Lady Ga Ga'dan sipariş aldı

Güncelleme Tarihi:

Lady Ga Gadan sipariş aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 00:00

Nedret Taciroğlu, 14 şubat’ta New York Moda Haftası kapsamında bir defile düzenleyecek.

Haberin Devamı

LADY GAGA FOTOĞRAFLARI

Şu sıralar defilenin hazırlıklarıyla meşgul olan modacı, bir yandan da dünyaca ünlü şarkıcı Lady GaGa’nın siparişleri üzerinde çalışıyor.

Nedret Taciroğlu, “Nemrut’ta Aşk” adlı yeni koleksiyonunu 14 şubat’ta New York Moda Haftası’nda beğeniye sunacak. şu sıralar defilenin son hazırlıklarıyla uğraşan modacı, bir yandan da sıra dışı stiliyle tüm dünyanın ilgisini çeken ünlü yıldız Lady GaGa’nın siparişleri üzerinde çalışıyor.

2010-2011 sonbahar/kış koleksiyonunuzu New York Moda Haftası’nda tanıtacaksınız. O organizasyona daha önce de katıldınız değil mi?
- Evet, bu benim New York Moda Haftası’ndaki dördüncü defilem olacak. Yedi sene boyunca New York’un önemli organizasyonlarından Coterie Hazır Giyim Fuarı’na katıldım. Müşteri portföyümü genişlettikten sonra tanıtım ve defileler düzenlemeye başladım.

Defile, 14 şubat’ta gerçekleşecek. Koleksiyonun temasından ve neden bu temayı seçtiğinizden bahseder misiniz?
- Koleksiyonuma “Nemrut’ta Aşk” adını verdim. Çünkü dünyanın sekizinci harikası olarak gösterilen, bir dinin doğuşuna, zorlu savaşlara tanıklık eden bu heybetli dağ beni çok etkiliyor. Yeni tasarımlarımı oluştururken bu dağda bulunan heykel formlarından esinlendim. Ayrıca tutkuyu, aşkı ve sıcaklığı hissettirmek istediğim için koleksiyonumda kırmızı renge geniş yer verdim. Defilemin 14 şubat Sevgililer Günü’ne denk gelmesi ise hoş bir sürpriz oldu.

Yeni tasarımlarınız kimlere hitap ediyor?
- Gençlere ve daima genç görünmek isteyenlere diyebilirim. Benim tasarımlarım, rahatlıkla farklı havalara sokulabilecek kıyafetler. Mesela mor renkte, tek omuzlu, dantel mini bir elbiseyi 18 yaşındaki bir genç kız kırmızı çorap ve aynı tonda ayakkabılarla rahatlıkla giyebilir. 30’lu yaşlarda bir kadın aynı elbiseyi koyu tonlarla kombine ederse de çok şık ve modern görünebilir. Kadını güzel gösteren ve yıllarca kullanılabilecek kıyafetler hazırlıyorum.

BRUCE WILLIS’IN EŞİ SİPARİŞ VERDİ

Koleksiyonun tanıtım çekimlerinde Begüm Kütük görev aldı. Kütük’ü tercih etmenizdeki sebep neydi?
- Begüm hem çok beğendiğim bir isim hem de çok güzel ve asil bir kadın. Duru ve natürel bir güzelliği var. Benim tasarımlarımda vermek istediğim rafine ve modern görüntüyü Begüm’le yakalamamız çok kolay oldu. Ayrıca kendisi bir süredir film tanıtımlarında benim tasarımlarımı giyiyor.

Yurtdışında müşterileriniz var mı?
- Evet... Amerika’nın eski first lady’si Nancy Reagan’a özel bir koleksiyon hazırlamıştım. O dönem Semra Özal’ı da giydirdim. Ardından Silvio Berlusconi’nin eşi Veronica Berlusconi’ye özel koleksiyonlar hazırladım. Son olarak Bruce Willis’in eşi Emma Heming ile Lady GaGa’nın benden siparişleri oldu. Onlar için hazırladığım parçaları bu hafta New York’a göndereceğim.

Tasarımlarınız Türkiye dışında nelerde satılıyor?
- Amerika’da başta New York olmak üzere farklı şehirlerde bulunan 35 mağazada satılıyor. Hazır giyim koleksiyonlarımız Milano’da da Avrupalı müşteriyle buluşuyor.

Haberin Devamı

BENİM İÇİN GERÇEK REKABET YURTDIŞINDA

Haberin Devamı

“Ben işe 1980’li yıllarda başladım. O zamanlar benden başka tasarım yapan kimse yoktu. Benim gibi güzel sanatlar mezunu, dikiş ve kalıp bilen kişiler uzun yıllar sonra boy göstermeye başladı. Türkiye’de moda sektörü bilinci daha yeni yeni oturuyor. Tekstilde üretici ülke olma konusunda gelişiyor ülkemiz. Benim için gerçek anlamda rekabet yurtdışında. 80’lerde Nancy Reagan’ı giydiren biri olarak hedefimi yine Avrupa ve Amerika pazarı olarak belirledim.”

KOLAY YOLU SEÇMEDİM

“İtalya’da Corriere Della Sera, Il Giornale, Amerika’da New York Times gibi önemli gazete ve dergilerde yıllardır hakkımda makale ve yazılar çıkıyor. Dünyada başarılı olan Türkler hep başka ülkelerde yaşayan, çoğunlukla yurtdışında doğmuş kişiler oluyor. Ama orada yaşayınca, zaten onlardan biri gibi duruyorsunuz. Yabancıların dikkatini çekmek için kolay bir yol bu. Ben zoru seçtim, ülkemin ismini öne koyarak yaptım reklamımı. Çok modern tasarımları Türk tarihini yansıtarak hazırladım. Tüm sunumlarımda bu tarihi anlattım ama eski klasik düzeni devam ettirerek değil, dünya modasıyla aynı modernlikte uygulayarak. Bu da dikkat çekti ve beni bugünlere getirdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!