Ahmet Özhan kimdir, kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Özhan kimdir, kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 11:38

Türk Sanat Müziği'nin usta ismi Ahmet Özhan’ın özel yaşamı merak ediliyor. Ahmet Özhan, Yeşilçam yıldızı Hale Soygazi ile hayatını birleştirmiş ancak bu evlilik uzun sürmemişti. İşte Ahmet Özhan’ın bilinmeyenleri!

Haberin Devamı

1998 Yılında “Devlet Sanatçısı” unvanını alan Ahmet Özhan, 26 Ağustos 1950’de doğdu. 1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamladı. İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosunda yaşadı. Genç yaşta sahneye çıkan Ahmet Özhan 1970’li ve 1980’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görevler aldı. Birçok 45’lik, plak, longplay, kaset, CD çalışmaları bulunmaktadır. Ahmet Özhan, popüler ve Klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkesinde yeni bir akımın da öncüsü oldu.

Sanat hayatı boyunca, Türk Müziğinin popüler ve diğer alanlarında birçok ödül kazanmış, yurt içinde yüzlerce konserle ülke sanatına katkıda bulunmuş ve yine çeşitli ülkelerde katıldığı festivaller ve beş kıtada verdiği konserler verdi.

1981-1991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu'nda ses sanatçısı olarak görev yapan Ahmet Özhan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun kuruluşunda yer almış ve o tarihten beri bu topluluğun Kurucu Genel Sanat yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

Topluluk çalışmalarını Konya Mevlana İhtifalleri'nin yanı sıra, İstanbul Festivali gibi etkinliklerde verdiği klasik ve tasavvuf müziği konserleriyle sürdürmektedir. Sanatçı "Meşk" ismini verdiği tasavvuf albümleri projesinin ilkini 2006 yılında çıkardığı [1] Ramazan İlahileri albümüyle başlatmıştır. Sanatçı Mevlana'yı anmak için Konya'da düzenlenen Şeb-i Aruztörenlerinede konuk sanatçı olarak katılmaktadır.
Hatice Özhan ile olan evliliğinden Özgül ve Özcan isimlerinde iki çocuğu olan Ahmet Özhan, 2013 yılında Filiz Akbulut'la evlendi.

 

BAKMADAN GEÇME!