmadın peki?
- Benim için daha erken. 10 sene sonra filan yaparım.

Haberin Devamı

DOĞULU KARDEŞLERiN BENDE ÇOK EMEĞi VAR

◊ Kenan Doğulu’nun vokalisti olarak başlamasaydın bu noktada olabilir miydin?
- Bunun benim alın yazım olduğunu düşünüyorum. Bu yetenekle doğdum. Kenan olmasaydı başka yerden bir şey olurdu. Ama bu kadar kolay, sağlam ve düzgün gitmeyebilirdi her şey. Çünkü Doğulu kardeşler benim okulum gibi. Ozan’ın da, Kenan’ın da müzik hayatımda çok büyük emekleri var. Çok şey öğrendim onlardan. O yüzden yine bir yerlerde olurdum ama bu kadar iyi olur muydu bilmiyorum.

◊ Kenan’la görüşüyor musun?
- Tabii ki görüşüyoruz. Ara ara ben ona mesaj atarım, o benim bir şeyimi gördüğü zaman mutlaka tebrik eder, “Gurur duyuyorum” der. Her zaman iletişim halindeyiz. O benim için çok kıymetli.

◊ Demet Akalın’la küstünüz mü?
- Küsmedik. Demet’i çok severim. İçi dışı birdir. Doğum gününü bir-iki gün geç kutladım. Bunun nedenini de açıkladım. Hatta nedenlerini yazdıktan sonra “Affet beni baby” dedim. Sonra uzun uzun sohbet ettik. Bizim aramızda kötü bir şey olamaz. Demet benim zor günlerimde de yanımda olmuştur. Benim kimseyle kavgam yok. Çünkü kendimle kavgam yok. Mutlu, kendini seven bir kadınım. O yüzden kimseyle uğraşmam, enerjimi düşürmem.

◊ 5 sene boyunca hayatında kimse girmedi. Neden yalnızlığın dibine vurmak istedin?
- O kadar zor günler geçirdim ki... Tek başıma kocaman bir evde 5 sene geçirdim. Çok ince eleyip sık dokumaya başlıyorsun bir yerden sonra. Kimseyi sevemedim. Kimseyi beğenemedim. Kimseyi kendime uygun göremedim.

◊ Ünlü kadınların yanındaki erkekler havaya giriyor olabilir mi?
- Olabilir. Çok tuhaf bir ego savaşı oluyor. Sen beni sev, bırak o sahnedeki Bengü’yü. Çünkü o başka bir şey. İşte biz Selim’le bunu yakaladık. O yüzden Allah nazarlardan saklasın diyorum.

◊ Sen kendin açıkladın bir ilişkin olduğunu...
- Ben hiçbir zaman yalan söylemedim. İnsanlar bunu bizden duysun istedim. Instagram’da fotoğraf paylaştım. Selim yurtdışındaydı. Fotoğrafı koymadan önce ona sordum, “Çok güzel olur, arkandayım” dedi.

◊ Selim ne iş yapıyor? Peynirci olduğu söyleniyor...
- Onu sen programında söyledin. Hatta “Erzurumlu peynirci” dedin. Ama değil. Sanayici. Çok çalışkan ve bugüne tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş biri.

PARA PUL DEĞİL ÖNEMLİ OLAN EĞİTİM

◊ Geçenlerde Özge Ulusoy “Mankenler fakirlerle mi çıksın?” dedi. Sence bu şarkıcılar için de geçerli olabilir mi? Şarkıcılar da genellikle zengin adamlarla birlikte oluyor...
- Bence para pul değil, eğitim önemli olan. Ben İzmir Amerikan Koleji mezunuyum. Marmara Üniversitesi’nde İşletme okudum. Selim, Uluslararası Ticaret mezunu. Yabancı dil bilen, kendini çok iyi ifade eden bir adam. Bunun dışında arkasını görebileceğim bir durum yok. Ben de kendi paramı kazanıyorum, o da kendi parasını kazanıyor. Gerisi beni çok ilgilendirmiyor.

Haberin Devamı

‘HODRi MEYDAN’ ŞARKIMDAN PiŞMAN OLDUM

◊ Yeni çıkan genç şarkıcıları nasıl buluyorsun? Korkutmuyor mu seni?
- Çok güzel isimler çıkıyor. Neden korkayım ki?

◊ Gençlere hitap edemediğini, o kuşağı yakalayamadığını düşünebilirsin...
- Şu anda 1 numarayım. Nasıl hitap edemiyorum? Ayrıca genç arkadaşları da gönülden alkışlayarak destek oluyorum. Ece Seçkin’le aram çok iyidir. Merve Özbey eski vokalistim. Tuğba Yurt var mesela, onun da sesini çok beğeniyorum. Onlar çıktıkça gurur duyuyorum ve mutlu oluyorum. 17 senedir çıkardığım şarkılar hit olduğu için biri çıkar da beni geçer gibi bir kompleksim yok.

◊ 17 senede pişman olduğun neler var?
- Aslında pek bir şey yok. Bir hata yaptığımda bir sonraki sefer daha iyisini yapacağımı biliyorum. Birkaç kez tökezlediğim şarkılar oldu. Mesela bence “Hodri Meydan” şarkısı olmadı. Sert geldi insanlara. Orada bir başkası gibi olmaya çalıştım. Ama insanlar beni öyle görmek istemedi. Klipte motora bindim, acayip kıyafetler filan giydim. Şarkı da sertti. Bana uymadı.

Haberin Devamı

HiÇ EVLiLiK TEKLiFi ALMADIM

◊ Hiç evlenmedin değil mi?
- Evlenmedim. Evlenme teklifi de almadım.

◊ Neden?
- Kısmet olmadı. Artık bundan sonraki döneme bakacağız.

◊ Sevgilinin ailesiyle tanışmak için Urla’ya gitmişsin...
- Urla’da dostlarımız var. Selim’le çok kıymetli şeyler yaşıyoruz ve ciddi düşünüyoruz. Çok da mutluyuz. Ama o zaman gerçekten arkadaşlarımızın yanına gitmiştik. Zaten Selim’in ailesi İstanbul’da yaşıyor. Aslen Rizeliler. Rize’yi görmedim ama Selim’le gideceğiz. Ailelerimiz de tanışacak tabii ki.

◊ Nasıl tanıştınız?
- Biz aslında 17-18 sene önce tanışmıştık. Ortak arkadaşlarımız birlikteydi o zamanlar. Ben Kenan Doğulu’nun vokalistiydim. Selim ve ortak arkadaşlarımız bizi izlemeye gelmişti. Ben sahne aralarında masaya gidip sohbete katılıyordum. O zamanlar aramızda bir şey olmamıştı. Sonra ortak bir arkadaşlarımız aracılığıyla yeniden bir araya geldik. Birbirimizi Instagram’dan takip etmeye başladık.

◊ Instagram’dan mesajlaşmak kritik bir şey galiba?
- Ben kolay kolay takip etmem kimseyi ama pat diye onu takip ettim. Hatta Selim’e de “Kusura bakma böyle pat diye takip etmeye başladım seni, utandım” dedim. “Bir utanmaz varsa o da benim, çok mutlu olurum” dedi. Sonra mesajlaşmaya başladık. Her şey doğum günümde, 2 Nisan’da başladı.

◊ Doğum günü pastanı birlikte mi kestiniz?
- O gün yan yana masalardaydık. Ben pastanın mumlarını üflerken yanımdaydı. Hatta o sırada arkada “Doğum günüm bana geldiğin gündür” şarkısı çalıyordu. Çok komikti.

◊ Peki ‘senden hoşlanıyorum’ lafını ilk kim söyledi?
- O lafı söyleyen yok. Zaten ortadaydı her şey.

◊ Kolyende “S” harfi var...
- Bu kolyeyi Instagram’da beğenmiştim. İzmir’de alışveriş yaptığım bir bijuteri var. Kolyenin fotoğrafını çekip Selim’e attım. “İzmir’e gidersem alayım da takayım” dedim. Ergen kızlar gibi! (Gülüyor) 5 sene sonra sevgilim olunca buldumcuk oldum. Biz Urla’ya gittiğimizde Selim sürpriz yapıp kolyeyi getirtmiş. Akşam yemeğinde çıkarıp verdi. Çok kıymetli, o yüzden hiç çıkarmayı düşünmüyorum.

◊ Selim kaç yaşında?
- Aynı yaştayız. O da 38. Yaşı da yaşıma uygun. (Gülüyor)

◊ Çocuk istiyor musun?
- İstiyorum. Ama önce 1 sene altın çağı yaşayayım, sonrasında çocuk olursa üzerine lokum gibi olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!