Alişan: 300 bölüm dizi çektim ama “oyuncu oldum” diyemem

Güncelleme Tarihi:

Alişan: 300 bölüm dizi çektim ama “oyuncu oldum” diyemem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 14:21

Alişan, 10 yıl aradan sonra “Dostlar Mahallesi” adlı yeni bir diziyle ekrana dönüyor. Dizi bu akşam ilk bölümüyle ekranda olacak. Alişan, “300 bolümden fazla dizi çekmiş, oynamışımdır. Ama hâlâ ‘oyuncu oldum’ diyemiyorum. Sadece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum” diyor.

Haberin Devamı

◊ Öncelikle yeni diziniz “Dostlar Mahallesi” hayırlı olsun. Uzun bir aradan sonra yeniden ekrandasınız. Neler söylemek istersiniz?
- Teşekkür ederim. Aslında uzun zaman sonra ekranda değil de uzun zaman sonra diziyle ekranda olacağım. En son “Cennet Mahallesi” vardı, o da 2007’de bitmişti. 10 sene sonra yeniden diziyle Kanal D ekranında olacağız inşallah...

◊ Bir zamanlar sadece ünlü bir şarkıcıydınız. Ama sonra bambaşka bir yola girdiniz, sunucu oldunuz, oyuncu oldunuz. Farklı kulvarlara el atmanızın sebebi neydi?
- Aslında beni meşhur eden de bir diziydi. 1996 yılında bir albüm çıkardım ama çok fazla satmadı. İkinci albüme hazırlanırken “Aynalı Tahir” dizisi geldi. Reyting rekorları kırdı. Devamında “Var Ya”, “Ah Le Yar” ve diğer albümlerle müzik adına da güzel şeyler yaptık. 21 yıllık süreçte listeye sunuculuk da eklendi. Tabiri caizse yapmadığım iş kalmadı (gülüyor). Aslında bu yola ben girmedim, arz-talep olayı. Eğer oynadığım diziler reyting almasaydı, sunuculuk yaptığım programlar izlenmeseydi hiçbirinin devamı gelmezdi. Şükürler olsun ki üstesinden gelebildim. Ve bana güvenenleri mahcup etmedim.

ASIL İŞİM ŞARKI SÖYLEMEK VE BU İŞTE İDDİALIYIM

◊ Kendinizi bu kadar nasıl geliştirebildiniz?
- Benim asıl işim şarkı söylemek ve bu işte iddialıyım. Oyunculuğum setlerde gelişti. Bugüne kadar çalıştığım bütün oyuncu büyüklerimden bir şeyler öğrendim. Film çok izlerim; sinemada da evde de... Müjdat Gezen, rahmetli Zeki Alasya, Melek Baykal, Özkan Uğur, rahmetli Kuzey Vargın, rahmetli Orçun Sonat gibi devlerle çalıştım ve hepsinden bir şeyler öğrendim. Hâlâ da öğrenmeye devam ediyorum.

◊ Sizin için hırslı diyebilir miyiz?
- Hırslı birisi değilim, hiç olmadım. Ama başarılı olmak, kendimi geliştirmek için çok çalıştım ve dediğim gibi hâlâ çalışıyorum.

REYTİNG KAYGISI YOK MERAK VAR BENDE

◊ Şimdi yepyeni diziniz “Dostlar Mahallesi” ile ekrandasınız. Özlediniz mi oyunculuğu, set ortamını?
- Evet. “Dostlar Mahallesi”yle aslında bu işi gerçekten ne kadar çok özlediğimi fark ettim.

◊ Peki nelerden besleniyorsunuz?
- 300 bölümden fazla dizi çekmiş, oynamışımdır. Ama ben hâlâ “oyuncu oldum” diyemiyorum. Hâlâ elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Oyunculuk, şarkıcılık ya da sporun herhangi bir dalında, eğer kabiliyetin yoksa, istediğin kadar ders al ya da istediğin okulu bitir hiçbir şey olamazsın.

◊ “Dostlar Mahallesi” ilk bölümüyle cumartesi akşamı (bugün) ekranda olacak. Reyting kaygınız var mı?
- Reyting kaygısı demeyelim ona. Ama bir merak var tabii ki (gülüyor)... Dizimizin ilk bölümü yayınlanacak ve biz çok emek vererek çektiğimiz bir bölümün karnesini ertesi sabah alacağız. Reyting bu işin karnesi ve tek ölçüsü.

◊ Nasıl bir dizi “Dostlar Mahallesi”? Canlandırdığınız Metin karakterini bir de sizden dinleyelim?
- “Dostlar Mahallesi” televizyon izleyicisinin uzun zamandır hasret kaldığı mahalle sıcaklığı, komşuluk, dostluk gibi olguları bir arada sunacak. Başarılı olacağımıza inanıyoruz.
Ben eski boksör olan, artık taksicilik yapan mahallenin ağır abisi Metin’i oynuyorum. Metin evli ve bir kız babası. Kendisinden çok ailesini ve dostlarını düşünen, mahallede kimin sorunu olsa en önde koşan bir adam. Kavgacı değil ama damarına basıldı mı eski boksör olduğu için kavgadan da çekinmeyen bir delikanlı.

Haberin Devamı

Alişan: 300 bölüm dizi çektim ama “oyuncu oldum” diyemem

Haberin Devamı

ÇAĞLA İLE ÖLÜMÜNE KANKAYIZ

◊ Çağla Şıkel ile yine aynı projedesiniz. Yakın arkadaş ile çalışmak nasıl bir his? Ve Şıkel’in sizin hayatınızdaki yeri nedir?
- Bu sene tam 14 yıl oldu Çağla’yla tanışalı ve 14 yıl önce bizi bir araya getiren bu dostluğun mimarı Türker abime (İnanoğlu) her gördüğümde teşekkür ediyorum. Hayatımın son 14 yılının her anında yanımda olmuştur. Benim için arkadaş, dost, kardeş, kısacası her şey Çağla... Ölümüne kankayız derler ya işte benim için Çağla tam da o (gülüyor).
Çok sevindik yine aynı dizide olduğumuza ama bu sefer Çağla benim yengem rolünde. Sette pek yan yana gelemiyoruz. Bana Metin Abi demesine de alışamadım (gülüyor).

Haberin Devamı

BAŞARISIZ OLDUĞUM TEK KONU EVLİLİK

◊ Sizin evlilik meseleniz yılan hikayesine döndü, herkesin dilinde...
- Yıllardır beni evlendirmeye çalışıyor herkes. Ve benim de başarısız olduğum tek konu bu galiba (gülüyor). Aileme bağlıyım, işim iyi, sigortalıyım (gülüyor), eee tipim de fena değil; herhalde iyi bir aile babası olabilir görüntüsü veriyorum.

◊ Bir aile kurmak ve çocuğunuzun olmasını fikri ne hissettiriyor size?
- Ben de tabii ki aile kurmak, çocuk sahibi olmak istiyorum ama artık bu işi akışına bıraktım. Sen ne kadar istersen iste, Allah kısmet etmedikten sonra hiçbir şey olmuyor.

YENİ YILDA AŞKTA YÜZÜM GÜLECEK

◊ 2018’e sayılı gün kaldı. Yeni yıldan neler bekliyorsunuz?
- 2018’in bana çok uğurlu geleceğine ve aşkta da yüzümün güleceğine inanıyorum. İnşallah tüm insanlık adına da çocukların ölmediği, kadınların şiddet görmediği, tacize uğramadığı, insanların daha başarılı olmak ya da daha fazla para kazanmak için yalanlar söylemediği, birbirlerine zarar vermediği, sağlıklı, mutlu bir yıl olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

Alişan: 300 bölüm dizi çektim ama “oyuncu oldum” diyemem

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!