Kulağı geçen boynuzlar

Güncelleme Tarihi:

Kulağı geçen boynuzlar
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 10, 2011 00:00

Dizi sezonu başladı. Televizyon kanalları yeni projeleriyle büyük bir yarış içinde. Tabii oyuncular da...Geçen senelerde yan rollerde izlediğimiz birçok isim, bu sene başrolü kaptı. Özellikle Yaprak Dökümü dizisi bir star deposu gibi çalıştı. Ve oyuncularının çoğunu başrole taşıdı. Kısacası deyim yerindeyse, bu sezon boynuz kulağı geçti

Haberin Devamı

Hem ses hem görüntü var

DENİZ ÇAKIR (İFFET)

Televizyon izleyicisinin dikkatini ‘Kadın İsterse’ dizisiyle çekti. Sonrasında farklı televizyon projelerinde yer aldı. Ama asıl büyük çıkışını ‘Yaprak Dökümü’ndeki Ferhunde karakteriyle yaptı. Geçen yıl bu rolüyle İsmail Cem Televizyon Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu olan Çakır, bu sezon ekrana başrolde geliyor. Ve namus kavramını sorgulayan ‘İffet’ dizisinde İffet karakterini canlandırıyor. Özcan Deniz’le başrolü paylaştığı ‘Ya Sonra’ filminde yaptığı düetle sesiyle de beğeni topladı. Gözleri ve sert bakışları ilgi görüyor. Yeni dizisi daha gösterilmeden tecavüz sahnesiyle konuşulmaya başlansa da, konu hakkında yorum yapmıyor.

Haberin Devamı

Boğaziçi’nde tarih öğrencisi

FAHRÄ°YE EVCEN (YALANCI BAHAR)

‘Asla Unutma’ ve ‘Hasret’ gibi dizilerle oyunculuğa başlayan 25 yaşındaki Fahriye Evcen’in yıldızı ‘Yaprak Dökümü’nde canlandırdığı Necla karakteriyle parladı. Hem oyunculuğu hem de güzelliğiyle ilgiyi üzerine toplayan Almanya doğumlu Evcen, çocukluğunda piyano ve spor gibi pek çok alana ilgi duyuyordu. Sonra felsefe ve sosyolojiye merak sardı. Lisede amatör tiyatro yaptı. Sosyolojiye yöneldi ama sonunda oyunculuğa başladı. Bir yandan Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okumaya devam ediyor. ‘Aşk Tutulması’ ve ‘Cennet’ gibi sinema filmlerinde başrol oynadıktan sonra bu sezon ekranlara yine başrolle geliyor. Cansel Elçin’le başrolü paylaştıkları Star TV’de yayınlanan ‘Yalancı Bahar’ dizisinde Zeynep karakterini canlandırıyor. Türkan Şoray’ın veliahtı olarak gösteriliyor. Fiziği ve özellikle burnu beğeniliyor. Estetik yaptırdığı iddialarını kesinlikle reddediyor. Yeni dizisi için rengini değiştirdiği saçları hayranlarından olumlu
eleştiriler aldı.

Mahsun Kırmızıgül’ün aşkı olarak tanındı

BADE İŞÇİL (KUZEY-GÜNEY)

Kuzey Güney dizisinin kadın başrol karakterlerinden Bade İşçil, ‘Ezel’ dizisisiyle adından söz ettirdi. 28 yaşındaki oyuncu moda ve tasarım mezunu. Mahsun Kırmızgül’le yaşadığı uzun süreli ilişkiyle tanındı. 2007’de ‘Metropol Cafe’ isimli diziyle oyunculuğa atıldı. Ardından ‘Ezel’de boy gösterdi ve iki sezon Şebnem karakterini canlandırdı. Bu rol sayesinde ‘sarışın güzel’ lakabını aldı. Patricia Kaas’ın gençliğine benzetildi. Şimdi Kanal D’de ‘Kuzey Güney’ dizisinin oyuncu
kadrosunda Kıvanç Tatlıtuğ’la başrolü paylaşıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Nicole Kidman’ı

YELÄ°Z KUVANCI (SENÄ° BANA YAZMIÅžLAR)

Yeliz Kuvancı 24 yaşında ve Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk bölümünü bitirdi. Ekranlardaki ilk işi ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisindeki ‘İnci Hoca’ karakteri oldu. Karakter geçen sezon diziye veda edince Kuvancı bu sefer karşımıza ATV’de yayınlanan ‘Seni Bana Yazmışlar’ dizisinde başrolle çıktı. Bu sefer komedi türünü deneyen Kuvancı’nın özellikle kızıl saçları hayran topluyor. Beyaz teni ve saçlarıyla ‘Türkiye’nin Nicole Kidman’ı olarak anılıyor.

Balık etli ve güzel kadın

Ä°PEK KARAPINAR (ZEHÄ°RLÄ° SARMAÅžIK)

‘Küçük Sırlar’daki Arzu karakterini  canlandıran İpek Karapınar (27) ‘sorunlu genç kız’ olarak tanındı. Dizide kilolarıyla sorunları olan bir karakteri canlandıran Karapınar için hayranları ‘balık etli ve güzel kadın’ tanımını yapıyor. Bu sezon Fox TV’de yayınlanan ‘Zehirli Sarmaşık’ta başrollerden birini üstleniyor. Ve bu
kez ‘kötü’ kız olarak karşımıza çıkıyor.

En gençleri o

Haberin Devamı

ECE ÇEŞMİOĞLU (FİRAR)

20 yaşındaki Ece Çeşmioğlu ‘Nehir ve Gümüş’ gibi dizilerin ardında ‘İki Aile’de Emre Kınay’ın ortanca kızını canlandırdığı rolle tanındı. Bu sezon Star TV’de ‘Firar’ dizisinde Caner Cindoruk ve İsmail Hacıoğlu’yla başrolü paylaşmaya hazırlanıyor. Çekimleri Mardin’de devam eden dizide, onuruyla hayatta kalmak isteyenlerin mücadelesi anlatılıyor.

Bu yılın çilekeş anneleri onlar

FERİDE ÇETİN - EBRU ÖZKAN (ANNELER İLE KIZLARI)

Feride Çetin (31), İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü mezunu. Ayrıca Marmara Üniversitesi’nde sinema-TV yüksek lisansı yaptı. Bir süre tiyatro yaptıktan sonra Kutluğ Ataman tarafından keşfedilerek ‘İki Genç Kız’ filmiyle beyazperdede rol aldı. 13. Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Ardından ‘Aşk ve Ceza’ dizisinde Çiçek karakterini canlandırdı. Ve o da bu sezon Star TV’deki ‘Anneler ile Kızları’ dizisindeki Gülizar karakteriyle başrole transfer oldu. Dizinin diğer ismi Ebru Özkan da (33) yaklaşık beş yıldır televizyon ekranlarında. Onun da yıldızını parlatan geçen yıl rol aldığı ‘Hanımın Çiftliği’ dizisi oldu. Canlandırdığı Halide, soğuk duruşuyla tanındı.

Haberin Devamı

Nihayet kaynanadan kurtuldu

BENNU YILDIRIMLAR (UMUTSUZ EV KADINLARI)

Bennu Yıldırımlar (42) ‘Süper Baba’daki Elif karakteriyle hafızalara kazındı. Birçok film ve projede yer aldıktan sonra, kırılma noktasını ‘Yaprak Dökümü’ndeki Fikret karakteriyle yaşadı. Kaynanasından çeken Fikret Türk kadınları tarafından benimsendi. Bu sezon da Kanal D’de yayınlanacak ‘Desperate Housewives’ın yerli versiyonu ‘Umutsuz Ev Kadınları’ dizisindeki Bree’nin yerlisi Berrin’e hayat veriyor.

Bacakları ve saçlarıyla ünlü

ÖZLEM CONKER (CANAN)

Özlem Conker (37) ‘Kınalı Kar’ dizisiyle tanındı. Ardında birçok projede yer aldı. En son geçen sezon başrolde Nurgül Yeşilçay’ın oynadığı ‘Aşk ve Ceza’ isimli dizide rol aldı. Conker için de bu sezon başrol zamanı. Geçen sene Gamze Özçelik’in başrolünde oynadığı Fox TV’de yayınlanan ‘Canan’da diziye ismini veren karakteri canlandırıyor. En çok bacakları ve saçları beğeniliyor.

Haberin Devamı

ERKEKLER DE HIZLA YÃœKSELÄ°YOR

Seçkin Özdemir ‘Muhteşem Yüzyıl’da Leo karakterini canlandırdı. Renkli gözlü oyuncu, kısa sürede kadın hayranlar edindi. Bu başarı ona bu sezon başrol kapısını açtı. Onu ATV’de yayınlanacak ‘Al Yazmalım’ dizisinde İlyas karakteriyle izleyeceğiz. Kenan İmirzalıoğlu’yla oynadığı ‘Ezel’de ‘Kerpeten Ali’yi canlandıran Barış Falay da aynı dizide başrolü paylaşıyor.
Buğra Gülsoy ‘Unutulmaz’la tanındı ama ‘Fatmagülün Suçu Ne?’ dizisindeki Vural karakteri ses getirdi. Bu yaz oyuncu Burcu Kara’yla evlenen Gülsoy, Kanal D’nin yeni dizisi ‘Kuzey Güney’de Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaşıyor.
Yaprak Dökümü’nün baÅŸrollere kazandırdığı bir diÄŸer bir isim de Tolga Karel. OÄŸuz karakterinin ardından bu sezon Kıvanç TatlıtuÄŸ ile baÅŸrol oynayacağı konuÅŸulan Karel o iÅŸte yer almadı ama TRT 1’deki ‘Gümüş Lale’ dizisinde baÅŸrolü kaptı. Â
‘Yabancı Damat’taki Ruşen rolüyle tanınan İlker Aksum, ‘Canım Ailem’deki Halim karakterinin ardından bu sefer Kanal D’de yayınlanan ‘Bizim Yenge’de başrolde.
İbrahim Çelikkol ‘Karadağlar’da Gülali karakterini canlandırdı. Oyunculuğu kadar fiziğiyle de ilgi gördü. Eski basketbolcu ve model olan oyuncu, bu sene ‘İffet’ dizisiyle karşımıza çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!