GeriKelebek Kurban satın alırken!
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kurban satın alırken!

Kurbanlık et satın alırken satıcının size verdiği bilgilerle yetinmeyin. Hangi koyunun ya da dananın lezzetinin nasıl olduğunu bilerek satın alın.

Sığır etinin kalitelisi Erzurum'dan çıkar. Etin rengi parlak kırmızı ve içerisi damar damar ince yağlarla örtülmüş gibidir.

Dana etinin en makbulü, bir yaşında ve dişi olanıdır. Eti süt gibi beyaz bir görünüşte olmalıdır. En iyi kaliteleri sırasıyla, Kemal Paşa, Uzunköprü, Susurluk ve Trakya'dan çıkar.

Koyun - Kıvırcık: En kalitelisi Trakya'dan çıkan Trakya kıvırcığıdır. Eti durdukça beyazlaşır. Koyunun sırtı dolgun ve yağlı olur. Kuyruğu 4 parmak genişliğindedir.

Bandırma kıvırcığı: Sırtı dolgun beyaz bir ete, ince bir yağ tabakasına sahiptir. Kuyruğunda hiç yağ yoktur. Gerek Bandırma gerek Trakya kıvırcığının koyun olarak erkeği makbulür. Eti kesilince tatlı pembe bir renk alır.

Dağlıç: Koyun olarak en iyisi Polatlı, Eskişehir ve Ege havalisinde çıkar. 25 - 30 santim genişliğinde büyük yuvarlak bir kuyruğu vardır. Dişisi makbul değildir.

Bunun dışında Karaman ve Karadeniz kıvırcığı da vardır. Bunların da erkeği makbuldür. Nisan ayı Trakya ve Karadeniz Kıvırcığı, Dağlıç, Karamanın etlerinin en leziz olduğu aylardır.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle