Kylie Minogue’a şarkı verecek

Güncelleme Tarihi:

Kylie Minogue’a şarkı verecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2008 00:00

Yurtdışı bağlantılarıyla Türkiye’yi dünyaya tanıtan Cüneyt Çakım, Kylie Minogue’a da bir şarkı verecek.

Haberin Devamı

Kylie Minogue fotoğrafları için tıklayın...

İkinci albümü "Siyah"ı çıkaran yakışıklı müzisyen Cüneyt Çakım, İsviçre’de doğup büyümesine rağmen vatana millete hayırlı bir sanatçı nasıl olunur, gösteriyor. Yurtdışı bağlantılarıyla Türkiye’yi dünyaya tanıtan Çakım, Kylie Minogue’a da bir şarkı verecek.

- Müziğe nasıl başladınız?
İsviçre’de doğup büyüdüm. Orada eczacılığı bitirdim. Türkiye’de yaşamamış olmama rağmen 4 yıl önce Türkiye’ye yerleşmeye karar verdim. Müziğe işin mutfağında başladım. Pınar Aylin’in “Sebebini Sorma” şarkısı bana ait. Ben

Kylie Minogue’a şarkı verecek
Deniz’le çalıştım. Ziynet Sali, Reyhan Karaca ile çalışmalarım var.

Haberin Devamı

- Bu isimler dışında kimlerle çalışıyorsunuz?Ayrıca Işın Karaca ve Mişa’nın yeni albümlerinde süpervizör olarak yer alıyorum. - Süpervizör ne yapar tam olarak?

Müzik danışmanı da diyebiliriz. Hangi şarkı nasıl yorumlanmalı, onları ayarlar.

- Şarkıların neye göre okunacağını nasıl belirliyorsunuz?

Mesela Pınar Aylin “no:5” albümünü 5 yıl aradan sonra çıkaracağı vakit “Sebebini Sorma” yı çok beğendi. Şarkıları seçerken ben “Yine Sonbahar”ı da albümüne eklemesini istedim. Benim olduğu için değil, o şarkının iyi olacağını hissettim. Hatta son anda albümden çıkarıyorlardı şarkıyı benim ısrarımla koydular. Sonra hit oldu. Bu konuda hislerim çok güçlü, bir albümün iyi olup olamayacağını dinledikten sonra anlayabiliyorum.

- Tarkan’ın yeni albümü için bir sürü spekülasyon var. Siz nasıl buldunuz?

Ben çok beğendim. Çok güzel olmuş. Tarkan yenilik arayışları içinde elektronik müziğe yönelmiş. Eski tarzıyla, elektronik müziği harmanlayarak doğru bir yol izlemiş. Çünkü direk elektronik müzikle çıksaydı kendi kitlesini kaybedebilirdi ama bu yolla onlara elektronik müziği tanıtıyor.- Kendinize de bir albüm yaptınız tabii bu arada?

Evet. "Siyah" adında bir albüm çıkardım. Müziği Adonis Vardis’e ait olan 25 yıllık bir meyhane şarkısı olan “Yerin Dolmaz”a klip çektik. Bu hafta dönmeye başlayacak kanallarda.

Haberin Devamı

-Albümde kimlerle çalıştınız?

Murat Uncuoğlu, Aytekin Kurt ile çalıştım. Elektronik alt yapıları olan bir albüm.

- Konserleriniz ne zaman?

/images/100/0x0/55eafb3df018fbb8f8a33d40
2 Şubat’ta Naşide Göktürk’le ortak bir konser vereceğiz. Bir de 14 Şubat’ta Cevahir Otel’de bir konserim var. “Yerin Dolmaz”ın Sevgililer Günü'ne çok uygun bir şarkı olduğunu düşünüyorum. Bu konserde bol bol söyleyebiliriz.

- Ortadoğu'da çok seviliyor şarkılarınız, arkanızda nasıl bir ekip var?

Tek başımayım ama burada yaptığım işler yurtdışındaki prodüktörlerin de dikkatini çekti. Mesela “Sebebini Sorma” Lübnan'da Arapça’ya uyarlandı ve çok beğenildi. Şimdi Yunanistan, İsrail gibi ülkelerle de çalışmalara başladık.

Haberin Devamı

- Lübnan asıllı şarkıcı Janine’nin İstanbul’a sizin için geldiği söyleniyor...Evet. Onunla ortak çalışmalarımız var. İlk olarak dört yıl önce “Yine Sonbahar” ı almak

Kylie Minogue’a şarkı verecek
için İstanbul’a gelmişti, o zaman tanıştık. Sonra albüm çalışmalarını tamamladılar. İlk gelişinde Aytekin Kurt ve Murat Uncuoğlu ile çalışmasını istedim Janine’nin. O zamandan beri onlarla çalışıyor. Böylece Türkiye’ye bir kapı açmış oldum.

- Kylie Minogue ile klip çekmesiyle de bir ilginiz var mı?

Kylie Minogue onun kendi bağlantısı. Zaten Janine çok elit bir ailenin kızı. Ortadoğu’nun en büyük müzik holünün sahibinin kızı. Dolayısıyla böyle jet set bir çevresi zaten var. Bunun dışında kimseler bilmiyor ama Kylie için de bir şarkı hazırlıyorum, Türkiye’ye geldiğinde ona vereceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!