Begüm Kütük: Defne köşeye sıkışmış bir hayvan gibi

Güncelleme Tarihi:

Begüm Kütük: Defne köşeye sıkışmış bir hayvan gibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 17:41

Begüm Kütük, Özcan Deniz’le başrolü paylaştığı “Kaderimin Yazıldığı Gün”ün ikinci sezonu için sete döndü. “Su gibi geçen” bir tatilin ardından arkadaşlarına kavuşmanın coşkusunu yaşadığını söyleyen Kütük’le yeni sezonu, kamera arkasını, canlandırdığı Defne karakterinin akıbetini ve bebek planlarını konuştuk.

Haberin Devamı

* Ve tatil biter, çekimler başlar... Yaz tatili nasıl geçti? Yeni sezona hazır mısınız?

- Çok güzeldi. Geçen sezon çok çalışmıştım, 16 Haziran’da çekimler biter bitmez tatile çıktım, bir ay tatil yaptım. Su gibi geçti valla.

* Çalışma ortamına hemen alışabildiniz mi, nasıl geçiyor çekimler?

- Alıştım. Zaten bütün oyuncular seti çok özlemiş, tatil sonrası okula dönen çocuklar gibiydik. İnanılmaz bir coşku falan... Ailemize kavuşmuş gibiyiz.

* Gerçekten o ekip ruhunu yakaladınız, aile gibi olmayı başardınız mı?


- Çok klişe olacak ama aynen öyle... Çok iyi bir ekibiz biz... Bu şansı en başta yakaladık aslında... Çekimlerimiz Antakya’da başlamıştı, hepimiz aynı otelde kalmıştık. Sürekli bir aradaydık. Şehir dışındayken daha iyi kaynaşırsın ekiple.

Haberin Devamı

Begüm Kütük: Defne köşeye sıkışmış bir hayvan gibi


* Ego savaşları yok diyorsunuz...

- Tabii ki. Sıfır ego bizde.

GÜL ONAT’IN KARŞISINDA RESMEN BÜYÜLENİYORUM

* Gelelim diziye... İkinci sezonda izleyiciyi neler bekliyor?


- Çok iyi bir sezon geçirdik. Bu sene daha da sürprizli olacak. Bu hikaye tamamen Defne’nin çocuğunun olmaması üzerine kurulu. Cici annenin gelmesiyle de olaylar karıştı. Aslında hikayenin ana kahramanı Kıymet karakteri ve mağdurları. İzleyici bu sezonda Defne’nin psikolojik yansımalarını görecek; kendisi köşeye sıkışmış bir hayvan gibi!

* Elif’in çıkıp gelmesiyle entrikalar artacak sanki...

- Evet, Defne gün geçtikçe tüm Yörükhanların defolarını görmeye başladı. Babanın ve annenin kim olduğunu gördü. Toprak ve Kahraman da her an elinden gidebilir. Kimsesiz biri aslında, konuşabileceği kimsesi yok. Tek başına ayakta kalma mücadelesi veriyor. Defne için üzülüyorum da ben...

Begüm Kütük: Defne köşeye sıkışmış bir hayvan gibi


* Kıymet’in Defne’ye yaptıkları da bir bakıma kadına şiddet değil mi?

- Bence de bunun adı psikolojik şiddet... Kıymet soyadını sürdürmek adına kendi kendine bazı kararlar aldı. Defne de o ne derse yapıyor. Her sıkıntıyı başlatan Kıymet.

* Begüm olarak Kıymet karakterine sinir oluyor musun?


- Gül Onat benim canımdır. Hayatımda böyle profesyonel birini görmedim. Karşılıklı sahnelerimizde resmen büyüleniyorum. Ekrana yansıyanın aksine biz bazı sahnelerde çok da eğleniyoruz. O gelin kaynana çatışmasını canlandırırken gülmekten oynayamadığımız oluyor.

* Defne hep Kahraman’ın peşinden mi koşacak böyle? Başka aşk yaşadığını göremeyecek miyiz?

- Açıkçası Defne’nin ne yaşayacağını kestiremiyorum. Begüm ile Defne’nin yakından uzaktan hiçbir alakaları yok çünkü. Kendi hayatımdan yola çıkıp Defne’yi deşifre etmeye çalışıyorum, olmuyor. Ama çevremden de duyduğum kadarıyla böyle saplantılı kadınlar gerçekten var. İkinci kadının ölmesini isteyen, bunun için dua eden kadınların olduğunu duymak beni başta çok şaşırttı. Şimdi ise hiçbir şeyi yargılamıyorum.

TİYATROYU ÖZLÜYORUM AMA ONUN İÇİN ZAMAN YOK

* Tiyatrodan neden koptunuz? Sahnedeki performansınızla ödüller bile almış bir oyuncu olarak neden o alandan çekildiniz?


- Keşke zamanım olsa. O çok başka bir şey, prova yapman lazım, ciddi zaman ayırman lazım.

* Tiyatrodan uzaklaşıp dizilere ağırlık vermenizi eleştirenler olmuyor mu?

- Bizim meslekte pek çok kişi tiyatro, sinema, televizyon oyuncusu olarak sınıflandırma yapıyor. Bence oyunculuk birimlere ayrılmamalı. Tiyatroda iki ay prova yapıyorsun, dizi çekimlerinde ise böyle bir fırsatımız olmuyor. O nedenle dizi daha zor bir iş gibi geliyor bana.

* Tiyatroyu özlüyor musunuz?

- Özlemez miyim? Birebir seyirciyle ilişki kuruyorsun, öyle bir heyecan yok.

Haberin Devamı

Begüm Kütük: Defne köşeye sıkışmış bir hayvan gibi


* Peki ya sinema?

- Dizi olduğu için ona da ancak yazın vakit ayırabiliyorsun. Ama bu çok yorucu, yazın tatil yapmak ağır basıyor. Sonuçta hepimizin dinlenmeye ihtiyacı var.

6 KİLO VERDİM

* Erdil Yaşaroğlu ile evleneli epey zaman oldu. Hâlâ çocuk sahibi olmayı düşünmüyor musunuz?

- Evet, ilişkimiz başlayalı 10, evleneli de 5 yıl oldu... Ama bebek için vakit mi var? İnşallah bir gün olur diyoruz, tarihse belirsiz. Planlamıyoruz.

* Zayıflamış gördüm sizi...

- Geçtiğimiz yıllarda yoğun iş temposundan dolayı iyi beslenemiyordum. Kendime önem vermiyordum açıkçası. Ama prensip haline getirdim, artık daha sağlıklı besleniyorum, sette yediklerime dikkat ediyorum. Yazın spor da yaptım. Toplamda 6 kilo verdim.

BAKMADAN GEÇME!