Lolipop

Güncelleme Tarihi:

Lolipop
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 00:00

Haberin Devamı

Halil Sezai’yi neden severiz

Geçen yılın en sürpriz çıkışı onundu. Peki bu kabarık ve karışık saçlı adamın nesi seviliyor?

Halil Sezai Paracıkoğlu’nu ben de birçok kişi gibi bu sene vizyona giren ‘İncir Reçeli’ filmiyle tanıdım. Filmdeki umutsuz aşık, gitarıyla söylediği şarkılarıyla oyunculuğu yanında müzisyen yönünü de gösteriyordu. Bunu Ömür Gedik’in albümünde yaptıkları düet izledi. Halil Sezai o dönemde Youtube’da yayınladığı amatör videolarıyla müzik dünyasında fırtına estirmeye başladı. Binlerce kez tıklanan videolarla kendi kemik kitlesini yarattı. Konserleri doldu taştı. Sonunda albümü ‘Seni Beklerken’ çıktı. Peki bu başarının ardında ne yatıyor?
- Türkiye’de televizyon ve sinemada canlandırılan karaktere inanmak gibi bir durum var. Halil Sezai’nin ‘İncir Reçeli’ndeki aşık adam karakteri, kadınları kalbinden vurdu. Ne olursa olsun sevdiğini sahiplenen, aklı fikri cinsellikte olmayan bu adamın söylediği şarkılar kimi etkilemez ki?
- Sesini olabildiğince özgür bırakıyor. Şarkısının içindeki ‘ahhhh’ çekmeler adeta ciğerlerinden çıkıyor. ‘Sesimi daha çekici nasıl aktarırım’ın değil; ‘Nasıl daha içten söylerim’in peşinde. Bu da dinleyiciye geçiyor.
- Albümün genelinde melankoli tavan yapıyor. Depresif bir havası var. Eğer hiperaktif bir gününüzdeyseniz bir noktadan sonra “artık yeter” diyebilirsiniz. Ama aşk acısı çekiyorsanız tam size göre.
- Ömer Çelakıl’a benzetilen dağınık saçları, uzun hırkalarıyla diğer pop şarkıcılarının dışında. Daha içimizden, gitarıyla şarkı söyleyen adam havası var.
- Albüm öncesi film röportajı için buluşmuştuk. Rol yapmıyor, özelinde de aynı göründüğü gibi takılıyor diyebilirim.

Haberin Devamı

PERDE ARKASI

- Yalın yeni albümü için stüdyoda...
- ‘Dolapdere Big Gang’ grubunun solisti Emir Yeşil, tamamı İngilizce şarkılardan oluşan ilk albümü ‘Back Home’u çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!