Lolipop

Güncelleme Tarihi:

Lolipop
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 00:00

Haberin Devamı

Bir albüme 100 farklı kapak

Albüm kapağını sevdikleri isimlere tasarlattılar. Ortaya 100 farklı kapak tasarımı çıktı.
Kitschcraft şarkılarını sadece internet üzerinden yayınlayan bir grup. Tarzları İngilizce ve Türkçe sözlü elektro-pop müzik. Şarkılarında 80’lerin synthpop etkileri hissediliyor. Sözlerinde Andy Warhol, Marilyn Monroe, Tennessee Williams gibi kişilerin eserlerinden ve hikayelerinden ilham alıyorlar. Öyle ki yeni albümleri ‘100’deki şarkılardan birinin adı ‘Osman Hamdi Bey’.
Grup yeni albümlerini tanıtmak için uzun zamandır özel bir proje üzerinde çalışıyor. Üniversitedeki hocalarından herkesin tanıdığı ünlü isimlere kadar, yeteneğine inandıkları pek çok kişiden albüm kapağı tasarlamalarını istediler. Ortaya 100 farklı görsel ve kapak çıktı. Grafik, yazı, illüstrasyon, fotoğraf, resim gibi, kendi alanlarında ya da alanları dışında işler gönderen isimler grubun dünyasını yansıtmaya çalıştı. Sonuçlar hem eğlenceli hem de binlerce lira verilerek yapılan albüm kapak çekimlerinden daha renkli. Tasarımlar arasında en çok ilgiyi Savaş Özbey ve Mehmet Turgut’un çalışmaları görüyor. www.100kapak.com ve www.kitschcraft.com adreslerinden inceleyebilirsiniz.

PERDE ARKASI

Haberin Devamı

* İzel’in yeni albümü 26 Mart’ta çıkıyor. Albüm fotoğraflarını Nihat Odabaşı çekti. Sizi seksi bir İzel bekliyor.
* Söz yazarı ve aranjör Erdem Kınay’ın albümü bu hafta raflarda. Kınay albümde tamamen sıfır şarkıları, şarkıcı arkadaşlarına yorumlattı. Demet Akalın, Işın Karaca ve Serdar Ortaç gibi isimler var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!