Atiye kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Atiye kimdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 15:46

Şarkıcı Atiye, konserleri ve konuk olarak katıldığı programlarla da zaman zaman gündeme geliyor. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Atiye’nin özel hayatı da merak ediliyor. Peki, Atiye kimdir, aslen nereli?

Haberin Devamı

Anne tarafından Hollandalı, babası ise Antakyalı olan Atiye, 22 Kasım 1988 tarihinde dünyaya geldi. Tam ismi Deniz Atiye Yılmaz’dır. Küçüklüğümden beri müzikle iç içe büyüyen Atiye, pek çok müzik enstrümanıyla ilgili eğitim gördü. Darbuka ve piyano eğitimi ardından şan dersleri aldı. 8 yaşında Almanya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı, burada altı ay yaşadıktan sonra İzmir’e yerleşti. İzmir’den Almanya’ya geri dönüşü öncesi bir yıl Hollanda’da CKE okulunda sanat eğitimi alan Atiye, Bremen’de şan derslerine başladı. Almanya’da lise eğitimini tamamlayan Atiye, 2008 yılında Türkiye’ye geri dönüş yaptı. ile sürdürmektedir.

2007'de ilk stüdyo albümü Gözyaşlarım'ı yayınladı. O zamanlar "Atiye Deniz" adı ile kendini duyurdu. Albümde hem İngilizce hem de Türkçe sözlü şarkılara yer veren Atiye, çıkış şarkısı "Don't Think" ile internette kısa zaman içerisinde popüler oldu. Bu şarkısıyla 2007 yılında düzenlenen Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" ödülünü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!