Ali Sunal'dan babaannesi için duygusal mesaj

Güncelleme Tarihi:

Ali Sunaldan babaannesi için duygusal mesaj
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 10:57

Merhum sanatçı Kemal Sunal’ın vefat eden annesi Saime Sunal, son yolculuğuna uğurlandı. Babaannesinin cenaze töreninde tabutuna omuz veren torun Ali Sunal gözyaşlarına hakim olamadı. Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

3 Temmuz 2000 yılında hayatını kaybeden usta sanatçı Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal hayatını kaybetti. Sultan Sunal için Üsküdar Karacaahmet'te bulunan Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine, oğlu Cengiz Sunal, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ile çocukları Ali ve Ezo, aile yakınları katıldı. Ali Sunal'ın tiyatrocu arkadaşları Sunal'ı zor gününde yalnız bırakmazken, Ali Sunal basın mensuplarının sorularını cevaplamadı.

Duygusal Anlar Yaşandı!

Cenazede, Cengiz Sunal taziyeleri kabul ederken, Ali Sunal'ın ise duygusal anlar yaşadığı görüldü. Cenaze namazında helallik alındığı sırada Ali Sunal gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı sonrasında Ali Sunal babaannesinin tabutunu omuzunda taşıdı. Saime Sunal'ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Haberin Devamı

Ali Sunal: Nur İçinde Yat Babaannem!

Acı haberi sosyal medyadan duyuran Ali Sunal, “Sultan'ım Kemal'ine kavuştu... Nur içinde yat babaannem” mesajını yazdı.

İşte O Mesaj!

Ali Sunal Instagram

Kemal Sunal Kimdir?

3 Temmuz 2000 tarihinde hayatını kaybeden merhum sanatçı Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi.

Oynadığı karakterlerle 7'den 77'ye herkesin sevgilisi olan Kemal Sunal, Türk sinema tarihinin unutulmaz oyuncularındandır.

Tiyatro ile sanat hayatına başlayan sanatçı, Ertem Eğilmez'in kendisini fark etmesiyle sinema filmlerine yönelmiştir. İlk amatör tiyatro oyunu, Vefa Lisesi'nde okurken rol aldığı "Zoraki tabip"tir. Kenterler, Ulvi Araz, Ayfer Feray ve son olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda profesyonel olarak rol aldıktan sonra Ertem Eğilmez'in kendisini fark etmesiyle, 1972 yılında Tatlı Dillim filminde rol alarak sinemaya ilk adımını atmıştır.

Filmlerinde oynadığı "iyi, saf adam" rolleriyle büyük beğeni kazanmıştır. Sanatçı, komedi filmleri ağırlıkta olsa da, dram türündeki filmlerde de rol almıştır. Oynadığı filmlerdeki karakterlerin genel özelliği haksızlıkların karşısında duran, iyiliği ve saflığı yüzünden başına sürekli iş açılan, zekasıyla kötülerle mücadele eden ve insanlara doğru yolu gösteren, her daim "gülen" adamdır.

Haberin Devamı

Kemal Sunal kimdir

Kendisini "çok az konuşan, çok soğuk bir adamım" diyerek tanımlayan Kemal Sunal'ın halk tarafından benimsenmesi ve sevilmesinin en büyük sebeplerinden birisi, filmlerin çekildiği dönemlerde yaşanan sosyolojik-sosyo ekonomik ve siyasi gelişmelerin daima filmlerinde yer almasıdır. Zamlar, insanları dolandıran kişiler, geçim sıkıntısı, işsizlik, göç ve töre gibi konuların sinemasında işlenmiş olması, filmlerine birçok anlam daha kazandırmaktadır. Bunlar, güldürü içerisinde sosyal mesajlar vermek ve bazı konuları mizahi dille eleştirmektir.

Sanatçı, güldürü filmlerinin yanı sıra dram filmlerinde yer almış, ancak oynadığı tüm filmlerde "halkın içinden" "içimizden biri" imajını hiçbir zaman bozmamıştır. Aynı zamanda Kemal Sunal, öğretmenden bekçiye, kapıcılıktan çöpçüye kadar birçok karakteri oynayarak, yeteneğinin sınırlarının olmadığını da göstermiştir.

Haberin Devamı

Yüksek lisansını "TV ve sinemada Kemal Sunal güldürüsü" isimli tezi ile yapmıştır. 82 filmde rol almış sanatçının son filmi 1999 yılında vizyona giren Propaganda'dır. 3 Temmuz 2000 tarihinde, Balalayka isimli filmin çekimleri için bindiği uçakta, kalp krizi geçirerek hayata veda etmiştir. Sanatçı, "Gülen adam" lakabıyla anılmaktadır.

Vefatı:

Sunal, kişisel yaşamı ve kariyeri boyunca yaptığı yolculuklarda daima kara taşıtlarını tercih etmiş, uçak ve deniz taşıtlarından korktuğunu dile getirmiştir. Çeşitli festivallerde, ödül törenlerine kara taşıtıyla yetişemeyen sanatçının uçak fobisi yaşamı boyunca yenemediği bir korkusu olarak kalmıştır. 3 temmuz 2000 tarihinde, Balalayka isimli filmin çekimleri için bindiği Trabzon uçağında kalp krizi geçirmiştir. Ölümüne bir dizi ihmaller zincirinin neden olduğu düşünülmektedir.

Haberin Devamı

Zeki Alasya, Sunal'ın vefatıyla ilgili görüşünü şöyle dile getirmiştir;

"Kimseleri filmin çekileceği yere otobüsle gitmek sıkıntısında bırakmamak için kendini zorlayarak bindi o uçağa, imkanı yok binmez."

Milliyet ve Hürriyet gazetelerinin haberine göre, uçaktaki personel ilk yardım konusunda bilgisizdi ve çağırılan ambulansta doktor yoktu. "International Hospital" hastanesine kaldırılan sanatçının doktoru, Sunal'ın kalp rahatsızlığı olduğunu dile getirmiş ve kalp ilaçları kullandığını açıklamıştır.

NTV'nin haberine göre, Kemal Sunal'la aynı uçakta bulunan DSP İstanbul milletvekili Erol Al, sanatçının ölümünde ağır ihmal ve tedbirsizlik olduğunu belirtmiştir. Uçağın kabin ekibi, sanatçıya tıbbi müdahalede bulunamadıklarını belirterek, "bunun için eğitimimiz yok,yalnızca rahatlatmaya çalıştık" açıklamasını yapmıştır. Sağlık ekiplerinin uçağa 12 dakikada ulaşması ve sanatçının 35 dakika sonra uçaktan indirilip hastaneye götürülmesi gibi konularda DHMİ ve Medline çeşitli açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamaların ve havalimanındaki sağlık tedbirlerinin yetersiz olduğu düşünülmektedir.

Haberin Devamı

Sanatçı için ilk tören, Atatürk kültür merkezi'nde düzenlenmiştir. Bu tören, sanatçının naaşının 08:30'da sahneye getirilmesiyle başlamış, ailenin yerini almasıyla birlikte 09:45'de büyük salonda büyük ekranda sanatçının filmlerinden bölümler gösterilmiş, sanatçı dostları ve sevenleri naaşının başında saygı duruşunda bulunmuştur.

AKM'den polis bandosuyla Teşvikiye Camii'ne götürülmek için çıkarılan Sunal'ın naaşına, gümrük muhafaza memurları da eşlik etmiştir. 1999'da çekilen Propaganda filminde "gümrük muhafaza memuru Mehdi" karakterini canlandıran Sunal'ın oğlu ile filmde çekilmiş bir fotoğrafını İstanbul gümrük muhafaza başmüdürlüğü'nden altı memur taşımıştır. Taksim'den Teşvikiye Camii'ne kadar kortej oluşturan sevenleri, yoğun ilgi sebebiyle Camii'ye ulaşmakta zorlanmıştır. Öğle namazının akabinde kılınan cenaze namazında, yoğun ilgi sebebiyle polis güvenlik önlemi almış, gümrük muhafaza memurları tabutun başında saygı nöbeti tutmuştur. Cenaze namazının ardından eller üzerinde Rumeli caddesine kadar taşınan sanatçının naaşı, buradan sonra araca konulmuş ve Zincirlikuyu mezarlığına doğru yola çıkmıştır. Sunal'ın ismi, vefatının hemen ardından sokaklara, caddelere ve duraklara verilmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!