Lolipop

Güncelleme Tarihi:

Lolipop
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2012 00:00

Haberin Devamı

Projemize sağlık

Devir proje albüm devri... Sevdiğiniz isimleri farklı işleriyle dinleyeceksiniz. Peki bu projelerin ucu nereye kadar gider?

Müzik dünyasında artık her türlü proje albümü görmek mümkün. Öyle ki proje albümler şarkıcıların kendi albümlerinden daha çok ilgi çekiyor. Aranjörler stüdyoya kapanıyor. Büyük isimler onlar için stüdyoya girip yeni şarkıları hiçbir ücret almadan söylüyor. Bazıları 70’ler, 80’ler, 90’lar şeklinde konseptler yaratıp ilerliyor. Kimi 90’ların ünlü isimlerinin şarkılarını yeniden düzenleyip onlara söyleterek albüm yaparken, bazıları sadece o dönemin şarkılarından oluşan bir albüm çıkarıyor. Kimi popçular Türk sanat müziğine, kimi arabeskçiler popa dönüyor. Albüm gelirlerinin nereye gideceği bile albüm çıkarma nedeni olabiliyor. Örneğin hayvan hakları için bir albüm çıkıyor. Bize de herkesin projesine sağlık demek düşüyor! Peki benim elimde imkan olsa nasıl projeler yapardım?
* 1970’lerin film yıldızlarını bir albümde toplar ve onlara şarkı okuturdum. Banu Alkan, Serpil Çakmaklı, Ahu Tuba ve Salih Güney… Konserler renkli olabilirdi.
* Her bölümde şarkı söyleyip internette tık rekoru kıran dizi oyuncuları bir albüme toplardım. Kıvanç Tatlıtuğ, Olgun Şimşek ve Azra Akın hiç fena olmaz.
* Türkmax’te yayınlanan ‘Her Şey Tadında’ programı sunucuları her sabah magazin gündemi tartışıyor. Maşallah bir enerjileri var ki üç saat nefessiz konuşuyorlar. Bu kadar çok konuşan ekibe bir albüm yakışır. Saatlerce sahnede kalabilirler. Grubun solisti de Jess Molho olur. Yakışıklılığıyla kadın hayranları tavlarız.

PERDE ARKASI

Haberin Devamı

* 10 Haziran’da Turkcell Kuruçeşme Arena’da Pepee konseri veriliyor. Hayranlarının ‘Sütün su gibi aktığı masumiyet gecesi’ diye tanımladıkları konsere ilgi inanılmaz. Öyle ki Arena’nın telefonları Madonna konser biletleri satışa çıktığı günkü kadar çok çalıyor. Bu konser de ne mi var? Dev bir Pepee maskotu sahnede çocuklar arasında hit statüsüne ulaşmış olan şarkılarını seslendirecek. İşte Pepee’nin en sevilen şarkılarından biri: “Çişimiz tuvalette, kakamız tuvalette artık kimse yapmayacak altındaki beze / Bezleri attık, külotlar giydik, artık hepimiz tuvaleti öğrendik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!