Berkay Şahin'den Arda Turan'a sert cevap: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2019 10:11

Futbolcu Arda Turan, şarkıcı Berkay Şahin ile kavga etmesiyle ilgili 3 ayrı suçtan toplam 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası aldı, verilen hükmün açıklanması ise geri bırakıldı. Mahkeme sanık Berkay Şahin hakkında ise “hakaret” suçundan ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi

Haberin Devamı

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık-müşteki Berkay Şahin ve avukatı katıldı. Sanık-müşteki Arda Turan'ın gelmediği duruşmada avukatı hazır bulundu.
Son sözleri sorulmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Berkay Şahin hakkında “hakaret” suçundan ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.
Mahkeme, sanık Arda Turan'ın ise “cinsel taciz” suçundan beraatine, “ruhsatsız silah taşımak”tan 10 ay, “korku kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek”ten 10 ay ve “kasten yaralama” suçundan ise 1 yıl 15 gün olmak üzere toplam 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Sanık Turan'ın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamasını dikkate alan mahkeme, verilen cezaların ayrı ayrı hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasını da kararlaştırdı.

Berkay Şahinden Arda Turana sert cevap: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır


BERKAY'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ
Ünlü şarkıcı Berkay'dan karar sonrası açıklama geldi;

Haberin Devamı

Bugün biten kamuoyu tarafından yakın takip edilen malum davamla ilgili yazılı açıklamamdır...

Öncelikle belirtmek istediğim bahse konu davada Sanık Arda Turan bana ve eşime karşı işlemiş olduğu, Kasten Yaralama, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Ruhsatsız Silah Taşımak ve Cinsel Taciz suçlarından yani 4 adet suçtan yargılanmış olup dosya kesinleşmemiştir itiraz yolumuz açık olup tüm yasal haklarımızı kullanacağız.

Sanık Arda Turan bu suçların 3’nden hapis cezası almış, sadece eşime yönelik cinsel taciz suçundan yerel mahkemede beraat etmiştir. Beraat etme gerekçesi ise asla suçun oluşmaması değil delil yetersizliğidir, bir başka anlamı eşimin kulağına söylediği sözün bir başkası tarafından duyulmaması ve bu konuda herhangi bir kamera kaydının bulunmamasıdır.

Verilen bu sonuç cezalarda hem bizim yönümüzden hem de sanık Arda Turan tarafından kesin olmayan itiraza tabi kararlardır.

Bu sebeple; 3 suçtan ceza almış ve delil yetersizliği nedeni ile sadece şimdilik beraat etmiş bu şahsiyetin ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ döngüsüyle sevinç çığlıkları atarak beraat ettim demesi tarafımdan anlaşılamamıştır.

Haberin Devamı

Aslolan tabii ki ALLAH’ın adaletidir, ancak Türk Adaleti’nin de vermiş olduğu karara saygımız sonsuzdur…

EN YÜKSEK TAZMİNAT DAVASINI AÇACAĞIM

Mahkeme kararı sonrası 2.Sayfa'ya konuşan Arda Turan ise; Çok mutluyum. Ben böyle bir işin içinde olmadım. Bunun için de her türlü riski göze aldım. Hapis cezası almak uğruna davamdan asla vazgeçmedim... Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en yüksek tazminat davasını açacağım.

Arda Turan sosyal medya hesabında da bir açıklama yayınladı. 

"Tüm kamuoyunun malumu olan ve yargılaması devam eden dava bugün neticelendi. öncelikle; yaşanan olaylarda üstüme atılan çirkin "sözlü taciz" Mirasını temizlemek niyetiyle o anda yaptığım anlık hatalardan dolayı; ailemden, kulübümden, dostlarımdan ve en önemlisi beni bu güne kadar örnek almış bütün genç kardeşlerimden tekrar özür dilerim. Bunu en samimi duygularımla söylüyorum. Bununla birlikte, bu aşamada bazı açıklamalar yapmanın da zorunluluğunu duyuyorum. Bilinmesini isterim ki; insanoğlunun karşılaşacağı en zor durumlardan birinin, bir iftira karşısında, hem de böylesi ağır ve çirkin bir iftira karşısında haklılığını savunmaya çalışmak olduğunu tecrübe ettim. Adınıza ve ailenize iftira atarak çamur bulaştırmaktan başka bir şey düşünmeyenler karşısında gerçeği haykırmanın bazen yeterli ve ikna edici olamayabileceğini yaşayarak gördüm. İlk gün ne söylediysem, bugün de aynısını söylemekte birlikte, bugün Türk adaleti de ilk gün söylediğimi, yaptığı yargılama ve verdiği hükümle bir kez daha tescil etmiş oldu. Ben, konuşulması bile beni rahatsız eden bu yargılama konusu -sözlü taciz suçunu işlemedim. İstemem de mümkün değildir! Bugün itibarıyla tüm kamuoyunu; bu iddiaların ortaya atıldığı günlerde söylenenleri, yapılan sözde haberleri ve mahkemeye dahi saygı duymayarak kendilerine uzatılan her mikrofonda devam eden yargılamayı etkilemeye yönelik beyanları verenleri hatırlamaya; bu olayı adeta kendilerini öne çıkarıcı bir reklam malzemesi olarak kullananların kimler olduğunu düşünmeye davet ediyorum. Allah'a şükürler olsun ki Türk adaleti bu ağır ithamların çirkin birer iftira olduğuna karar verdi. °dönemde bana bu iftirayı atanlara çanak tutanları, buna içten içe sevinen ve hatta dostundan şüphe edenleri kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Kendi vicdanlarında kendilerine karşı dileyecekleri özür, umarım ki bundan sonraki yaşamları için onurlu bir başlangıcın ilk adımı olur. Tüm bu olumsuzluklara rağmen söylemek isterim ki; ben yine de insanlara, güzele ve iyiye olan inancımı hiç kaybetmedim. Bu olaylardan kendi adıma da dersler çıkardığım muhakkaktır. Bundan hareketle; çok çalışıp, mesleğimi en Iyi şekilde yapıp her zaman yanımda olan ailemi, sevgili eşimi, kulübümü ve dostlarımı gururlandırmak en büyük amacım olacaktır. Son olarak söylemek istediğim şey; bu olayın manşeti; üstüme atılan bu iftiralardan dolayı yaptığım hatalardan aldığım cezalar değil, taciz suçlamasından BERAAT ettiğimdir. Başımı; kendi huzurundan başka bir yerde eğdirmeyen Allah'a şükürler olsun."

İDDİANAME

Haberin Devamı

İddianameye göre, Berkay’ın eşiyle 10 Ekim 2018 günü gece saat 02.30 sıralarında Sarıyer Emirgan’daki bir eğlence mekanına gittiği, Özlem Şahin mekanın içerisinde kendi arkadaşlarıyla eğlendiği sırada, Arda Turan’ın, Şahin’in yanına giderek omzundan dürttüğü ve "Güzel kadınsın. Evli olmasaydın seni kaçırmazdım" diyerek cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Özlem Şahin’in bunu eşine anlatması üzerine Berkay’ın tanık Burak Yılmaz ile oturan Arda Turan’ın yanına giderek, "Eşimi bırakıp yarım saate geliyorum, seninle konuşacağız" dediği anlatıldı. Bu sırada, Arda Turan’ın Berkay’a kafa attığı, aralarında arbede yaşanması üzerine olay mahallinde bulunan kişilerce Berkay’ın uzaklaştırıldığı ve tedavisinin yapılması amacıyla hastaneye götürüldüğü ifade edildi. Arda Turan’ın saat 06.20 sıralarında Turan’ın Berkay’ın tedavi gördüğü özel hastaneye yanında 6-7 kişiyle gittiği, Turan’ın hastaneye girdikten sonra Berkay ile hastanenin içindeki bir odada görüştükleri kaydedildi. Arda Turan’ın yanında getirdiği ruhsatsız "Glock" marka tabancayı çıkararak mermiyi ağzına verdiği ve silahı Berkay’a uzatarak "Senin eşin olduğunu bilmiyordum, yengeyi tanımıyordum, bilsem böyle bir şey yapar mıyım? İstersen vurabilirsin" dediği, Berkay’ın da Arda’nın elinden tabancayı alıp koltuk üzerine bıraktığı ve "Daha fazla rezilliğe gerek yok. Zaten yaptığın ...... Hatanı kabul edeceksin" diyerek hakaret ettiği, Arda’nın da "Bizde ....... olmaz" diyerek yere doğru ateş ettiği, silah sesi üzerine odaya gelenler olduğu, Berkay’ın gelen kişileri gönderdiği, Arda’nın da hastaneden ayrıldığı anlatıldı.

Haberin Devamı

HAPİS İSTEMLERİ

İddianamede, Arda Turan hakkında "Cinsel taciz", "Kasten yaralama", "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme", "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 3 yıl 3 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Berkay Şahin hakkında ise "Hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

BAŞKA SUÇ İŞLERSE 9 AY 20 GÜN YATAR

Avukat Alper Sarıca, 2 yıl 8 ay hapis cezası verilen Arda Turan'ın, aldığı cezanın üçte ikisine denk gelen 9 ay 20 gün hapis yatabileceğine işaret ederek şunları söyledi: "Mahkeme, verdiği tüm cezalar için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Dolayısı ile bu cezalar için Arda Turan'ın cezaevine girmesi şu aşamada söz konusu olmaz. Ancak olur da 5 yıl içinde Arda Turan kasıtlı bir suç işlerse bugün verilen ceza karşısına çıkacaktır. Bu ceza da 9 ay 20 gün hapis cezası olarak karşısına çıkar. Mahkeme aslında bir nevi Arda Turan'a sarı kart vermiş oldu." (Dinçer Gökçe)

Haberin Devamı


Berkay Şahinden Arda Turana sert cevap: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!