Başarılı yapımcı değilim Gora’dan zarar ettim

Güncelleme Tarihi:

Başarılı yapımcı değilim Gora’dan zarar ettim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 15:31

Cem Yılmaz ve Mustafa Sandal, Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. Gençlere girişimcilik üzerine tavsiyeler veren Cem Yılmaz, bir de itirafta bulundu, yapımcılık konusunda başarılı olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum, önceki gün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Ünlü komedyen Cem Yılmaz girişimci, şarkıcı Mustafa Sandal da yatırımcı kimliğiyle etkinlikte konuşma yaptı.


TELEVİZYONDA BAŞARISIZ OLURUM
Girişimci Paneli’nde TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş’le bir araya gelen Cem Yılmaz, konuşmasında meslek hayatında “keşke”lerinin olmadığını söyledi. “Sınırlarımı biliyorum” diyen ünlü komedyen, televizyonda başarısız olacağını bildiği için yıllarca gelen teklifleri reddettiğini anlattı:
“Bana yıllarca televizyon programı yapmam için teklif getirildi ama hiç kabul etmedim. Ben televizyonda kendimi izlemek istemem, ki bir televizyoncu olarak başarısız olacakken niye onu isteyeyim? Bir talkshow sunacak olsam, yakın zamanda yapmış insanlardan farklı yapacağımı hiç düşünmedim. Katrilyon teklif etseler aklıma gelmeyecek bir şey. İlk reklam teklif edildiğinde de çok sevmedim, maaşımın 1 milyon katını teklif etmişlerdi, ‘Bana uygun değil’ dedim.”

Haberin Devamı


ÇOK BÜYÜK FİLMLERDEN KÜÇÜCÜK ZARFLA PARA ALDIK
Yaptığı işlerden sanıldığı kadar kâr elde etmediğini söyleyen Yılmaz, “GORA” filminden 100 bin lira zarar ettiğini açıkladı ve şöyle konuştu: “Maddi bir yatırımcılıktan farklı benimki. Benim yatırımcım yine sağ olsun başkaları oldu. Maddi olarak değil de itibarı birazcık koruyabilmek adına o kısma girdik. Yapımcıyım ama başarılı bir yapımcı değilim, yani kârlı bir yapımcı değilim finansal yönden. Çok büyük filmlerden küçücük zarfla para aldığımız oldu. Kapı baca kırılıyor, geriye bu kadar kalıyor. Onu kimse bilmiyor.”


HER TAKİPÇİM 1 LİRA VERSE
Hep ‘ticari’ düşünmekle suçlandığını, ancak gerçekte durumun öyle olmadığını söyleyen Cem Yılmaz, verdiği örneklerle salondakileri güldürdü: “Türkiye’de çok var, acaba ‘Nasıl komedyen olunur?’ diye bir workshop mu açsam? ‘5 bin lira verin bana’ desem kaç kişi gelir? 100 bin kişi gelse, sonra beni sorgulayacaklar mı acaba öğretti mi diye? Veya Twitter’da her takipçim 1 lira verse? Güzel değil mi? 13.5 milyon lira! İyi para değil mi? 1 lira kime koyar? Bu gibi fikirler aklıma gelmiyor.
Bunun ancak şakasını yapıyorum. Ticari düşünmekle suçlanan biriyim. ‘GORA’yı yaptın, sonra AROG’u yaptın’ diyorlar. Bunlar ticari değil ki, baya kumarı da var.”

Haberin Devamı


‘HAYRANLARIM’ DİYE HİTAP ETMEM
Yılmaz, bir soruya verdiği yanıtla da ünlü isimleri topa tuttu:
“Hayatım boyunca fan kulübü olan biri olmadım. ‘Hayranlarım’ diye hitap etmedim kimseye. ‘Ben seni çok seviyorum abi’ler falan bir yere kadar anlamlı. Sevgisizlik de tam tersi, bir yere kadar. Eskiden şöhretli kişi bariyer koyardı izleyenlerle arasına hissiyat olarak ve derdi ki ‘Beni sizler var ettiniz’. Kitle de ‘Evet belki de’ diyerek manevi tatmin yaşardı. Halbuki bu doğru değil.
Bu yalnızca had bildiren bariyer. ‘Beni nezaket boyutlarında rahatsız edebilirsiniz, ben de sizi nezaket boyutlarında rahatsız edebilirim’ demek.
Sahtekar şöhretler bu konforu yaşıyorlar, onların fanları oluyor, bilmem ne oluyor, ‘ballarım, canlarım’ deniyor falan. Onların ilişkisi mekanik. Canlı insan olunca ‘Cem abi senin ananı’ noktasına geliyor. ‘Dostlar beni sizler yarattınız’ desem, biri der ki ‘Manyak mısın yıllardır bunun için çalışıyorsun.’
Bu dürüstlükte bir ilişki bizimkisi. Şöhret çok adaletsiz bu anlamda. Zeki Müren çok önemli bir figür, bununla
ilgili en belirgin bariyerci odur.”

Haberin Devamı

Başarılı yapımcı değilim Gora’dan zarar ettim

SANATTAN KAZANDIĞIMI GİRİŞİME YATIRIYORUM
Yatırımcı Paneli’nde konuşan Mustafa Sandal, gençlere girişimcilik ve yatırımcılık konusunda cesur olmalarını öğütledi. Son yıllarda mobil uygulamalara yatırım yaptığını açıklayan şarkıcı, şöyle konuştu: “Oldum olası teknolojiye meraklıyımdır. O merak, Jestiniyap uygulamasıyla daha somut hale geldi. Geçen sene girişim dünyasına ilk adımımı attım. Sanattan kazandığım parayı yüzde 50 girişime yatırıyorum. ‘48’i çöp olsun ikisi tutsun, oradan da yırtarız’ bakış açım yok.”

Başarılı yapımcı değilim Gora’dan zarar ettim

 

Sen kiminle dans ediyorsun bakayım? - Sinefil

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!