48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 14:53

48. SİYAD Ödülleri, önceki akşam gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende, belgesel ve kısa film dahil birçok dalda ödül verildi.

Haberin Devamı

SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyeleri, 2015’te Türkiye’de vizyona giren 133 yerli yapımı iki türlü oylama ile değerlendirerek, uzun metraj kurmaca filmlerin ‘en iyiler’ini seçti. Törende bu ödüllerin yanı sıra, geçen yıl festivallerde gösterilmiş filmler arasından SİYAD Belgesel Kurulu ve SİYAD Kısa Film Kurulu’nun ön seçici olarak belirlediği 6 belgesel ile 5 kısa film arasında yapılan oylamanın sonuçları açıklandı. Tuğrul Tülek’in sunuculuğunu yaptığı gecede onur ödülleri Ahmet Soner, Menderes Samancılar, Gülşen Tuncer ve Hilmi Etikan’a verildi.

48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu


En iyi film ödülünü Emin Alper’in “Abluka” filmi aldı. Ödülü Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü takdim etti. En iyi kadın oyuncu ödülüne “Nefesim Kesilene Kadar” filmindeki performansıyla Esme Madra layık görüldü. En iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi ise “Sarmaşık” filmiyle Nadir Sarıbacak oldu. Törene ünlü isimler de büyük ilgi gösterdi. Cem Yılmaz, Hatice Aslan, Nejat İşler, Meltem Cumbul ve Gonca Vuslateri gibi ünlü isimler gecenin dikkat çekenleri arasındaydı.

48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu

Emin Alper’e en iyi senaryo ödülünü Murathan Mungan verdi.

Haberin Devamı

EMEK PROTESTOSU

Emek Ödülü’nü vermek için sahneye çıkan, aynı zamanda Emek Sineması Mücadele Sözcüsü de olan tiyatrocu Defne Halman, yıkılan Emek Sineması yerine yapılan AVM’nin içerisindeki yeni sinemanın adının Emek Sineması olarak belirlenmesini kabul etmeyeceklerini söyledi. Halman konuşmasını sonlandırırken, elindeki “Emek Bizim, İstanbul Bizim” yazılı dövizi havaya kaldırarak bir süre slogan attı. Salondaki davetliler de Halman’ın sloganlarına eşlik etti. Bu sırada, SİYAD adına okunan bildiriyle, Emek Sineması yerine yapılan AVM’nin içindeki yeni sinemada yapılacak etkinliklere dernek üyelerinin katılmayacakları açıklandı.

48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

LEONARDO DICAPRIO’YA GÖNDERME

Ağabeyi Can Yılmaz ile ödül törenine katılan Cem Yılmaz, yaptığı esprilerle geceye damgasını vurdu. Törende, en iyi yabancı film dalında ödül takdim eden Cem Yılmaz, “SİYAD Töreni’ne ilk Zeki Demirkubuz ile beraber girmiştik.
O zamandan beri ödül almadım, bu bana Oscar alamayan Leonardo DiCaprio’yu hatırlatıyor. Yabancı film ödülünü bana verdirerek, Türk sinemasına ne kadar uzak olduğumu göstermeniz beni çok mutlu etti” sözleriyle herkesi güldürdü.
Ödül töreninin herhangi bir TV kanalından yayınlanmamasını esprili bir dille eleştiren Yılmaz, “48. yılında böyle bir ödül töreninin bir televizyon kanalından yayınlanmaması şaşırtıcı. Ben istemediğim halde beni o kadar göstermelerine rağmen, siz istediğiniz halde göstermiyorlar.
Bu önemli bir detay. Eğer sinema yazarları arkadaşlarımla daha sonra bir mesai geçirirsek nasıl olur da, hatta istemediğiniz halde nasıl televizyonda görünürsünüz onu size anlatırım” diye konuştu.

Haberin Devamı

48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl şarkı söyleyeceğiz

Gonca Vuslateri, törene eşi Burak Ertoğan ile birlikte katıldı. Geçen yıl kürsüde konuşma yaptığı sırada ağlayan Vuslateri, Cem Yılmaz’ın diline düşmüştü. Tekrar törende Yılmaz ile bir araya gelen Vuslateri, “Bu yıl hep birlikte şarkı söyleyeceğiz” diyerek espri yaptı.

48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu

Gonca Vuslateri-Burak Ertoğan


Törende onur ödülüne layık görülen Menderes Samancılar, “Ödül almak yeniden doğuş demektir. Ülkemizin içinde olduğu durumu biliyoruz. Erdem Gül ve Can Dündar için bu ödülleri kaldırıyorum” dedi. 

48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu


Haberin Devamı

Şebnem Hassanisoughi’ye ödülünü Mert Fırat verdi.

48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu


Nejat İşler, töreni Meltem Cumbul ile birlikte izledi. 

48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu


Nadir Sarıbacak’ın ödülünü Meltem Cumbul takdim etti. 

48. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu


 

İŞTE ÖDÜLLER

En İyi Film: Abluka
En İyi Yönetmen: Emin Alper “Abluka”
En İyi Senaryo: Emin Alper “Abluka”
En İyi Kadın Oyuncu: Esme Madra “Nefesim Kesilene Kadar”
En İyi Erkek Oyuncu: Nadir Sarıbacak “Sarmaşık”
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Özgür Emre Yıldırım “Sarmaşık”
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Şebnem Hassanisoughi “Bulantı”
En İyi Kurgu: Abluka Umut Ödülü ‘Ahmet Uluçay En İyi İlk Film Ödülü’: Nefesim Kesilene Kadar
En İyi Görüntü Yönetimi: Rüzgarın Hatıraları
En İyi Belgesel: Hasret
En İyi Kısa Film: Salı
En İyi Müzik: Çekmeköy Underground
En İyi Sanat Yönetimi: Çekmeceler
En İyi Yabancı Film: “Mad Max: Fury Road”
Siyad Onur Ödülleri: Gülşen Tuncer, Menderes Samancılar, Ahmet Soner, Hilmi Etikan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!