Ayhan Taş kimdir? Hangi dizilerde oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Ayhan Taş kimdir Hangi dizilerde oynadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 16:09

Ayhan Taş, sinema ve televizyon takipçilerinin merakla araştırdığı isimler arasında yer alıyor. Kariyerine tiyatro oyunlarıyla başlayan Ayhan Taş, Ankara'da kurulan Mahşer-i Cümbüş grubu ile tanınmıştır. Kardeş Payı ve Çalgı Çengi gibi projelerde yer aldı. İşte, Ayhan Taş hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Ayhan Taş, 25 Haziran 1971 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. 

İlk ve orta öğrenimini Adana'da tamamladı. Ayhan Taş, tiyatrodan önce 1993-1995 yılları arasında şiir topluluğu çalıştırıcılığı ve Edirne Dost FM'de radyo programcılığı ve sunuculuğu yaptı.

1997 yılında tiyatroya başladı ve Arayış Tiyatro Topluluğu bünyesinde Melih Cevdet Anday'ın İçerdekiler adlı oyununda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'ne girdi. Ertesi yıl Prof.Dr Sevinç Sokullu önderliğinde yaratıcı drama çalışmaları yaptı. 2001 yılında önce Doç.Dr Tülin Sağlam önderliğinde yaratıcı drama çalışmaları yaptı daha sonra önceden arkadaşı olan Yiğit Arı ve DTCF Tiyatro Bölümü'nde tanıştığı 4 arkadaşıyla beraber Mahşer-i Cümbüş tiyatro grubunu kurdu. Aynı yıl AnkaraBatıkent Lisesi'nde tiyatro çalıştırıcılığı yaptı. Bu grup daha sonra İstanbul'a taşındı. Bu grupla beraber Türkiye'ye Tiyatro Sporunu getirdi. Gösteriler yaparak herkesin beğenisini kazandı. Hala grupla beraber İstanbul'da Hayalhane'de gösterilerine devam etmektedir. Ayrıca Fox'ta yayınlanan Anında Görüntü Show isimli televizyon programıyla Doğaçlama Tiyatroyu ekranlara taşımıştır. Kardeş Payı adlı dizide, oto tamircisi Sezai karakterini canlandırmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!