Kronik yorgunluğu değişiklikle yenin

Güncelleme Tarihi:

Kronik yorgunluğu değişiklikle yenin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Halsizlik, kırıklık, boğaz ve başağrısı gibi belirtileri olan kronik yorgunluktan mekan değişikliğiyle kurtulabilirsiniz

Kronik yorgunluğun, kendisini halsizlik, kırıklık, boğaz ve baş ağrısı şeklinde belli ettiği, bundan kurtulmak için bulunulan mekandan uzaklaşılması önerildi.

Sağlık Magazin Dergisi’nde yer alan bir yazıya göre, yoğun iş temposu ya da yaşamdaki tek düzelikten kaynaklanan kronik yorgunluktan kurtulmak için mekan değişikliği yapılması şart.

Kronik yorgunluk çeken ve sürekli eklem ağrılarından şikayetçi olan kişilerin iş yaşamında verimliliklerinin önemli ölçüde azaldığı, konsantrasyonlarının düştüğü gözleniyor. Ruhsal sıkıntıların artmasıyla birlikte kronik yorgunluk çeken kişilerin görme duyularıyla ilgili de sorunlar yaşayabiliyor. Örneğin, gözlerinde benek benzeri noktaların uçuştuğunu hissedebiliyorlar. Tüm bu sorunların birleşmesi hayatı çekilmez hale getiriyor.

Tatil çözüm olabilir

Kronik yorgunluktan kurtulmanın en iyi yolu, bu rahatsızlığın nedenlerini tesbit etmek. Eğer iş yaşamından kaynaklanan yorgunluk ise, çalışma temposunun düşürülmesi, kişinin yaşamındaki bir tekdüzelik sözkonusu ise günlük yaşamı renklendirecek uğraşlar edinilmesi öneriliyor. Uzmanlar, 'Bulunduğunuz yerden birkaç günlüğüne uzaklaşıp seyehate çıkın, tatil yapın. Bu sizi bulunduğunuz yerdeki sorunlardan uzaklaştıracaktır' diyor. Her sabah güne kısa bir yürüyüşle başlanması önerilirken, 10-15 dakika jimnastik yapılması gerektiği belirtiliyor. Vücudun B ve C vitamini ile potasyum ihtiyacının karşılanması da kronik yorgunluk sorununun çözümünü kolaylaştırıyor. B ve C vitaminleri sebze, meyvelerde, potasyumun ise domates, patates ve kayısıda bol miktarda bulunmakta. Beslenme alışkanlığı değiştirilip sebze ve meyveye ağırlık verilmesi vücudu dinçleştirici etki yaratıyor. Uzmanlar ayrıca günde en az üç litre su içilmesinin organizmanın çalışmasını hızlandıracağını, uyku ritmine dikkat edilerek vücudun yeterince dinlenmesinin sağlanabileceğini vurguluyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde alkol tüketiminin de azaltılması öneriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!