Küçük kulüpleri severim çünkü parti kafasına bayılırım

Güncelleme Tarihi:

Küçük kulüpleri severim çünkü parti kafasına bayılırım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2010 00:00

Bundan 10 yıl önce DJ Spiller’in ‘Groovejet’ parçasındaki vokaliyle tanıdık onu. Elektronik ama eğlenceli, insanı dans ettirmeyi başaran ritmik bir vokali vardı. ‘Groovejet’i söyleyen bembeyaz tenli, uzun bacaklı, köşeli ve kemikli yüzüyle gayet seksi bir İngilizdi Sophie Ellis-Bextor. Beş ay önce Efes One Love Festivali’ne de gelen sanatçı Aralık’ta yine İstanbul’da sahne alacak

Yaptığı işler dansa yatkın herkesi eğlendirebilecek kadar pop fakat bir o kadar da elektronik. Olabildiğine funk ve eğlenceli ritimlerin usta sesi daha beş ay önce buralardaydı. Muhteşem bir konser vermiş ve sahnede resmen süzülmüştü. Efes One Love Festivali için Santralİstanbul’da sahneye çıkan Bextor’un fotoğraflarını çekenler ardı ardına Twitter’a yüklüyor ve sanatçının güzelliğinden dem vuruyordu.
Bextor da telefondaki selamlaşmadan sonra o konserden bahsetmeye başlıyor: “Efes One Love Festivali, İstanbul’daki ilk konserimdi ve gerçekten çok etkilenmiştim. Güzel ve sıcak bir cumartesi akşamüstü güneş batıyordu, muhteşem bir ortam vardı. Altın gibi bir saatti.”
Festival ortamında büyük bir sahne ve binlerce kişinin karşısında seyretmiştik Sophie Ellis-Bextor’ı. Fakat bu sefer işin rengi değişik, kendisi Babylon’da sahne alacak. Eğlenceli ancak küçük bir sahne Babylon.
Bextor, küçük mekanlardaki konserleri daha çok seviyormuş: “Az ama öz bir seyirci kitlesine söylediğim için küçük kulüplerde konser vermeyi çok seviyorum. Seyirciyle direkt bağlantınız olduğundan saklayacak bir şeyiniz de olmuyor. Küçük mekanlardaki konserler her zaman sanatçıyla seyircinin yakın olduğu samimi konserlerdir. Babylon’daki konser de benim İstanbul’daki ilk tek başıma sahneye çıkacağım konser olacak.” Bextor, seyirciyle çok yakın ve sürekli etkileşim halinde olmayı bir sanatçı için ödül olarak gördüğünü de sözlerine ekliyor. Sahnede çok coşkulu olan Bextor, eğlenmeyi ve dans etmeyi çok seviyor. Sanatçıyı Türkiye hakkında kendisini en çok heyecanlandıran ve mutlu eden olayın, Efes One Love’ın buradaki ilk konseri olmasına rağmen seyircilerin birçok şarkıya eşlik etmesi olduğunu söylüyor. “Haziranda Türkiye’ye geleceğimi öğrendiğimde çok heyecanlanmıştım. Sahneye çıktığımda seyircinin coşkusunu görüp havalara uçmuştum. Daha önce gelmediğim bir yerdi ve çok heyecanlıydım. Seyircinin şarkılarımı ezberlemiş olması çok şaşırtıcıydı.”
Türk hayranlarının şarkılarını ezbere bilmesinden etkilenmiş fakat kendisi de hayranlarını mutlu etmek için sıkı çalıştığını söylüyor. Vokal ağırlıklı elektronik müzik yapan Bextor: “Parti kafasını çok severim. Dolayısıyla müziklerim de yüksek tempolu ve pozitif. Kulüp müziğini de çok sevdiğim için ortaya çıkan müzik, eğlenceli oluyor. Dans etmeyi çok sevdiğim için sahnede çok eğleniyor ve coşuyorum. Ben sahnede bu kadar eğlenirken karşımdaki seyirciyi de eğlendirmek için elimden geleni yapıyorum. Aslında onlar mutlu olsunlar diye çok sıkı çalışıyorum” diyor.

VEGAN DEĞİLİM AMA HAYVAN HAKLARI İÇİN SAVAŞIRIM

Sophie Ellis-Bextor fotoğraflarından gördüğünüz gibi sadece porselen gibi bir cildi olan ve konserlerinde güzel sesini duyduğunuz bir kadın değil. Özellikle konu çocuklar ve hayvanlar olunca kendisi azılı bir eylemci olup çıkıyor. PETA’ya soyunmasa da yine PETA için elinde derisi soyulmuş bir tilki tuttuğu fotoğraf internette dolaşmıştı, afişte ise: ‘Sizin de derinizden arta kalan işte bu’ yazıyordu:
“Bence halkın gözünün önünde olduğunuzda sosyal aktivitelerde gönüllü olmanız gerekiyor. Çünkü insanlar sizi izliyor ve doğru ya da yanlış bir şey yaptığınızda ondan etkileniyorlar. Ben çocuklar için hayır kurumlarıyla çalışıyorum hala. Hayvan hakları ise bir numaralı kavgamdır. Et yerim, vegan değilim ama avcılık ve kürk giyim için yani sadece zevk için hayvanların katledilmesine sonuna kadar karşıyım. Sivil toplum kuruluşlarında yaptığım aktiviteler için zaman yaratıyorum. Çünkü bunların dışında da konser, klipler veya stüdyoda albüm çalışmalarıyla yani müzikle alakalı çok işim var. Herkesin de bu kuruluş ve sosyal çalışmalar için zaman yaratması gerekiyor. Şahsen bu gönüllü çalışmalar sayesinde motivasyonum artıyor.”

LADY GAGA ETTEN ELBİSESİYLE İSTEDİĞİ MESAJI VEREMEDİ

Lady Gaga’yı çok beğeniyorum. Gerçek bir popstar. Kendisini konserinde de seyrettim gayet başarılı. Bu kadar büyük bir pop ikononun et kıyafet giyip bir şeylere dikkat çekmesini çok başarılı buldum fakat bence mesajı biraz kapalıydı. Yani gerçekten ne demek istediğini kimse bilmiyor, sadece yorum yapılıyor.

CATHY DENNIS BU İŞİN USTASI

Sophie Ellis-Bextor’un birlikte çalıştığı insanlar müzik sektörünü yönlendiren isimler. Bextor’un kariyerini önemli şekilde etkilediği düşünülen söz yazarı Cathy Dennis bugüne kadar Kylie Minogue, Britney Spears, Katy Perry, Christina Aguilera, Kelly Clarkson ve Sugababes gibi grup ve sanatçılarla şarkı sözleri yazdı. Ünlü şarkıcı bu birlikteliği şöyle anlatıyor: “Cathy yaptığı işte en iyisidir. Onunla çalışıyor olmak çok önemli. Albümlerimde onun yazdığı şarkılara yer vermek de bana gurur veriyor. Bundan sonra da onunla çalışmaktan gurur duyarım. Yaptığı işi büyütmeyen fakat iyi yapan onun gibi sempatik insanlarla çalışmayı hep çok sevmişimdir zaten. Kafası müziğe çalışır ve diğerleri gibi müziğe şirket ve para bazlı bakmaz, bu da onu diğer yazarlardan ayıran şeydir gözümde. Bextor şimdiye kadar İtalyan DJ Spiller, The Freemasons, Armin Van Buuren, Manic Street Preachers, Calvin Harris ve Sneaker Pimps gibi icra ettikleri türlerin en iyileriyle çalıştı. Ellis-Bextor’un 10 Aralık Cuma günü Babylon’daki konseri 23.00’te başlayacak. Konserin biletleri 77 lira.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!