Baklavalar için 24 saatlik plan

Güncelleme Tarihi:

Baklavalar için 24 saatlik plan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2014 02:18

Top Fitness Model, Aktör & Yazar Murat Tavman bugünkü yazısında....

Haberin Devamı

Yeryüzündeki her insan kusursuz karın kaslarına sahip ve tamamen sağlıklı olmak ister. Herkes bu hedefe ulaşabilir mi? Elbette! İşte size baklavalar için 24 saatlik örnek bir planlama.

NOT: Bu plan ileri seviyeler içindir. Yüksek ölçüde su tüketilmelidir. Ayrıca, herhangi bir egzersiz ve beslenme sistemine başlamadan önce doktorunuza mutlaka danışın!

Yaz geldi. Plaj günleri, mangal ve havuz partileri yeniden karşımızda. Şimdi bir an için dur ve kendini kumsalda yürürken hayal et: Fitsin ve gayet ilgi çekici görünüyorsun. Yürürken yanından geçtiğin insanlar omuzları üzerinden sana bakıyor ve k

Baklavalar için 24 saatlik plan
arnındaki net çizgilerle ayrılmış jilet misali keskin baklavaları adeta imreniyor.
Kendine o kadar güveniyor ve rahatsın ki bu tatil senin için bir rüya gibi görünüyor. Şimdi bu rüyayı gerçekleştirme zamanı.
Yeryüzündeki her insan kusursuz karın kaslarına sahip ve tamamen sağlıklı olmak ister. Herkes bu hedefe ulaşabilir mi? Elbette! İşte size baklavalar için 24 saatlik örnek bir planlama.

Haberin Devamı


06:00 Soğuk su, kahve, kuru meyve.
Uyku esnasında sabit hıza inmiş olan nabzınızı soğuk su içerek yükseltebilirsiniz.
Kuru meyvedeki basit karbonhidrat (şeker) ve kahvedeki kafein kaslarınızdaki glikojen oranının yüzde 34 daha hızlı artmasını sağlar ve sizi zorlu kardiyo egzersizlerine hazırlar.

07:00 Mide(15dk) & H.I.I.T Kardiyo (Yüksek yoğunlukta interval antrenmanı) (16dk)
Egzersiz 1: Asılarak bacak kaldırma
Hedef kas: Alt mide
Tekrar: 10-15
Teknik: Hızlı kaldırış, sallanmadan yavaş indiriş hareketi ile yapılır.

Baklavalar için 24 saatlik plan

Egzersiz 2: Yarım mekik
Hedef kas: Üst mide
Tekrar: 20-30
Teknik: Kontrollü tempo ile diyaframdan nefes verilerek yapılır.

Baklavalar için 24 saatlik plan

Mide Egzersizi 3: Araba sileceği
Hedef kas: Yan mide
Tekrar: 15-20
Teknik: Asılarak havada bir L şekli oluşturun. Yalnızca belinizi çevrin ve bacaklarınızı en son gidebildiği noktaya kadar uzatın.

Baklavalar için 24 saatlik plan

NOT: Kendinizi havada sabitlemek zor geliyorsa aynı hareketi sırt üstü yere yatarak yapın.
7-8 saat boyunca yağ yakmaya ne dersiniz? Çözüm H.I.I.T Kardiyo (Yüksek yoğunlukta interval antrenmanı). Ancak çok yüksek performans ve spor seviyesi gerektirir.
Maksimum hızınızın yarısında iki dakika koşarak ısının, daha sonra tüm gücünüzle 30 saniye koşun. Daha sonraki 90 saniye yine maksimum temponuzun yarısına düşün. Bunu yedi defa tekrarlayarak 16 dk’yı tamamlamış olacaksınız.
Eğer kondisyon ve sağlık koşullarınız bu tarz yoğun bir egzersize el vermiyor ise çözümü var... Tabii ki 1 saat yürüyüş.

Haberin Devamı

07:30 Proteinli içeceğinizi dikin tepenize
Kaslar yoruldu. “Acil protein” diye haykırıyorlar. Bu noktada tüketeceğiniz yemeğin, çiğnenmesi, parçalanması, emilmesi ve sindirilmesi süreç alacaktır. Kan dolaşımına karışması 1 buçuk saati bile bulabilir. Sonuç? Boşa kürek çekmek.
Bu yüzden antrenmanın hemen sonrasında 20-25 gr çabuk emilimli ve yüksek biyolojik değerli whey proteinli içeceğimizi tepemize dikmekle kasların protein çığlıklarını sonlandırmış olacağız.

Baklavalar için 24 saatlik plan

08:30 Ispanaklı omletle güne devam
Kaslanmak, sıkılaşmak ve aynı anda zayıflamanın en çok ihtiyacı olan şey proteindir, sağlıklı yağlar ve sebzelerdir. Vücudunuzun bu ihtiyacını sabah karşılaması için birkaç bütün yumurta ve yumurta aklarından oluşan ıspanaklı ve peynirli ve bir omlet yemekten daha etkili bir yol yoktur.

Haberin Devamı

13:00 Ton balıklı salata
Kas yapımı ve yağ yakımının iki büyük silahı saf protein ve omega 3 yağları. İşte ton balığında her ikisi de mevcut. Bol yeşilliklerle dolu bir ton balıklı salata öğlen için hem pratik hem de fit bir çözüm olacaktır.

16:00 Köprü öğünü atlama
Bu saatlerde eminim sizde benim gibi ya yolda ya da toplantıda oluyorsunuz. O yüzden sabah ile öğlen öğününü bağlamak için bir avuç kuruyemiş ve yanında içeceğiniz buz gibi bir protein içeceği vücudunuzun ihtiyaçlarını sağlamış olacaktır.

19:30 Son öğün
Uzun süre sindirilecek bir yemek yenmeli ki tüm vücudu uyku esnasında bile korunsun. Optimal hormonel düzey sağlansın, yağ yakılsın ve kas inşa edilsin. İşte bunun için benim favorim kuşkonmazlı ızgara somon balığı filetosu. Somondaki omega 3 dolu proteinler kuşkonmazın lifli yapısı ile tüm gece vücudumuza bakıp günümüzü emin şekilde sonlandıracaktır.

Haberin Devamı

23:00 – Uyku
Baklavalar, üstündeki yağ katmanı eridikçe belirginleşir. Yağları eriten en önemli periyot şüphesiz aç mideyle girilen derin ve deliksiz uykudur. Bu süre boyunca vücut aç olduğundan tüm enerjisini önceden depoladığı yağlardan alacaktır.

O zaman, keskin baklavalara sahip olmak için:
1. Disiplinli yaşam
2. Düzenli mide egzersizleri
3. Düzenli kardiyo egzersizleri
4. Düzenli beslenme ve uyku

Plajda görüşmek üzere…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!