Locarno’da Gümüş Leopar Ayşe Polat’ın

Güncelleme Tarihi:

Locarno’da Gümüş Leopar Ayşe Polat’ın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2004 09:16

Avrupa’nın en eski film festivallerinden olan ve bu yıl 57'nci kez düzenlenen Locarno Uluslararası Film Festivali’nde, Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan Ayşe Polat ‘En Garde’ adlı filmiyle Gümüş Leopar Ödülünü kazandı. Filmin başrol oyuncuları Pınar Erincin ve Maria Kwiatkowsky de ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü paylaştı.

Haberin Devamı

57. Locarno Uluslararası Film Festivalinin ikinci büyük ödülü olan Gümüş Leopar ile Ayşe Polat 19 bin 500 Euro’nun sahibi oldu. Altın Leoparı ise İtalyan yönetmen ‘Private’ Saverio Costanzo kazandı.

1978 yılından beri Hamburg’da yaşayan ve şimdiye altı film çeken Ayşe Polat, ‘En Garde’de bir Katolik yetiştirme yurdunda kalan mülteci Kürt kızı ve bir Alman kızın hikáyesini anlatıyor. Gerçek bir hikáye üzerine senaryoyu kuran filmin çekimleri, Aşağı Saksonya ve Hamburg’da yapıldı. Berlin’deki X-Verleih ve ZDF televizyonunun ortaklaşa prodüksiyonunu yaptığı filmde biri Kürt, diğeri Alman 16 yaşındaki iki kızın Katolik yetiştirme yurdundaki yaşamları konu ediliyor. ‘Kanak Attak’ filminden tanınan ve sinema çalışmalarını Amerika’da sürdüren Haluk Piyes’in yanı sıra ilk kez büyük bir sinema filminde rol alan Pınar Erincin (21) ve aynı yaştaki Maria Kwiatkowsky’nin başrolleri paylaştığı ‘En Garde’ adını taşıyan film festivalde büyük övgü aldı. Polat, daha önce Ankara Film Festivali’nde de ödül kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!