Kürk giyen kulübe giremiyor

Güncelleme Tarihi:

Kürk giyen kulübe giremiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2002 08:25

ABD'de hayvanseverlerin yıllar süren savaşı, eğlence dünyasında da etkilerini göstermeye başladı. Kürke karşı açılan savaşa gece kulüpleri de katıldı ve kürkle glen ünlü müşterileri dahi kabul etmemeye başladı.

Haberin Devamı

Uygulamaya PETA adlı hayvanları koruma derneğinin önayak olduğu bildiriliyor. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan kulüp yöneticileri, uygulamaya ünlülerin de dahil olduğunu ve kürkle gelen meşhurların içeri alınmadıklarını söylediler.

Uygulamanın ilk kurbanlarından birinin, Jennifer Lopez`in eski sevgilisi, şarkıcı Sean Puff Combs olduğu ve yapımcının üzerindeki kürk paltoyu çıkartmadan ``Spa`` adlı kulübe sokulmadığı ifade edildi.

Puffy Combs`un konan kurallara uymasına karşılık, siyahi manken Naomi Campbell`in uygulamaya karşı çıktığı ve olayı protestoya kadar vardırdığı kulüp sahibi Steve Lewis tarafından açıklandı.

Lewis, ``Ben hayvanları gerçekten çok severim ve hepimizin netice itibariyle, iyi insanlar olmamızı arzu ediyorum`` dedi.

Haberin Devamı

``Spa`` gibi New York`un Soho kesimindeki ünlü gece kulüplerinden ``Centro-Fly`` da PETA`nın görüşlerini benimsedi ve kürklüleri içeri almayı reddetmeye başladı. ``Centro-Fly`` gece kulübünün, müzik dünyasının yıldızı Britney Spears`in gözde mekanlarından olduğu belirtiliyor.

Hayvanlara eziyet edilmesine karşı  çıkan PETA üyeleri geçmişte Vogue dergisi ile Calvin Klein`in işyerlerine girerek, kürk kullanımını protesto amacıyla etrafa kan rengi boya saçmışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!