Kurumsal DJ

Güncelleme Tarihi:

Kurumsal DJ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2010 00:00

Suat Ateşdağlı (43), 27 yıldır DJ’lik yapıyor. Mesleğe 16 yaşında, İstanbul Moda 29’da başladı. Sekiz yıl Reina’da müzik yaptı. Geçtiğimiz ekim ayında bu birliktelik bozuldu. Ateşdağlı, Blackk adlı gece kulübünde çalmaya başladı. Yeni mekanı için bir de CD hazırladı: “Bu sayede Blackk’in müziği kurumsallaştı” diyor.

O, gece hayatının müdavimleri tarafından, eğlence hayatının kalbi olarak anılıyor. Bir çok kişi, onun yaptığı müzikleri takip etmek için çaldığı kulüpleri dolduruyor. Şimdiye kadar Suat Ateşdağlı’nın ismi hep Boğaz kıyısındaki Reina gece kulübüyle anıldı. Ama sürpriz şekilde bu birliktelik sonlandı. Ateşdağlı, ayrılığa karşılıklı karar verdiklerini söylüyor:

“Orada bir konsept yarattık. Ama zamanı gelince insanlar eşlerinden boşanıyor. Biz de değişikliğin iyi olacağını düşündük. Ben başarılarla yaşayan değil, yeni başarılara koşmak isteyen biriyim. Güzel günleri hatırlayıp üstünü kapatmak lazım.”

Suat Ateşdağlı mekandan ayrıldıktan sonra iki ay dinlendi, sonunda yıllar önce çalıştığı Emre Ergani’nin teklifini değerlendirerek Blackk’te çalmaya başladı. Kendi deyimiyle mekanı “patlatmak” için kolları sıvadı. Daha dinamik ve genç bir kulüp yaratmaya çalıştı. Yabancı ve Türkçe ağırlıklı bir konsept kurdu. Club müziğe ağırlık verdi. Kısa sürede mekanın ruhuna uygun bir müzik tarzı oluştu. Üstüne bir de “Blackk by Suat Ateşdağlı” isimli yeni bir albüm çıkardı.

Albümdeki şarkıların seçilmesi ve haklarının satın alınması beş ay sürdü. 15 şarkılık albümde “Sen Gelmez Oldun”un Yunancası “I Agapi” için Ziynet Sali stüdyoya girdi. Mekanın ruhuna uygun olarak, albümde yabancı şarkılara daha çok yer verildi. Suat Ateşdağlı, toplama albüm yapan isimler arasında rakibi olmadığını söylüyor.

EVİNDE TEK BİR CD YOK

Suat Ateşdağlı’nın en büyük sırrı özel hayatında müzik dinlememesi: “Çünkü bu benim işim. Çok şarkı dinleyip hesap kitap yaparsanız olmuyor. Bu yüzden evimde CD bulundurmuyorum.”

HANDE VE DEMET HİT OLUR

Bu yaz yine eğlenceye dayalı pop ve elektronik şarkılar sıkça çalacak. Cover şarkılar azalacak. Sıfır bestelere ilgi olacak. Hande Yener’in yeni albümünden Aşk Yarası ve Bodrum bu yazın hitleri olur. Demet Akalın’ın yeni çıkacak Zirve albümünden mutlaka bir hit gelir. Yeni çıkan isimlerden Nil Özalp’ın şarkıları başarılı. Ajda Pekkan ve Yalın şarkılarını da severek çalıyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!