150 Euro’luk tabakların sırrı

Güncelleme Tarihi:

150 Euro’luk tabakların sırrı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 14:55

Valentino, Dior ve Roberto Cavalli gibi markalar için sofra ürünleri üreten 55 yıllık İtalyan şirket Arnolfo Di Cambio’nun CEO’su Gabriele Bagnasacco geçen hafta Türkiye’deydi. Roberto Cavalli marka sofra ürünlerinin tanıtımı için İstanbul-Etiler’deki Prestige mağazasına geldi. Biz de davet öncesinde gidip Roberto Cavalli tabak ve bardakların sırlarını öğrendik.

Haberin Devamı

 Biz Roberto Cavalli’yi bir moda markası olarak tanıyoruz. Ne zamandan beri ev ürünleri var? 

2001’de başladı ama 2005’te birtakım sorunlar yüzünden bitti. 2012’de tekrar başladı. Bu sefer altı kategoriye ayırdılar işi; nevresim, sofra, mobilya, murano kristallerinden aydınlatma, duvar kağıdı ve seramik fayans. 

Peki bu ev koleksiyonlarında da Roberto Cavalli’ye has hayvan ve doğa desenleri etkin mi? 

Doğaya ait her şey, özellikle çiçek ve hayvan desenleri markanın DNA’sını oluşturan temel öğeler. Kıyafetlerdeki desenlerin bazen aynen kullanıyoruz, bazen ufak değişiklikler yapıyoruz. Benim şirketim Arnolfo Di Cambio sadece sofra ürünlerini üretiyor. Biz genellikle Roberto Cavalli’nin temel desenlerine sadık kalıyoruz. Ama kurallarımız var. Mesela sofra düzenindeki her desenli tabak birbirinin aynı değil. Kimi kuş, kimi leopar, kimi de sadece çiçek deseni. Ve aralarına mutlaka dümdüz bembeyaz tabaklar koyuyoruz ki fazla desene boğulmasın. Bir de servis tabaklarının tamamı desenli olurken, yemek tabaklarının ortası beyaz. Çünkü İtalyanlar asla desenli tabakta yemek yemez. Bu yemeğe saygısızlık olur.

Haberin Devamı

SHAKIRA DA KULLANIYOR BEYONCE DE

Roberto Cavalli marka tabaklar dünyada hangi ünlü isimler için vazgeçilmez?

O kadar çok isim var ki... Lenny Kravitz’den Shakira’ya, Beyonce’ye kadar herkes çok büyük bir Roberto Cavalli fanı. Masalarından da eksik etmiyorlar. Ama şu bilinsin ki biz asla ünlüler üzerinden reklam yapmayız.

Bu tabaklar nasıl bir prestij sembolü? Bir eve girdiğinde Roberto Cavalli tabaklarla size yemek servisi yapılıyorsa bu ne anlama gelir?

Bir kere o ev sahibi kaliteden anlıyordur. Tabakları ışığa kaldırın, diğer tarafı görürsünüz. İçinde kemik tozu olan çok önemli bir şeffaf porselendir bu. Bütün ürünler İtalya’da üretiliyor. 

150 Euro’luk tabakların sırrı

KIRILIRSA AĞLIYORLAR ÇÜNKÜ BİR TEK ONA ÇARE YOK

Kırılır mı? 

İçinde kemik tozu olduğu için porselene oranla daha sağlamdır. Ama tabii ki kırılır. Bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz, asla deseni silinmez. Zaten her ürün yaşam boyu garantili. Kazayla silinirse yenisini veriyoruz. Bir tek kırılana çare yok. O zaman oturup ağlıyorlar. 

Haberin Devamı

Koleksiyonun en değerli parçası hangisi? 

Leopar ve gold karışımı desenler. Çünkü içinde gerçek 24 ayar altın var.

Bir yemek tabağı ne kadar? 

 Sadece bir tabak 150 Euro. 

150 Euro’luk bir tabakta yemek yiyince ne kazanıyoruz? Daha mı az kilo alıyoruz mesela?

(Gülüyor) Bu bir yaşam biçimi. Ben hayatım boyunca hiç plastik tabakta yemek yiyip plastik bardakta su içmedim. Böyle bir tabakta yemek yemek masaj gibi, yoga gibi bir rehabilitasyon biçimi. Ve alışınca vazgeçemiyorsunuz. Bir tür bağımlılık. 

İSTANBUL 10 YILDA DAHA GÜRÜLTÜLÜ BİR ŞEHİR OLMUŞ

Bu, İstanbul’a ilk gelişiniz mi? 

10 yıl önce turist olarak gelmiştim. Kapadokya ve Antalya’yı da gezmiştim. İstanbul çok daha büyük, çok kalabalık, çok daha gürültülü ve trafikli bir şehir olmuş. Ama biliyor musunuz, hâlâ çok güzel.

Haberin Devamı

Burada en çok ne etkiliyor sizi?

 Ayasofya, Kapalıçarşı ve insanlar. Akdeniz kanı mı çekiyor bilmiyorum ama Türk insanını çok seviyorum.

KALİTEYE ÖNEM VERİYORUZ

Meslekteki kaçıncı yılınız? 

68 doğumluyum. Önümüzdeki yıl 30’uncu senemi kutlayacağım.

Dünyanın en önemli markalarının sofra ürünlerini size ürettirmesinin beş nedenini sayar mısınız? 

Kaliteye, yaratıcılığa, tasarıma, dekorasyon tekniklerine ve geleneksel olmaya önem veriyoruz.

BAKMADAN GEÇME!