Laila fotokitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Laila fotokitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2012 00:00

Bir dönem popüler eğlence mekânı Laila ile gece hayatına yön veren Şefik Öztek, artık daha sakin bir hayat sürüyor. Gece hayatından elini eteğini çeken Öztek, şimdilerde www.lailafotokitap.com sitesinde fotoğrafları kişiye özel kitaplar haline getiriyor.

Haberin Devamı

Gece hayatında yer etmiş bir isimdiniz. Ne zaman uzaklaştınız gecelerden? 

- Beş-altı yıldır gece kulübü işletmiyorum. Önceden insanların uyumaya başladığı saatlerde işe gidiyordum. Şimdi ise daha düzenli bir hayatım var, uyku saatlerim düzene geçti. Artık daha özel işlerle uğraşıyorum. 

Gece hayatından el etek çekmenizde evliliğin mi etkisi oldu?

- Evliliğin de etkisi olabilir, küçük kızımın da. Bu sakin hayatı seviyorum açıkçası. Gece kulübü işletmeciliği çok yorucu bir iş, insanın sağlığından çok şey götürüyor. Laila’nın otoparkında bir ambulans beklerdi gelenlere bir şey olursa diye, o ambulansta en çok ben yattım. Sürekli panik atak geçiriyordum.

O heyecanlı hayatı özlemiyor musunuz peki?

- İşi bıraktıktan sonra hiç gece kulübüne gitmedim. Kulübü çalıştırırken de söylüyordum “Burada en çok yorulan ve eğlenemeyen benim” diye, inanmıyorlardı. Yüksek sesli müziği tercih etmiyorum, çünkü çok uzun yıllar yüksek sesle konuştum. 

FOTOKİTAP, AMERİKA VE ALMANYA’DA ÇOK YAYGIN

Bir dönem Bodrum’a yerleştiğiniz söyleniyordu, İstanbul’a döndünüz mü yoksa hâlâ orada mı yaşıyorsunuz?

- Biz Şebnem’le (Özinal) Bodrum’a gittiğimizde uzun süre kalıyorduk, o yüzden oraya yerleşmişiz gibi algılandı. Ama öyle bir durum yok, hâlâ İstanbul’da yaşıyoruz. 

Peki fotoğrafları kitap haline getirmeye nasıl karar verdiniz?

- Burası benim kardeşimin yeri. Yaklaşık 60 kişilik bir ekiple dünyada trend olan bir şeyi yapıyoruz, fotoğrafları kitap haline getiriyoruz, “fotokitap” deniliyor buna da. Amerika’da ve Almanya’da oldukça yaygın. Özel günlerde hediye ediliyor genelde.

Siz ne zaman başladınız?

- Altı ay önce başladık, çok iyi gidiyoruz. Yaklaşık 270 fotoğraf stüdyosu bayisiyle anlaşmamız var. Bu yılki hedefimiz 800 bayiye ulaşmak.

LAILA’NIN ANLAMI “UZUN GECE”

Bireysel olarak da bu hizmete ulaşmak mümkün değil mi?

- Tabii ki. www. lailafotokitap. com'a giriyorsunuz, oradaki programı bilgisayarınıza indirip fotoğraflarınızı bir albüm haline getiriyorsunuz. İstediğiniz kadar fotoğrafla, istediğiniz ebatta albüm oluşturmanız mümkün. Sonra bize yolluyorsunuz, biz de basıyoruz.

İsmi neden Laila? Sizin için özel bir anlamı mı var bu ismin?

- Laila’nın bir marka değeri var, bu nedenle bu işte de kullanmak istedik. Laila, Arapça’da “gece”, İbranice’de “uzun gece” demek.

Fotokitapların fiyat aralığı nedir? 

- 15 ve 100 lira arasında değişen bir fiyat aralığımız var.

Eşiniz Şebnem Hanım da doğum fotoğrafçılığı yapıyor, siz onun için de bu fotokitaplardan hazırlatıyor musunuz?

- Şebnem, bir ekip kurdu ve kişiye özel doğum fotoğrafçılığı yapıyor. Ben de ona albüm konusunda yardımcı oluyorum tabii. Benim böyle bir şeyi yapmam da ona vesile oldu bir nevi.

Haberin Devamı

AYŞE’Yİ UNUTTUK

Kızınız Ayşe için de bir fotokitap hazırlamışsınızdır mutlaka...

- Terzi kendi söküğünü dikemezmiş ya, bu işlerin arasında onunkini unuttuk ama en kısa zamanda yapacağım. 

Haberin Devamı

PİMPİRİKLİ BABA

Şebnem Hanım, çok pimpirikli bir baba olduğunuzu söylemiş, öyle misiniz sizce de?

- Ayşe şu an çok küçük, daha 3,5 yaşında. Korunması gereken bir dönemde. O yüzden pimpirikliyim biraz. Bir arkadaşının evine gidecekse “Kuyu var mı evlerinde?” diye soruyorum mesela.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!