Acun Ilıcalı-Merve Büyüksaraç davasında karar

Güncelleme Tarihi:

Acun Ilıcalı-Merve Büyüksaraç davasında karar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2019 14:14

Survivor yarışmacısı Merve Büyüksaraç’a sözleşmeye aykırı davrandığı iddiasıyla 500 bin liralık dava açan Acun Ilıcalı, 25 bin lira manevi tazminat kazandı. Büyüksaraç yarışmadan elenince “Adada o kadar aç da değildik. Yapım ekibi yemek veriyordu” diyerek yarışmanın adil olmadığını öne sürmüştü.

Haberin Devamı

MAHKEME ACUN ILICALI’YI HAKLI BULDU
İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına taraf avukatları katıldı. Davacı Acun Ilıcalı’nın avukatı, davalı Merve Büyüksaraç’ın sözleşmeye aykırı davranması nedeniyle açtıkları davanın kabulüne karar verilmesini istedi. Davalı Merve Büyüksaraç’ın avukatı da “Bilirkişi raporları dikkate alındığında müvekkilim herhangi bir şekilde sözleşmeye aykırı bir davranışı söz konusu değildir. Sözleşme genel koşullar bakımından batıldır. Tüm taleplerin reddini istiyoruz. Herhangi bir manevi tazminat koşulu oluşmamıştır” diyerek davanın reddini istedi.
Yaklaşık 5 yıldır süren anlaşmazlığı karara bağlayan mahkeme, davayı kısmen kabul etti. Mahkeme manevi tazminatı kısmen kabul etti. Merve Büyüksaraç’ın 25 bin lira manevi tazminatı Acun Ilıcalı’ya ödemesine karar verdi. 

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?
2006 Miss Turkey güzellik yarışmasında birinci seçilen Merve Büyüksaraç, 2012 Survivor yarışmasından elenince “Adada o kadar aç da değildik… Yapım ekibi yemek veriyordu” diyerek yarışmanın adil olmadığını öne sürmüş, Acun Ilıcalı’nın avukatı da sözleşmeyi ihlal ettiği gerekçesiyle Büyüksaraç’a 500 bin liralık tazminat davası açmıştı. Dava dilekçesinde SMS oylaması sonucu yarışmadan elenen Merve Büyüksaraç’ın yarışmadan ayrılınca “Halkımızın takdiri böyleymiş” dediği anlatıldı. Dilekçede, “Davalıya ödenen 140 bin lirayı geri ödesin. Ayrıca müvekkilimin uğradığı zararlar için 250 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verilsin” denilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!