Leonardo DiCaprio Oscar’a koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Leonardo DiCaprio Oscar’a koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 21:40

Leonardo DiCaprio, The Revenant filmindeki rolü ile “En İyi Erkek Oyuncu” kategorisinde Oscar’a aday gösterildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Pazar günü Altın Küre Ödülü alan oyuncu Leonardo DiCaprio’nun şimdi de Oscar’a adaylığı açıklandı. 88’incisi düzenlenecek Oscar ödülleri için yarışacak isimler arasında yer alan Leonardo DiCaprio, The Revenant filmindeki rolü ile “En İyi Erkek Oyuncu” kategorisinde aday oldu.

Dicaprio haricinde En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde; ‘Trumbo’ filmi ile Bryan Cranston, The Martian filmi ile Matt Damon, Steve Jobs filmi ile Michael Fassbender, The Danish Girl filmi ile Eddie Redmayne yer alıyor.

Leonardo DiCaprio Oscar’a koşuyor

Leonardo DiCaprio’ya Oscar’da yarıştıracak, The Revenant filmi  “En İyi Erkek Oyuncu”  dahil, 12 dalda Oscar Ödüllerine aday gösterildi.

Haberin Devamı

Leonardo DiCaprio'nun başrolünü oynadığı film, ‘En İyi Aktör’, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’, ‘En İyi Kostüm’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kurgu’, ‘En İyi Makyaj ve Saç’, ‘En İyi Prodüksiyon’, ‘En İyi Ses’, ‘En İyi Ses Efekti’, ‘En İyi Görsel Efekt’  ve ‘En İyi Yapım Tasarım’ dallarında Oscar'a aday gösterildi.

Leonardo DiCaprio Oscar’a koşuyor

Michael Punke'ın kaleme aldığı The Revenant: A Novel Of Revenge kitabından sinemaya uyarlanan The Revenant (Türkçe adı Diriliş) filminin konusu kısaca şöyle: “Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır.”

 

BAKMADAN GEÇME!