Almila Ada: İçimde bir balerin var

Güncelleme Tarihi:

Almila Ada: İçimde bir balerin var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 19:22

“Adı Efsane” dizisinde Melis karakterini canlandıran Almila Ada, küçüklüğünden beri bale yapıyor.

Haberin Devamı

Oyunculuğa başlama hikayesinden diziye dahil oluşuna kadar tüm merak edilenleri anlatan Ada, oyuncu olsa da içinde hâlâ bir balerin olduğunu söylüyor.

◊ Öncelikle sizi daha yakından tanıyalım, Almila Ada kimdir?
- 1994 İstanbul doğumluyum, Aslan burcuyum. 2 buçuk yaşımdan beri bale yapıyorum. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yarı zamanlı bale ve piyano bölümünde okudum. Profesyonel olarak balerin olmak istediğim için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tam zamanlı bale bölümünde eğitim aldım. Lisans eğitimimi İngiltere’de Sahne Sanatları adı altında bale ağırlıklı olmak üzere drama-müzikal üzerine aldım. Eğitimimi tamamladıktan sonra Londra Bale Topluluğu ile Fındıkkıran’ın baş karakterlerinden Clara olarak bir sezon dans ettim. Daha sonra Avrupa turnesi yaptım. 2 buçuk senedir de İstanbul’da oyunculuk yapıyorum.
◊ Oyunculuğa nasıl adım attınız?
- İngiltere’de lisans eğitimimde drama, müzikal, müzik, resim vb. birçok sanat dalına ait dersler de alıyordum. Aklımda oyunculuk hiç yoktu. “Avengers: Age of Ultron”un birkaç sahnesi yurtdışında okuduğum okulda çekilecekti. Keşif için geldikleri bir gün bale sahnesi için oyuncu seçmeleri yaptılar. Bu şekilde filmde Scarlett Johansson’un flashback sahnesinde yer almış oldum. Daha sonra bir oyuncu direktörü ile görüştüm, oyunculuk dersleri almaya başladım.
◊ “Adı Efsane”ye nasıl dahil oldunuz?
- Başka bir projeden çıkıp hemen hemen aynı günlerde “Adı Efsane” için görüşmeye gittim. Yönetmenimiz Devrim Yalçın, Melis karakterini canlandırabileceğime inandı ve sonrasında Melis rolü için ön hazırlıklara başladım.

Haberin Devamı

Almila Ada: İçimde bir balerin var


◊ Canlandırdığınız Melis karakterini anlatır mısınız peki?
- Melis, annesinin ölümü ile birlikte babasının onlardan vazgeçtiğini düşündüğü için onu suçlamış, ondan uzaklaşmış fakat içten içe hâlâ baba özlemi olan duygusal bir karakter. Yalnızlıktan, kaybetmekten korkan ve geçmişe dönük yaraları olan hırçın biri.
MELİS GİBİ
İNATÇI DEĞİLİM
◊ Melis’in, sizinle benzer ya da zıt yönleri neler?
- Melis de benim gibi çok duygusal biri, sanırım bu yüzden duygusal sahneleri canlandırırken hissettikleri bana yakın geliyor. Melis’in bana zıt gelen tarafı ise bencilliğinden kaynaklanan inatçılığı olabilir.
◊ Deneyimli isimlerin yanı sıra ekipte çok genç oyuncular da var. Sette ortam nasıl?
- Set çok keyifli geçiyor. Birbirimize yardım ediyoruz ve gerçekten çok eğleniyoruz.
◊ Bale ya da dans şu anda hayatınızın neresinde?
- Küçüklüğümden beri bale sayesinde sahnede karakterler canlandırmama rağmen, oyunculuk çok farklı bir şey. Başka birini canlandırmak çok keyifli. Şanslıyım ki Melis karakterini değerli senaristlerimiz bir balerin olarak yaratmış. Bu yüzden baleden uzak olmayan birini canlandırmak benim için çok özel bir ayrıcalık. Ben setten vakit buldukça bale yapmaya devam ediyorum. İçimde hâlâ bir balerin var ve ileride baleyle ilgili çalışmaya da devam edeceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!