Abluka filmine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Abluka filmine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 13:51

72. Venedik Film Festivali’nde ‘jüri özel ödülü’ kazanan, 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde de ‘en iyi film’ ödülüne layık görülen “Abluka” filmi, son olarak 5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında seyirciyle buluştu.

Haberin Devamı

Festivalin jüri üyeleri Demet Akbağ, Alin Taşçıyan, Lucie Bader, Selman Dursun, Sevin Okyay ve Serdar Akar’ın da katıldığı gösterimin sonunda söyleşi düzenleyen yönetmen Emin Alper, filmle ilgili şunları söyledi: “Filmimizde 1990’lardan yola çıktık, beslendik lakin günümüzü de anlatmış olduk.” 

Abluka filmine yoğun ilgi


FİLMİN KONUSU

Kadir (Mehmet Özgür), 20 yıl kaldığı hapisten şartlı tahliye edilir. O sırada İstanbul büyük bir siyasal şiddet kaosunun sarmalındadır ve polis de failleri yakalamak için ek tedbirler alır. Emniyette yüksek bir mevkide olan Hamza (Müfit Kayacan), Kadire şartlı tahliyesinin gerekçesini açıklar. Kadir bir çöp toplayıcısı gibi çalışarak gecekondu mahallelerinde muhbirlik yapmaya başlayacak, çöplerde bomba yapım malzemeleri olup olmadığını araştıracak ve istihbarat toplayacaktır. 

Kadir, kardeşi Ahmetin (Berkay Ateş) yaşadığı mahallede bir ev kiralar ve bu görevi orada yapmaya başlar. Ahmet ise belediyede sokak köpeklerinin itlafında çalışan bir görevlidir. Kadir, en son 7 yaşında gördüğü Ahmet ile yakın ağabey-kardeş ilişkisi kurma çabalarına karşılık alamaz. Ahmetin bu tutumu, Kadiri komplo teorileri üretmeye iter. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!