Londra’da Türk aşçılara 3 madalya

Güncelleme Tarihi:

Londra’da Türk aşçılara 3 madalya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 12:21

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ve dünyanın en prestijli uluslararası aşçılık yarışması olan ’Hotelympia’nın dünkü ilk gününde Türk aşçılar toplam 3 madalya aldı.

’Aşçılık Olimpiyatı’ olarak bilinen ve her 2 yılda bir düzenlenen ’Hotelympia’da yarışan Türkiye Genç Aşçılar Derneği, ’mini kanepe’ dalında 2 bronz madalya kazandı. Londralı Türklerden oluşan ’Master Chef London Culinary Art Team’ ekibi ise ’restoran tabağı’ dalında 1 bronz madalya alırken, ’dana yemekleri ’ dalında da bir dördüncülük kazandı.

İNGİLTERE ADINA TÜRK AŞÇI YARIŞTI

Dünyanın en büyük aşçılık yarışması ’Hotelympia’nın ilk gününde ’Türkiye Genç Aşçılar Derneği’ 3 dalda yarışırken, Ercan Soylu ve Orhan Ekmekçi adlı Türk aşçılar ’mini kanepe’ dalında 2 bronz madalyanın sahibi oldu. Londralı Türklerden oluşan ’Master Chef London Culinary Art Team’in üyesi Özkan Kalender ’restoran tabağı’ dalında üçüncü olup bronz madalya kazanırken, takımın bir başka üyesi Servet Kılıç ise, 10 aşçının yarıştığı ’dana yemekleri’ dalında, pişirdiği ’balkabaklı dana’ ile dördüncülük aldı.

Londra Sky Sheraton Oteli’nin İngiltere adına yarışan Türk aşçısı Serdar Madakbaş da aynı dalda dördüncü oldu. Londralı Türk Servet Kılıç daha sonra takım kaptanı Burç Tuncel ile katıldığı ’2 öğün ana yemek’ grup yarışmasında hünerlerini sergiledi.

TÜRK AŞÇILAR: MADALYA KAZANMAK GURUR VERİCİ

Türkiye Genç Aşçılar Derneği üyesi Ercan Soylu, yarışmanın ilk gününde kazandığı bronz madalyanın gurur verici olduğunu söyledi. Yarışmanın perşembe gününe kadar süreceğini hatırlatan Soylu, "Önümüzdeki yarışmalarda altın alacağız" dedi.

Londralı Türk Aşçılar grubundan bronz madalya kazanan Özkan Kalender ise dünyanın en büyük aşçılık yarışmasında ödül almanın gurur verici olduğunu söyledi. Grubun bir başka üyesi Servet Kılıç, "Bugün dünyaca ünlü aşçılar içinden dördüncülük almak benim için gurur verici. Bizlere destek olunursa daha ileriye gideceğimize inanıyorum" dedi. Servet Kılıç, Londra’da Türk mutfağını başarıyla temsil ettiklerini de belirtti. Takımın kaptanı Burç Tuncel ise takımıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Türkiye Genç Aşçılar Derneği ile Londralı Türk Aşçılar takımı ilk günün yorgunluğunu birbirlerini kutlayarak attı. Londra’nın ünlü fuar merkezi Excel’de düzenlenen ’Hotelympia’ 23 Şubat’a kadar sürecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!