Londra moda haftasından notlar

Güncelleme Tarihi:

Londra moda haftasından notlar
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 28, 2010 00:00

New York’un hemen ardından moda dünyasının gözü Londra’ya çevrildi. İşte Londra Moda Haftası’ndan önemli notlar...

Haberin Devamı

Bu yıl Londra Moda Haftası’nın açılışını ıngiltere Başbakanı Gordon Brown’un eşi Sarah Brown yaptı. Brown, açılışa Erdem tasarımı çiçekli elbisesiyle katıldı. Seremoninin ardından ıngiliz moda birliğinin başkanı Harold Tilman, konukları iki hafta önce intihar eden ıngiliz modacı Alexander McQueen anısına 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Bir de moda basını ve satın alma sorumlularının mesaj bırakabilmeleri için McQueen adına bir anı duvarı hazırlandı.

Gelelim defilelerin detaylarına...   Â

25 şubat’ta sona eren organizasyonda, çoğunlukla ıngiliz tasarımcılara ait 2010-11 kış koleksiyonları tanıtıldı. Defilelerde seksi kıyafetler öne çıksa da, ıngiliz zarafetini yansıtan klasik ve asil tasarımlardan örnekler de sunuldu.

Amerikan Vogue dergisinin editörü Anna Wintour yalnızca Burberry Prorsum defilesine katılırken, moda ve sanat dünyasından sürpriz isimler de Londra’daki etkinliklerde boy gösterdi. Örneğin Janet Jackson, Todd Lynn defilesini en ön sıradan izledi; Sienna Miller ise Matthew Williamson’un hem defilesine hem de ardından gerçekleştirilen after party’ye katıldı. Bu arada Sienna Miller ve kardeşi Savannah, yeni koleksiyonları Twenty&Twelve’in ilk sunumunu da bu etkinlik kapsamında yaptı.

Ve gelecek yıla dair moda tüyoları...

Londra moda haftasından notlar
   Â

Julien Macdonald, Christopher Kane, Erdem, Louise Goldin, Matthew Williamson, Burberry Prorsum, Fashion East, Jeager London, Pringle of Scotland gibi ıngiltere’nin önde gelen markaları 2011 kış koleksiyonlarında büyük beden, transparan, asimetrik çalışmalar dikkat çekiyor. Ayrıca yün ve kaÅŸmir kumaÅŸlarla hazırlanan diz altı elbiseler, deri ve kürk karışımı kaban ve paltolar, uzun evaze yelekler, deri-triko beraber çalışılarak hazırlanan yüksek belli pantolonlar da gelecek yılın iddialı parçaları arasında... Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!