Kuş gribi turizmi etkilemez

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi turizmi etkilemez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

Kuş gribi salgını çıkmadan önce 2006 turizm hedefini 26 milyon turist olarak hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, son günlerde hastalığın Türkiye’de çıkmasına ve ölümlere rağmen hedef rakama ulaşacaklarını söyledi.

"Bayram günleri hiç uyku uyumadan, bütün ekibimle beraber tatile çıkmadan kuş gribinin turizme etkisini azaltmak için çalıştık" diyen Koç, tur operatörlerine ve dünyadaki bütün kültür ve turizm müşavirliklerine, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa şefinin Türkiye’yle ilgili "olumlu" raporunu gönderdiklerini söyledi. Hürriyet’in konuyla ilgili sorularını cevaplayan Koç, şunları söyledi:

KUŞTAN BAHSEDELİM AMA GRİPTEN ASLA

Ben bu yıl turizm hedefi olarak biraz iddialı girdim. Çünkü 2005’in verdiği destek çok iyiydi. 21 milyon küsür turist gelmişti. Bütün bu rakamlar sonrasında, biraz da kafiyenin hoşluğu ile slogan da yapalım diye 2006, 26 olsun dedik. Bu süreçte kuştan bahsedebilirsiniz ama gripten asla.

DÜNYANIN HER YERİNDE VAR

Kuş gribinin turizmi etkilememesi için bayram günleri hiç uyku uyumadan bütün ekibimle birlikte tatile çıkmadan çalıştık. Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, Türkiye’ye seyahat etmede herhangi bir sakınca bulunmadığına yönelik içimizi ferahlatan açıklamalarda bulundu. Her meselede olduğu gibi bu konuda da başarılı olacağız. Ama laf değil iş üreteceğiz. Son raporlarda da görüldüğü gibi dünyanın her noktasında bu hastalık var. Ancak bunu her yerde açıklamıyorlar. Biz şeffaf bir ülkeyiz. Her hadiseyi kararınca ele almalıyız.

APO GİBİ HASTALIĞI DA KULLANMAK İSTİYORLAR

Türkiye’nin rakipleri bir ara Apo’yu, bu sene de kuş gribini kullanmak istiyorlar. Ben bunu önlemek için çok çalışma yaptım. Hakikaten de işe yaradı. Antalya’ya mart ayına kadar kamp yapmak için bin 150 futbol takımı gelmiş olacak.

ŞU ANA KADAR REZERVASYONLARDA İPTAL OLMADI

Faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bunun ardından 2006 reklam ve tanıtım çalışmalarımıza başlayacağız. Ama şimdilik kısa süreli olarak durdurduk. Çünkü şimdi Türkiye reklamı deyince insanın aklına kuş gribi gelecek. Reklamın verimliliği azalacak. Biraz biz de unutalım onlar da unutsun. Şu ana kadar rezervasyonlarda herhangi bir iptal olmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!