Lensli gözlere makyaj çarpması

Güncelleme Tarihi:

Lensli gözlere makyaj çarpması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Toz kaçabilir; göz kalemi rahatsız edebilir; farı nasıl sürsem

derdi de eklendiğinde lens kullananlar için makyaj yapmak bir dert halini alabilir. Ancak kozmetik firmaları mükemmel güzellik için uyguladıkları çalışmaları ‘‘lens’’ kullananlar için daha da geliştirdiler ve uygun ürünleri satışa sundular.

Eskiden sadece gözlük kullanılırdı. Fakat on yıl kadar önce, bir mucize gerçek oldu ve ‘‘lensler’’ hayatımıza girdi. Gözlük çerçevelerin ardında kaybolan ifadeler birdenbire ortalığa çıktı. Bakışlar daha fazla anlam taşımaya başladı. Ve lens kullanıma inanılmaz yayıldı. Bugün neredeyse gözünde herhangi bir rahatsızlık olmayanlar bile ‘‘renkli göz’’ sevdasıyla lens kullanır halde.

Ancak pek tabii ki hala gözlük kullanmak mümkün. Zaten o da modası bir türlü geçmeyenlerden! Hatta eğilimleri yakından takip edenler, belirli zamanlarda -çalışırken, film seyrederken- gözlük takmaya devam ediyor, ama diğer vakitlerde ‘‘lensli hayatın’’ rahatlığını sürdürüyorlar.

Hal böyle olunca da son on yıldır göz bozuklukları artık neredeyse ‘‘keyif’’ haline geldi: şöyle ki gözünde bozukluk olsun veya olmasın birçok kişi kahverengi gözlerini bal rengine, dilerse yeşile veya maviye renkli lenslerle çevirebilir. Bu durumda kendi özel güzellik anlayışını da yaratabiliyor.

Ancak lenslerin hem güzellik hem de sağlık anlamında hayatımıza girmesinden sonra kozmetik ürünlerinin kullanımının ayrı bir önem taşıdığı da bir gerçek.

Son yıllarda her konuda olduğu gibi hijyene verilen önem kozmetik ürünlerine de kuşkusuz yansıyor. Cilde uyumla beraber, ‘‘lensli bakışların’’ ortaya çıkışıyla hijyenin yanı sıra alerjik reaksiyonları da engeleyen mükemmel ürünleri de karşımızda bulmaya başladık.

Çünkü lens kullanan birçok kadın için makyaj yapmak kimi zaman büyük bir eziyettir: Far sürerken tozlar lensine yapışır. Bu arada gözleri sulandığı için rimelleri akar, bulaşır. Eğer işe yetişmek zorundaysa ve vakti kısıtlıysa iki ayağı bir pabuca girer. Anlayacağınız çoğunluğumuzun yaparken büyük zevk aldığı makyaj tam bir faciaya dönüşür.

Ancak kozmetik firmaları da teknolojinin olanaklarına uygun olarak en hijyenik, en güzel görünümü yaratacak makyaj ürünlerini piyasaya çıkartıyorlar.

Rimelinden, farına; eyeliner'dan, göz kalemine hatta göz makyajı temizleyicisine kadar her şey lens kullananlara özel olarak hazırlanıyor sanki.

Uzmanlar sadece lens kullananların değil, her kadının bu tip ürünlerden yararlanması görüşündeler. Özellikle gözleri zedelemeyen ve şişkinlikleri yok eden temizleyici ve onarıcı kremleri uzmanların mutlaka kullanması ‘‘gerek’’ olarak belirliyorlar. Ayrıca lense yapışmayan, gözde alerjik reaksiyonlar yaratmayan mascara ve farlar da tavsiye ediliyor.

Kozmetik firmaları da bu tavsiyeleri onaylarcasına her duruma uygun, farklı renk seçeneklerinde birçok ürünü kadınlara sunuyorlar. Durum böyle hal alınca da artık dert edecek hiçbir şey kalmıyor!

Gözler istenildiği gibi renkleniyor; makyaj katkısıyla mükemmel ifadeler yaratılıyor; ne göz alerjisi, ne de uyumsuz bir görünüm yaşanıyor...

Lensli gözler için uygun ürünler

Revlon/ Colorstay eyeliner

Altmış saniyede kuruyan bu eyeliner, gün boyu 'yeni sürülmüş' izlenimi veriyor.

Lancaster/ Light Enhancing Eye-Shadow

Onbeş tonu bulunan farın, lense yapışmama özelliği var.

Light Enhancing Mascara

Yazın denizde, kışın yağmurda ıslanan kirpikler için yaratılan mascara, lens kullananlar için ideal.

Eye Makeup Remover

Hassas ve lens kullanan gözler için hazırlanan makyajı temizleyicisi, göz çevresini yumuşatıp nemlendiriyor.

L'Oreal Volumissime x3

Kirpik liflerini güçlendirmesinin yanı sıra hassas ve lens kullanan gözlere uygunluğu açısından da test edilmiş.

Vichy göz temizleyici losyonu

Gözkapaklarının şişini alırken, aynı zamanda rahatlatıyor.

Lancome Tendrecıls Mascara

Saf balmumu kullanıldığı için bu maskaranın lens kullananlar için ideal olduğu belirtiliyor.

Maybelline Mascara

İçeriği sayesinde uzun süre dayanan maskara, lens kullanan hanımların rahatlıkla kullanabileceği bir ürün.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!